MAKE-UP VOOR DE GEVOELIGE HUID:
VEELZIJDIGE GETINTE COSMETICA VOOR EEN GEVOELIGE HUID

Article Read Duration 4 min leestijd

Of je gevoelige huid nu droog, normaal of vettig is, ze kan op bepaalde ingrediënten in gewone make-up reageren– waardoor je huid rood wordt en oncomfortabel aanvoelt. Je kunt dit tegengaan door make-up voor de gevoelige huid te gebruiken, zoals BB & CC crèmes, getinte acnebehandelingen en getinte zonnebrandcrèmes.

WAT IS EEN GEVOELIGE HUID?

Een gevoelige huid is niet één bepaald huidtype. Het is een kenmerk dat bij alle huidtypen kan voorkomen. Of je huid nu atopisch, droog, normaal, een combinatie, vettig of acnegevoelig is, een gevoelige huid is kwetsbaar en kan eenvoudig worden beschadigd door alledaagse factoren waar mensen met een “gewone” huid geen last van hebben. Denk hierbij aan vervuiling, water, zonlicht, warmte, kou en ingrediënten in cosmetica. Een gevoelige huid kan op veel manieren reageren – gevoel van spanning, irritatie, prikken, jeuken, roodheid, vlekken of kleine plekjes – die ieder moment kunnen barsten.

ROODHEID EN REACTIES
KUNNEN HET ZELFVERTROUWEN AANTASTEN

Iedereen met een gevoelige huid kent het wel: soms is het net of je op eieren loopt. Een temperatuurverandering, het vervuilingsniveau, een zonnige dag en zelfs alledaagse cosmetica kunnen voor onzuiverheden, roodheid en ongemak zorgen. Bovendien kan het zo zijn dat je in de loop der jaren alleen maar meer last krijgt van een gevoelige huid. Over de Cé-lijn voor de gevoelige huid “Mijn huid reageert steeds heftiger. Dit is erg vervelend, want ik kom iedere dag in contact met gerenommeerde internationale klanten.” Symptomen van een gevoelige huid kunnen het zelfvertrouwen aantasten en ervoor zorgen dat we ons slecht op ons gemak voelen.

MAKE-UP
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

Met al die ingrediënten die voor irritatie kunnen zorgen, kan het aanbrengen van make-up als een gewaagde onderneming voelen!

Wellicht heb je al eens gehoord dat de beste make-up voor de gevoelige huid zo weinig mogelijk make-up is. Wanneer je je huid onder een dikke laag foundation stopt, is de kans namelijk groot dat ze zal reageren. Toch draait het niet alleen om minder ingrediënten. ’Het is ook belangrijk de juiste gespecialiseerde producten te kiezen, namelijk producten die actieve bestanddelen bevatten die speciaal zijn ontwikkeld om de gevoelige huid te beschermen en te kalmeren.

De veelzijdige 2-in-1-cosmetica, die speciaal is ontwikkeld om de gevoelige huid te beschermen, is de perfecte keuze:

BB crème: Gevoelige huid, reactieve en allergiegevoelige huid

De getinte vochtinbrengende crème heeft al lang geleden plaatsgemaakt voor de veelzijdige BB crème voor de allergiegevoelige, droge en gevoelige huid. “ BB” staat voor “onzuiverhedenbalsem” en deze hybride alles-in-één producten camoufleren niet alleen onzuiverheden, maar zorgen ook voor een diepe hydratatie. Daarnaast helpt het je huid beschermen tegen vervuiling en externe agressieve factoren. Een hypoallergene BB crème moet natuurlijke minerale pigmenten bevatten die de huid egaliseren en verlichten zonder irritatie te veroorzaken. Als je van een fris en natuurlijk aanvoelende huid houdt, is een BB crème een echte must-have. Bovendien is een BB crème ideaal om milde roodheid te camoufleren.

CC crème: Roodheid en vlekken

Als je veel last hebt van roodheid, is een kleurcorrigerende “CC” crème de ideale oplossing. Een CC crème dekt beter dan een BB crème en neutraliseert roodheid en vlekken. Kies altijd voor een CC crème met extra SPF, zodat je je huid niet alleen egaliseert, maar ook beschermt tegen uv-straling die roodheid kan verergeren. Voor iedereen die last heeft van blozen, erythrose of rosacea, is CC crème een absolute must.

Getinte huidverzorgingscrème tegen acne: Vettige en acnegevoelige huid

Het kan zeer vervelend zijn als je een gevoelige huid hebt en ook nog eens last hebt van acne. Maar geef de moed niet op! Er zijn nieuwe producten verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor deze huidsoort. Getinte huidverzorgingscrèmes tegen acne bevatten actieve bestanddelen die bacteriën bestrijden, rode vlekken verminderen en voor een stralende huid zorgen. Ze egaliseren je teint waardoor je weer de deur uit gaat met zelfvertrouwen. 

Getinte zonnebrandcrème: Een huid die gevoelig is voor hyperpigmentatie en de zon

Hyperpigmentatie – wordt gekenmerkt door donkere vlekken (zonnevlekken) of verkleuring van de huid (ook wel zwangerschapsmasker genoemd) – wordt vaak getriggerd door blootstelling aan zonlicht. Sommige mensen hebben een “zonneallergie”, of polymorfe lichteruptie, die zich manifesteert als jeukende rode bultjes. Als je huid reageert op zonlicht, is het essentieel dat je haar iedere dag optimaal beschermt tegen uv-straling. Een breedspectrum getinte zonnebrandcrème met hoge SPF (+50) voor de gevoelige huid werkt dan het best.

ONTDEK PROFESSIONELE 2-IN-1-MAKE-UP
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

La Roche-Posay Laboratory heeft innovatieve, veelzijdige make-up ontwikkeld voor alle vormen van een gevoelige huid:

  • HYDREANE BB crème Light bevat minerale pigmenten die op de huid smelten waardoor de huid licht en natuurlijk aanvoelt. Deze BB crème heeft het allemaal: hypoallergeen, niet-comedogeen en is dermatologisch getest. De gevoelige huid wordt diep gehydrateerd en voelt zacht aan.
  • ROSALIAC CC Crème is een waar cadeau voor de huid die wordt gekenmerkt door blozen, erythrose, rosacea of een andere vorm van roodheid. Dankzij de SPF 30 neutraliseert de crème rode plekken en wordt de huid geëgaliseerd, waardoor je gevoelige huid fris en natuurlijk zal aanvoelen.
  • Als je huid gevoelig is voor hyperpigmentatie of de zon, is het essentieel dat je haar zo goed mogelijk beschermt tegen uv-straling. ANTHELIOS Pigmentatie Getinte Crème SPF 50+ biedt breedspectrum bescherming met een zeer hoge SPF. De crème is verrijkt met minerale pigmenten die op de huid smelten en deze in een mum van tijd egaliseert. Bovendien helpt Procerad hyperpigmentatie op de lange termijn te verminderen.
  • Voor de acnegevoelige huid is EFFACLAR Duo (+) Unifiant het ideale product. Dankzij de minerale pigmenten wordt de huid op natuurlijke wijze beschermd zonder dat poriën verstopt raken. De zeer effectieve actieve bestanddelen bestrijden bacteriën, helpen de talgproductie onder controle te krijgen,verminderen roodheid en kalmeren de huid.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

GEVOELIGE HUID ZIET ER
ANDERS UIT.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Een van de frustrerende dingen met gevoelige huid, is dat hoe vervelend je verschijnselen ook zijn, artsen vaak zeggen dat je huid 'normaal' is omdat er niets zichtbaar is. Maar goed geïnformeerde dermatologen herkennen de kenmerken van een gevoelige huid en bevelen specifieke behandelingen voor een gevoelige of hypergevoelige huid aan.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Met thermaal bronwater van La Roche-Posay als basis zorgt het HYDREANE-assortiment dat uw huid de hele dag gehydrateerd blijft. Het effect wordt versterkt door tal van mineralen die van nature kalmerend en verzachtend werken.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.