HOW TO MAKE-UP:
EEN STRALENDE LOOK
TIJDENS JE KANKERBEHANDELING

Duration Default Icon 15 min leestijd

Je huid kan er tijdens een kankerbehandeling wat valer en vermoeider uitzien en wordt doorgaans ook wat gevoeliger met een rode en/of droge huid als resultaat. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen make-up meer kan dragen, in tegendeel. Onze make-up artieste toont je in onderstaande video hoe je zelf eenvoudig aan de slag kunt met producten op maat van een gevoelige huid, zonder parfum en alcohol. Zo zie je er niet alleen goed uit, ook je zelfvertrouwen krijgt een instant boost!


In 5 eenvoudige stappen creëer je zelf gemakkelijk een stralende teint.

 

Reinig je huid


Een goed begin is het halve werk. En dat doe je door je huid zachtjes maar effectief te reinigen. Vermijd kraantjeswater alsook reinigers met alcohol, daarmee droog je je huid uit. Je huid in alle zachtheid reinigen doe je met een mild reinigingsproduct en een wattenschijfje of ultrazacht microvezeldoekje. Doe dit al ‘deppend’ en vermijd dat je je huid ‘schuurt’.

Hydrateer je huid


Na de reiniging is het essentieel om je huid voldoende te hydrateren. Zo verminder je roodheid, maar ook andere uitwendige tekenen van droogte of ongemakkelijkheden zoals een tintelend gevoel. Kies voor een hydratatie zonder toegevoegd parfum en met een fijne textuur die gemakkelijk kan indringen in je huid en breng deze indien nodig meermaals per dag aan. Vergeet de gevoelige zone rond je ogen niet te hydrateren met een aangepaste verzorging en sla ook je hals niet over.

Breng een foundation aan


Het is volkomen normaal dat je huid er tijdens de behandeling wat bleker en vermoeider kan uitzien. Met een fijn laagje foundation geef je je huid opnieuw haar natuurlijke glow terug. De beste tint kies je door de kleur van de foundation af te toetsen aan de binnenkant van je pols en in geval van twijfel, neem dan een tint die iets lichter is. Een tint die donkerder is en niet zo dicht bij je eigen huidskleur aanleunt, zal je alleen maar ouder doen lijken. Breng de foundation bij voorkeer met een grote borstel of beauty blender aan, zo vermijd je dat je vingers de talgproductie activeren.

TIP: Heel wat foundations bevatten tegenwoordig een UV-filter. Op die manier bescherm je je huid die doorheen je behandeling sowieso extra gevoelig is voor zonlicht.

Het aanbrengen van een foundation om een goede uitstraling te krijgen, is een advies voor zowel voor vrouwen als voor mannen.

Kies voor een warme oogschaduw


Zonder wimpers en/of wenkbrauwen heb je een minder sprekende blik en zie je er misschien wat vermoeid uit. Maar ook dat hoeft niet te betekenen dat je je blik niet kunt laten spreken. Met een wenkbrauwpotloodje teken je gemakkelijk wenkbrauwen op een natuurlijke manier. Zet je ogen extra in de kijker met een oogschaduw die je oogkleur nog beter tot zijn recht laat komen. Vermijd witte of teveel glitteroogschaduw, maar experimenteer voluit met warme en nude kleuren om je ogen te laten stralen!

Verfris uw teint de hele dag door indien nodig.


Verzacht een opwarmingsgevoel met thermaal water, zelfs op make-up.

 

Make-up voor gevoelige huid - Kathleen VANDERWEEN - Visagist

 

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

TOLERIANE is een productlijn speciaal geformuleerd voor de behoeften van de gevoelige huid en de huid met neiging tot allergie: het hydrateert, kalmeert en beschermt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.