HET SCHADELIJKE EFFECT
VAN VERVUILING BEGRIJPEN

Article Read Duration 2 min leestijd

Vervuiling kan een gevoelige huid beïnvloeden, dit vereist speciale aandacht. De huid komt de hele dag door in aanraking met luchtvervuiling en meer specifiek met ozon en PM2.5, microscopisch fijne deeltjes. Deze vervuilers kunnen blijven kleven op de huid en de kleinste deeltjes kunnen zelfs doordringen in de huidcellen. Daarom is het belangrijk om de huid te reinigen, kalmeren en beschermen met de juiste huidverzorgende producten.

De huid komt de hele dag door in aanraking met luchtvervuiling en meer specifiek met ozon en PM2.5, microscopisch fijne deeltjes. Deze vervuilers kunnen blijven kleven op de huid en de kleinste deeltjes kunnen zelfs doordringen in de huidcellen. Ze verzwakken de huidbarrière waardoor deze niet meer normaal kan functioneren. Het resultaat: mensen met een gevoelige huid die lijden aan huidontstekingen krijgen te maken met nog meer ontstekingen.

Tevens wordt de invloed van vervuilende stoffen verergerd door uv-stralen, de zon en zelfs hitte. Als resultaat wordt de opperhuid gevoeliger en kunnen deeltjes makkelijker op de huid blijven plakken. UV-stralen en vervuiling verergeren niet alleen huidontstekingen, ze veroorzaken ook uitdroging, oxidatie, voortijdige veroudering en de ontwikkeling van pigmentstoornissen.

DE STAPPEN
OM JE HUID TE BESCHERMEN
TEGEN VERVUILING

Het is nodig om de huidbarrière elke dag te reinigen, herstellen en beschermen en om de huid te beschermen zodat deze zich kan verweren tegen alle dagelijkse aanvallen:

1. Toleriane Wascrème reinigt de opperhuid en verwijdert make-up door verontreiniging uit de poriën te halen zonder de huid te irriteren indien je het elke morgen en avond gebruikt.

2. Toleriane Ultra Crème is een goede aanvulling op Toleriane Wascrème, want het versterkt de huidbarrière en voorkomt dat PM2,5-deeltjes vast komen te zitten in de poriën.

3. Zonnebrandmiddelen van La Roche-Posay met SPF 50 beschermen de huid specifiek tegen de meest schadelijke uv-stralen. Daarnaast voorkomen ze dat kleine deeltjes - inclusief PM2,5, het kleinste fijn stof – aan je huid blijven plakken. Het gezicht, de nek en het decolleté behoren tot de gebieden die het meest worden blootgesteld aan de schadelijke effecten van atmosferische vervuiling: gebruik, en een van de zonnebrandmiddelen van La Roche-Posay met SPF 50 om ze te beschermen tegen vervuilende stoffen.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

GEVOELIGE HUID ZIET ER
ANDERS UIT.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Een van de frustrerende dingen met gevoelige huid, is dat hoe vervelend je verschijnselen ook zijn, artsen vaak zeggen dat je huid 'normaal' is omdat er niets zichtbaar is. Maar goed geïnformeerde dermatologen herkennen de kenmerken van een gevoelige huid en bevelen specifieke behandelingen voor een gevoelige of hypergevoelige huid aan.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HOE IK MEZELF VOEL
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
Ontdek meer
did you know

Wist
je dit?

Van TOLERIANE ULTRA is aangetoond dat het het gevoel van pijn in amper één minuut verlicht*.

*Zelfevaluatie, onmiddellijk na aanbrengen.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE-assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om de gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.