HOE ZORG IK VOOR
EEN GEVOELIGE HUID?

Ongeschikte producten kunnen een oncomfortabele werking hebben op een gevoelige huid, of het gevoel geven dat je huid een maatje te klein is (denk aan irriterende peelings of cosmetica met veel onnodige ingrediënten). De juiste huidverzorgingsroutine kan echter veel goeds doen voor een gevoelige huid.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat is het beste wasmiddel voor een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, is het aan te raden om geen biologische wasmiddelen te gebruiken, aangezien de enzymen in deze formuleringen de huid kunnen irriteren. Idealiter bevat je wasmiddel geen parfums, kleurstoffen en parabenen, en is het hypoallergeen.

1 quote-marks

Wat is het beste hydraterende verzorgingsproduct voor een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, moet je een hydraterend verzorgingsproduct voor dit huidtype gebruiken, dat vrij is van “irriterende stoffen” zoals parfums, kleurstoffen, lanoline en alcohol, en dat verzachtende ingrediënten bevat, zoals Neurosensine en thermaal bronwater van La Roche-Posay. 

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn gevoelige huid scheren?

Scheren kan stress op de huid veroorzaken doordat het de oppervlakte ervan beschadigt. Dit leidt tot “scheerbrand”, in het bijzonder op gevoelige huid. Als je gevoelige huid wil scheren, bevochtig je de huid eerst met warm water, waarna je een pre-shave olie in masseert. Zorg er verder voor dat je scheerschuim geen alcohol bevat.

1 quote-marks

Wat is gevoelige huid?

Als je een onaangenaam - trekkerig, prikkend, brandend of stekend - gevoel gewaarwordt als reactie op factoren zoals temperatuurveranderingen, wind, UV, hard water of ruwe producten, maar je merkt geen zichtbare uitslag, dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Als je huid rood wordt of uitslag vertoont, dan heb je waarschijnlijk eerder een reactieve of allergische huid.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijik gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR DE GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA-bescherming zoals het ANTHELIOS-assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kanopleveren. Een korte douche of bad of bad met lauw water is de beste keuze.
Ontdek meer

HUIDVERZORGINGSROUTINE
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

In deze subsectie vind je door dermatologen aanbevolen routines om voor je gevoelige huid te zorgen. De basis? Reinig met een mild micellair water, spray daarna met een beetje natuurlijk kalmerend thermaal bronwater en rond af met een minimalistisch geformuleerde crème verrijkt met kalmerende en prebiotische ingrediënten.

Je vindt er een handige gids met tips om de juiste producten voor een gevoelige huid te kiezen, inclusief de “slechte stoffen” die je liefst wilt vermijden, de beste verpakking om je producten te bewaren, en hoe je een product kunt uitproberen op een klein stukje huid zodat je zeker weet dat je ertegen kunt. We geven je ook aanbevelingen voor de beste producten die geschikt zijn voor het verzorgen van een gevoelige huid, zoals een vette huid die gevoelig is voor acne, de huid van ouderen, een uitgedroogde huid, een rode huid en meer.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Eén vereiste = Nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen als bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.