HOE DE DAG
VAN UW MICROBIOOM ERUIT ZIET

Duration Default Icon 4 min leestijd

Hallo, welkom bij de allereerste blog geschreven door bacteriën! ‘Wie zijn wij’, horen we u al denken? Wij zijn de leefomgeving van de microben op uw huid, ook wel het bacterieel ecosysteem van uw huid genoemd. We zijn met meer dan tien keer zoveel als de cellen in uw lichaam. Bij voorkeur mag u ons aanspreken met de naam microbioom. Want daaronder vallen alle 500 soorten van de bacteriën in onze groep. Onze visie? Samenleven. Diversiteit is ons stokpaardje, want hoe meer ‘multiculturele’ microben in onze groep betrokken zijn, hoe beter we onze belangrijkste partner, de huid, kunnen beschermen.

06:58 Goeiemorgen!

Onze gastvrouw staat op het punt om wakker gemaakt te worden door haar schelle wekker, maar wij zijn al uren aan de slag samen met onze partner, de huid. Iedereen wint bij onze samenwerking. We zullen het u bewijzen. Wij liggen warmpjes ingestopt in bed, ingeduffeld in het natuurlijke vocht van de huid en ondersteund door de ideale pH-waarde of de natuurlijke zuurtegraad. In ruil voor de gastvrijheid regelen wij het immuunsysteem zodat de huid niet ontsteekt of geïrriteerd raakt.


07:15 Tijd voor een douche… aan de takken van de bomen

Geloof ons vrij, we houden net als onze gastvrouw niet van vuiligheid. Maar toch zouden we willen dat ze ons wat zachter aanpakte tijdens het douchen! Zeep op basis van alkali verstoort onze natuurlijke pH-waarde en wast de bovenste laag lipiden weg die vocht vasthouden. Tijdens het inzepen verstoppen we ons diep in de groeven van de huid en wachten we tot de storm voorbij is ☹. Ach, we dromen al zo lang van een zeep die lief is voor de huid én voor ons bacteriën.


07:20 Verzorging na de douche… zalig!

Gelukkig weet onze gastvrouw hoe ze ons moet verwennen, zeker nu! Een mist prebiotisch thermaal bronwater voorziet ons van alle sporenelementen en voedingsstoffen die we vandaag nodig zullen hebben. Daarna volgt een rijkelijk gesmeerde laag lotion om ons heerlijk te hydrateren.


07:45 Een gezonde snack voor het werk

Wat is dat geluid? “Jippieeee!” Natuurlijk, het zijn onze buren in de buik van onze gastvrouw. Na een vezelrijk ontbijt dronk ze een probiotisch melkdrankje. Dat pakketje komt nu druppelsgewijs toe. Het is gevuld met goede bacteriën, alleen zullen zij in de darmen mogen gaan wonen. U ziet het, wij doen er met z’n allen alles aan om haar vanbinnen en vanbuiten goed te doen voelen!


08:30 De stad door op weg naar kantoor

Het leven in de stad lijkt soms een regelrecht obstakelparkour. Luchtvervuiling is onze grootste vijand. Het verstikt ons en zorgt voor micro-ontstekingen op de huid, waardoor de huid droger wordt en het er minder aangenaam vertoeven is.


13:00 Op zoek naar lunch

Onze vrienden in de darmen worden rijkelijk getrakteerd dankzij de lunch die heel wat superfoods bevat. Maar wij zijn minder euforisch. De airconditioning in het restaurant maakt ons huisje helemaal droog en dor. We smeken u gastvrouw, een vleugje thermaal bronwater of een streepje verzorgende lotion zou ons zo’n deugd doen!


16:30 Daar is de stromende kraan

Onze gastvrouw houdt het graag proper. Na een hele reeks afspraken, handelingen en vóór haar vieruurtje, wast ze graag haar handen grondig om de slechte bacteriën vaarwel te zeggen. Maar water alleen is niet genoeg! Vuiligheid bestaat namelijk uit olieachtige onderdelen en we weten allemaal dat olie en water niet de beste vrienden zijn. Daarom gebruikt ze zeep. Zeep bevat moleculen met een kopje dat aangetrokken wordt door water en een staartje dat het liefst bij olie is. Tijdens het wassen kruipen de staartjes in de olie of de vuile deeltjes. Het stromende water trekt de kopjes aan. Zo breken de zeepmoleculen het vuil af en nemen ze het mee. Na het wassen krijgen wij, de overblijvende goede bacteriën, een hydraterend laagje handcrème als compensatie.


17:30 De namiddag is nog lang niet voorbij

De werkdag zit er dan wel op, er staat nog heel wat op haar takenlijstje vandaag. Kinderen afhalen van school, boodschappen doen, een gezonde maaltijd maken voor het gezin, huiswerk maken dat over het hoofd werd gezien … Haar stress stijg met de minuut. Gelukkig is haar bewaarengel altijd in de buurt. De bewoners van de buik werken samen met het zenuwstelsel om ervoor te zorgen het stressniveau in balans blijft. En wij zorgen ervoor dat de stress geen jeuk of prikkels op de huid veroorzaakt.


23:00 De dag zit er bijna op voor ons

Vandaag hebben we de huid goed beschermd door heel wat vervuilende obstakels te ontspringen. Hoog tijd voor wat rust en ontspanning! Gelukkig luistert onze gastvrouw goed en beloont ze ons met een vleugje prebiotisch water en een deugddoende laag voedende lotion. Wij zijn klaar om een dutje te doen en daarna vliegen we er weer in.

Vergeet niet, verzorg uw microbioom goed. Wij doen hetzelfde voor u terug in veelvoud: we vormen een beschermlaag tegen indringers, weren de slechte bacteriën en regelen uw immuunsysteem. Graag gedaan!

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.