DE BESTE HUIDVERZORGINGSROUTINE
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

Article Read Duration 7 min leestijd

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk te weten welke producten je huid goed verdraagt en welke je beter kunt vermijden. Blijf uit de buurt van 'nasties'(geurstoffen, kleurstoffen, lanoline en alcohol), probeer producten eerst uit op een klein stukje huid en koop alleen producten in een luchtdichte verpakking die zorgt dat de huidverzorgingsformule in perfecte staat blijft.

Een verzorgingsroutine die tolerant is voor een gevoelige huid is ook een must:

• Reinig voorzichtig met micellair water om contact met hard water te vermijden en make-up te verwijderen zonder wrijven
• Kalmeer de huid door er thermaal bronwater op te sprayen
• Breng dagelijks een hydraterend product aan dat speciaal bedoeld is voor een gevoelige huid
• Bescherm een gevoelige huid tegen luchtvervuiling en uv
• Zorg extra goed voor gevoelige gebieden zoals de ogen en lippen
• Koop alleen hypoallergene make-up die is getest op gevoelige tot allergie-gevoelige huid

WELK HYDRATEREND PRODUCT
EN WELKE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR EEN GEVOELIGE HUID?

Vraag je je af welk hydraterend product je dagelijks op de gevoelige huid van je gezicht kunt aanbrengen? Weet je zelfs niet zeker welke “huidverzorgingsroutine” binnen de comfortzone van je gevoelige huid blijft? Dan ben je hier op de goede plek! Lees verder om alles te weten te komen over de verzorging van je gevoelige huid, lippen en ogen. Ook vind je hier tips om dat vervelende trekkende of stekende gevoel te voorkomen.

WE BEGINNEN MET DE 3 REGELS
VOOR GEVOELIGE HUID

Die binnen de comfortzone van gevoelige huid blijven

Regel 1 voor de verzorging van gevoelige huid. Geen 'nasty' ingredienten! Blijf uit de buurt van irriterende stoffen

Kies de juiste producten als je een gevoelige huid hebt. Sommige producten bevatten ongewenste, irriterende additieven die niet geschikt zijn voor gevoelige huid en geprikkel, steken en roodheid kunnen veroorzaken. Omdat gevoelige huid erg kwetsbaar is voor externe agressoren, geldt “less is more”. Let daarom bij het lezen van productetiketten op bepaalde uitdrukkingen zoals “getest op gevoelige en allergische huid”.

Let ook op veelvoorkomende “vervelende stoffen” die reacties kunnen veroorzaken, zoals:

 • geurstoffen
 • kleurstoffen
 • lanoline
 • alcohol

Kijk bij make-up en nagellak altijd of producten zijn “gecontroleerd op nikkel” omdat dit een andere, gevoelig makende stof is die door nog maar een paar merken wordt erkend. Meer informatie vinden over de beste make-up voor gevoelige huid.

Regel 2 voor de verzorging van gevoelige huid. Verpakking doet ertoe!

Zelfs de zuiverste formules kunnen de huid gevoelig maken als ze niet beschermd zijn. Waarom is dat zo? Een verschijnsel aangeduid als retro-contaminatie, waarbij deeltjes uit de lucht – potentieel irriterende of allergene stoffen de verpakking binnendringen nadat deze is geopend. Deze microscopische irriterende en allergene stoffen kunnen jouw zorgvuldig uitgezochte producten voor dagelijkse gezichtsverzorging verontreinigen. Dus als je gevoelige huid hebt, kies dan voor tubes in plaats van potjes om te voorkomen dat de formule verontreinigd raakt door je handen of deeltjes uit de lucht telkens wanneer je het product wilt gebruiken.

Ideaal gesproken moet een verpakking die compatibel is met gevoelige huid, hermetisch of luchtdicht worden afgesloten met beschermkleppen om verontreiniging of oxidatie te voorkomen. Verder mag er geen contact zijn tussen het product en metalen onderdelen omdat metaalionen de huid gevoelig kunnen maken. Een uitstekend voorbeeld is TOLERIANE Ultra, waarvan de minimalistische, kalmerende formule wordt beschermd in een luchtdichte dispenser met pomp.

Regel 2 voor de verzorging van gevoelige huid. Verpakking doet ertoe!

De enige manier om 100% zeker te weten dat je huid het product verdraagt, is het te testen. Doe een beetje product op je onderarm en dek het af met een waterbestendige pleister. Controleer na 48 uur of er een reactie is opgetreden – als het gebied vrij is van roodheid, kun je het product probleemloos op je gezicht gebruiken.

Nu je de principes achter het kiezen van gezichtsverzorgingsproducten voor gevoelige huid kent, kun je doorgaan met het samenstellen van je eigen routine.

DE BESTE DAGELIJKSE HUIDVERZORGINGSROUTINE
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

Jouw handleiding in 7 stappen om binnen de comfortzone van je gevoelige huid te blijven

Stap 1: Reinig de huid elke dag voorzichtig

Wanneer je je gevoelige huid reinigt, is jouw toverwoord voorzichtig. Om de natuurlijke balans van je huid te respecteren gebruik je een pH-neutrale make-upremover die speciaal geformuleerd is om gevoelige huid te reinigen. Je beste bondgenoten om gevoelige huid te reinigen zijn zachte micellaire waters die elk spoor van vuil en luchtvervuiling van de huid verwijderen zonder dat je hoeft te schrobben of spoelen met hard water, of reinigers die speciaal zijn geformuleerd voor de meest gevoelige huid, zoals TOLERIANE Dermo-Cleanser.

Stap 2: Gebruik daarna kalmerend thermaal bronwater

Als er één wonder in een flesje zit voor gevoelige huid, dan is het wel thermaal bronwater van La Roche-Posay. Het product is natuurlijk, kalmerend en antioxiderend dankzij zijn unieke mnineraalinhoud met veel selenium. Ieder trekkend, brandend of stekend gevoel kan je hiermee direct kalmeren.

Stap 3: Kies een verzorgingsproduct voor gevoelige huid dat voldoet aan alle behoeften van jouw huid

Kies hydraterende producten die gericht zijn op al jouw huidproblemen en die bovendien specifiek geformuleerd zijn voor gevoelige huid.

 • Boven aan de lijst voor gevoelige huid die geneigd is tot strakheid, tintelingen, droogte, ongemak en zo nu en dan optredende roodheid, staat TOLERIANE Sensitive. Dit product helpt niet alleen de beschermende barrière van het huidoppervlak herstellen: het helpt ook de onzichtbare, levende barrière die bestaat uit goede bacteriën te herstellen. Dit is te danken aan actieve prebiotische ingrediënten. Na herstel van de dubbele barrière is de huid intens gekalmeerd en neemt de gevoeligheid dag na dag af.
 • Allergiegevoelige huid heeft veel baat bij TOLERIANE Ultra vanwege haar kalmerende en beschermende effecten. Dit product is geformuleerd voor de meest gevoelige of zelfs allergische huidsoorten en versterkt de huidbarrière. Met TOLERIANE Ultra kan allergiegevoelige huid de wereld aan!
 • Om gevoelige huid die neigt tot roodheid te kalmeren en koelen, kun je de hydraterende ROSALIAC producten van La Roche-Posay proberen.
 • Voor vettige en acnegevoelige huid is het EFFACLAR assortiment van La Roche-Posay heel geschikt. Deze producten zijn gericht op het vasthouden van vocht. Ze voorkomen bovendien uitbraken en maken vergrote poriën en glimmende, vettige huid minder zichtbaar.
 • Voor droge, gevoelige huid biedt het NUTRITIC assortiment van La Roche-Posay intense hydratatie en comfort.
 • Wat betreft anti-aging oplossingen die geschikt zijn voor gevoelige huid, zijn REDERMIC en HYALU B5 vochtinbrengende producten de aangewezen keuze: ze bieden langdurige hydratatie en bestrijden bovendien rimpels en andere zichtbare tekens van veroudering.

Stap 4: Verdedig kwetsbare huid tegen externe stress

Indien 's ochtends aangebracht helpen de juiste verzorgingsproducten voor gevoelige huid je je huid te beschermen tegen dagelijkse stress zoals luchtvervuiling en uv-straling. Het ANTHELIOS-assortiment biedt supersterke UVA-UVB-bescherming die geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huidsoorten. Naast uv-bescherming bieden ANTHELIOS formules antioxidanten om gevoelige huid te beschermen tegen vrije radicalen die worden voortgebracht door luchtvervuiling en uv. De minimalistische formule van ANTHELIOS Ultra is zo kalmerend dat het product zelfs veilig in het gevoelige gebied rond de ogen… Lees verder voor meer oogvriendelijke oplossingen.

Stap 5: Let op extra gevoelige gebieden zoals de ogen en lippen

Er is gevoelig… en dan is er supergevoelig! Sommige delen van je gezicht, zoals de lippen en het gebied rond de ogen, hebben een erg fijne, kwetsbare huid. Wist je dit? De huid rond de ogen is tien keer dunner dan de huid van de rest van het gezicht! Zorg dus dat je producten kiest die speciaal voor dit gebied zijn bedoeld.

 • Gebruik voor het reinigen van gevoelige ogen een speciale remover voor oogmake-up of een watje voor elk oog gedrenkt in micellair water dat oogmake-up doet wegsmelten zonder water. Voor supergevoelige ogen kun je reinigers gebruiken die worden geleverd in steriele monodoses zoals TOLERIANE Ultra Demaquillant.
 • Gebruik daarna een milde, goed verdragen crème zoals TOLERIANE Ultra oogcontour, dat gevoelige ogen onmiddellijk langdurige verlichting biedt.
 • Voor een door dermatologen ontwikkelde antirimpeloplossing voor gevoelige ogen kun je denken aan HYALU B5 ogen zodat zelfs de meest gevoelige ogen kunnen profiteren van het krachtige spons-achtige molecuul hyaluronzuur!

Stap 6: Zorg voor je schilferende lippen

Lippen zijn essentieel voor onze communicatie en expressie, maar ze zijn ook gevoelig voor droogte en kloofjes. Dit gebied van de huid kan gevoelig worden voor bepaalde ingrediënten zoals conserveringsmiddelen en perubalsem (een belangrijk allergeen aanwezig in veel toiletspullen). Wanneer de lippen droog zijn, is het bovendien heel verleidelijk te plukken aan de schilferende huid op of rond de lippen, waardoor de irritatie en ontsteking verergert. Weersta daarom die aandrang en ga enthousiast aan de slag met een cyclus op weg naar gladde, gezonde lippen!

 • Probeer NUTRITIC LIPS in stickvorm voor gemakkelijk aanbrengen, onmiddellijke verlichting en een langdurig, kalmerend effect.
 • Zonnestraling kan gevoelige lippen nog erger maken. In de zomerzon of hoog in de bergen moet je daarom de kwetsbare huid van je lippen beschermen met een SPF.

Meer informatie over lippen met kloofjes vind je hier.

Stap 7: Welke make-up voor gevoelige huid?

Nu je huid helemaal oké is, ben je misschien op zoek naar make-up die geschikt is voor gevoelige huid en ogen? Houd het risico van allergieën zo klein mogelijk en kies een hypoallergene make-up.

Dankzij de dermatologische TOLERIANE Teint foundations en concealers van La Roche-Posay en de TOLERIANE oogmake-uplijn, zijn je gevoelige huid en ogen in zeer veilige handen. Elk product is getest op gevoelige tot allergische huid en ogen zodat je de schoonheid van je gevoelige huid en ogen in het volste vertrouwen kunt benadrukken. Meer informatie vinden over de beste make-up voor gevoelige huid.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Ontdek meer
did you know

Wist
je dit?

Loreal.Foundation.FieldTypes.Extensions.CropImage?.Alt

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER GEVOELIGE HUID

placeholder OORZAKEN VAN GEVOELIGE HUID:
INTERNE EN EXTERNE
MEER LEZEN