SOFROLOGIE:
EEN MODERNE
ONTSPANNINGSTECHNIEK
OM SNEL RUST TE VINDEN

Duration Default Icon 28 min leestijd

Er komt heel wat op je af als er kanker bij je wordt vastgesteld. Tussen de medische behandelingen staat je wereld even stil en zijn het stuk voor stuk moeilijke stappen die allesoverweldigend kunnen zijn. Om beter te begrijpen waar je doorgaat en om snel tot rust te kunnen komen bestaan er verschillende ontspanningstechnieken. Sofrologie is er een van die bovendien door artsen wordt erkend als een belangrijke emotionele steun.

Sofrologie: een eenvoudige methode om rust te vinden en positief te blijven

De methode combineert zowel fysieke als mentale oefeningen om actiever en positiever in het leven te staan en is in Frankrijk zelfs een gevestigde complementaire therapie. Het maakt er deel uit van de ondersteunende zorg die wordt geboden aan kankerpatiënten en staat op hetzelfde niveau als psychologische ondersteuning, dieetkunde en fysiotherapie. 

De zachte, dynamische relaxatie zorgt voor meer rust in je hoofd en lichaam, soepelere spieren, een betere ademhaling en meer energie. De mentale technieken geven je dan weer een positiever zelfbeeld en meer daadkracht. Dat zorgt er dan weer voor dat je ook makkelijker zult kunnen omgaan met pijn, angst en slapeloosheid. Door regelmatig te oefenen, kun je opnieuw contact maken met je lichaam en kun je je eigen manieren ontwikkelen om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. 

Sofrologie leert je te focussen op je gezonde organen, aangezien deze essentieel zijn tijdens en voor je genezingsproces. Na een paar sessies kun je het zelfs alleen en kun je verder blijven oefenen. Er zijn geen nadelen verbonden aan deze techniek, dus aarzel zeker niet om het eens uit te proberen.

Ontdekking van sofrologie - Annick HOEFNAGELS - Sofroloog

 

Sofrologie voorbereiding op medische behandeling - Annick HOEFNAGELS - Sofroloog

 

Sofrologie bewust ademen - Annick HOEFNAGELS - Sofroloog

 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.