GEVOELIGE HUID:
OPLOSSINGEN

Article Read Duration 5 min leestijd

Een gevoelige huid brandt, prikt, jeukt of steekt als antwoord op interne of externe triggers. Om dergelijke huid te verzorgen, heb je minimalistische producten nodig met werkzame stoffen die de gevoeligheid dag na dag laten afnemen. Jouw redder in nood? TOLERIANE Ultra, met werkzame stoffen om de reacties van een gevoelige huid te verzachten:


• Neurosensine
• Sheaboter
• Thermaal Bronwater

Heb je een gevoelige huid met neiging tot acne? Dan is EFFACLAR, dat puistjes mild aanpakt, jouw partner in crime. Maak je je meer zorgen over tekenen van veroudering? Probeer dan REDERMIC eens, dat zelfs de meest gevoelige teints verrijkt met belangrijke werkzame stoffen zoals Retinol. Of kies voor HYALU B5, het hyaluronzuur voor gevoelige huid, om rimpels en volumeverlies te compenseren, voor een algemeen huidherstellend effect.

WAT IS EEN
GEVOELIGE HUID?

Voor we tot de beste beschikbare oplossingen komen, willen we duidelijk maken wat precies bedoeld wordt met een gevoelige huid, of ook wel een overgevoelige of een hypergevoelige huid genoemd. Vandaag de dag heeft meer dan de helft van de bevolking last van een gevoelige huid. Het is een onaangename gewaarwording – een trekkerig, prikkend, brandend of stekend gevoel – op de huid. Het gevoel kan onafgebroken aanhouden maar het kan ook door externe of interne factoren getriggerd worden.

WAT VEROORZAAKT EEN
GEVOELIGE HUID?

Zowel externe als interne factoren kunnen een rol spelen

De basisoorzaak van de symptomen van een gevoelige huid ligt waarschijnlijk bij overdreven gevoelige zenuwuiteinden in de huid die pijnsignalen sturen als antwoord op onschuldige dagelijkse stimuli zoals de wind of temperatuurschommelingen. De triggerfactoren voor uitslag van een gevoelige huid kunnen opgedeeld worden in externe en interne factoren:

  1. Externe factoren: Vervuiling, temperatuurwijzigingen, veranderingen in huid-pH, blootstelling aan UV-stralen, onaangepaste cosmeticaproducten
  2. Interne factoren: stress, intense emoties, hormonale veranderingen  

EEN GEVOELIGE HUID KAN ER
VOLLEDIG NORMAAL UITZIEN

Ook als ze hypergevoelig en zelfs pijnlijk aanvoelt!

Een van de frustrerende dingen aan een gevoelige huid, is dat hoe vervelend jouw verschijnselen ook zijn, artsen vaak zeggen dat je huid 'normaal' is omdat er niets bijzonders aan te zien is. Maar goed geïnformeerde dermatologen herkennen de kenmerken van een gevoelige huid en bevelen specifieke behandelingen voor een gevoelige of hypergevoelige huid aan. 

HOE KALMEER JE EEN
GEVOELIGE HUID:

Wat is de beste gezichtsverzorging voor een gevoelige huid?

Nu je de kenmerken en basisoorzaak van gevoelige huid kent, kunnen we bekijken hoe we die het beste verzorgen en kalmeren.

Kan ik een gevoelige huid het beste met “natuurlijke” producten verzorgen?

Moet je de apotheek mijden en kiezen voor volledig natuurlijke of biologische merken? Natuurlijke producten zijn veilige producten, toch? Kort door de bocht: nee!
Dat iets natuurlijk is, betekent niet per se dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten het maar al te vertrouwde prikkelende, brandende of stekende gevoel veroorzaken. En wat allergenen betreft, de natuur zit er vol van! Heb je een gevoelige huid? Dan is de ideale verzorging een dermocosmetische oplossing die door de dermatoloog is goedgekeurd. De oplossing bevat een minimaal aantal ingrediënten waarvan klinisch is aangetoond dat ze de symptomen van een gevoelige huid verzachten en verlichten terwijl ze de gevoeligheid dag na dag laten afnemen.

Een verzorging voor gevoelige huid? Vertrouw op de experts.

Jouw reddende engel voor gevoelige huid is afkomstig van La Roche-Posay, vaste partner van de dermatologen. Het TOLERIANE-gamma met reinigings- en verzorgingsproducten voor gevoelige huid. De kern van het gamma is HET verzorgingsproduct voor gevoelige huid bij uitstek: TOLERIANE Ultra. Het is samengesteld uit een absoluut minimaal aantal ingrediënten, die speciaal zijn geselecteerd om de huid ogenblikkelijk te verzachten en te verlichten. Tegelijk wordt de gevoeligheid van de huid afgebouwd, dag na dag. De hypoallergene samenstelling van TOLERIANE is uitvoerig klinisch getest. Het is hiermee het eerste verzorgingsgamma dat de goedkeuring kreeg van Allergy UK en nog vele andere instellingen zoals de AFPRAL in Frankrijk en de Duitse Allergy and Asthma Association.

WERKZAME BESTANDDELEN
OM GEVOELIGE HUID TE VERLICHTEN

Welke ingrediënten zijn onze “vrienden” en welke onze “vijanden”?

Verzorging voor een gevoelige huid? Wel, eerst en vooral: een van de sleutels voor succes is wat er NIET in de samenstelling zit: Alle gekende parfums en alcohol bijvoorbeeld.
Maar de samenstelling is ook verrijkt met werkzame stoffen die mild zijn voor gevoelige huid:

  • Neurosensine: deze gepatenteerde geniale molecule kalmeert de overgevoelige zenuwuiteinden die de symptomen van een gevoelige huid veroorzaken en zorgen zo dat je dag na dag minder last hebt van een gevoelige huid.
  • Karitéboter: een natuurlijk hydrateermiddel met lipiden die gelijkaardig zijn aan de “hydrolipidenfilm” of de beschermende laag van de huid. Karitéboter versterkt onze bescherming tegen externe stress die de symptomen van een gevoelige huid kan triggeren.
  • Thermaal Bronwater: ook dit is een volledig uniek ingrediënt. Het komt in de natuur voor en wordt gebruikt in het grootste thermaal dermatologisch centrum ter wereld. Thermaal bronwater bevat unieke mineralen die rijk zijn aan selenium en die een intens verzachtend en antioxiderend effect hebben om de symptomen van gevoelige huid te verlichten.

Dankzij die samenstelling kan TOLERIANE Ultra in één minuut pijn verlichten.

Sterker nog, doordat het de beschermingslaag van de huid versterkt, vermindert Toleriane Ultra het gevaar op absorptie van allergenen door de huid. Het helpt daarom om het risico te verlagen dat je in de toekomst allergieën ontwikkelt.  

DE NUTTIGE BACTERIËN
OPNIEUW IN EVENWICHT BRENGEN

OM GEVOELIGE HUID TE VERLICHTEN

La Roche-Posay Thermaal Bronwater heeft nog een unieke en ook wel verrassende eigenschap: het is een natuurlijk prebioticum. Dat betekent dat het een boost geeft aan de nuttige bacteriën op de huid. Zo brengt het het ecosysteem van micro-organismes op het huidoppervlak - het microbioom - in evenwicht.
Een gezond microbioom zorgt voor een kalmere, gelukkigere huid.
 

ACNE-HUIDVERZORGING VOOR
VOLWASSENEN MET NEIGING TOT ACNE

Vandaag de dag heeft meer dan de helft van de bevolking last van een gevoelige huid en steeds meer volwassenen klagen ook over acne.  Dermatologen krijgen de vraag welke acnebehandeling ze aanbevelen voor een gevoelige huid bij volwassenen. La Roche-Posay, het partnermerk van dermatologen, heeft het EFFACLAR-gamma van verzorgingsproducten ontwikkeld om zelfs de huid met de meeste neiging tot acne te verzorgen.

Het perfecte partnerproduct voor een gevoelige en vette huid met neiging tot acne voor volwassenen? EFFACLAR Duo(+) SPF30. Het bevat doeltreffende maar milde werkzame stoffen om puistjes in de kiem te smoren. Tegelijk verzacht het de huid met thermaal bronwater en biedt het een krachtige zonnefilter om de UV-stralen tegen te houden die gevoelige reacties uitlokken.

ANTI-AGEING HUIDVERZORGING
VOOR GEVOELIGE HUID

Wij van La Roche-Posay vinden dat een gevoelige huid geen beletsel mag zijn om een doeltreffende huidverzorging te gebruiken. Die filosofie is zeker van toepassing wanneer het op anti-ageing producten aankomt. Bepaalde moleculen zoals Retinol kunnen immers ongeschikt zijn voor een gevoelige huid als ze niet zorgvuldig en evenwichtig zijn samengesteld. Met zijn RETINOL-gamma brengt La Roche-Posay essentiële dermatologische moleculen zoals Vitamine C en zelfs Retinol binnen het bereik van vrouwen met een huid met neiging tot gevoeligheid, dankzij de samenstellingen voor ultrahoge tolerantie.

De eerste retinol voor gevoelige huid

REDERMIC [R] UV SPF30 bevat een zorgvuldig uitgebalanceerde mengeling van retinol en retinol met geleidelijke afgifte. Dit moet hardheid voorkomen, zelfs op de gevoeligste huid. Dankzij de ingebouwde zonnefilter kun je het ook overdag gebruiken. De ideale keuze voor vrouwen die in het verleden al onaangename ervaringen met retinol-producten gehad hebben. Het resultaat? Een klinisch bewezen vermindering van rimpels en donkere vlekken.

Het enige hyaluronzuur voor gevoelige huid

HYALU B5 combineert de verstevigende werking van twee types/molecuulmassa's hyaluronzuur. Het is speciaal geselecteerd voor en op maat gemaakt van de behoeften van een gevoelige huid. Zo bevat het de verzachtende vitamine B5 en het regenererende madecassoside, voor een algeheel gladmakend effect op rimples en volumeverlies. Met andere woorden, een frisse, stevige en jeugdige look.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK ME VOEL
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijik gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Dat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten het maar al te vertrouwde prikkelende, brandende of stekende gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Voor mensen met een gevoelige huid kan de zon ongunstige effecten hebben.Dat komt doordat de UV-stralen oxidatieve stress en ontsteking in de huid triggeren, wat roodheid en uitslag kan veroorzaken. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA-bescherming zoals het ANTHELIOS-assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om de spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad of bad met lauw water is de beste keuze.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Producten uit het REDERMIC RETINOL-gamma dragen bij tot het verminderen van geaccentueerde rimpels en het gladder maken van de huidtextuur. Ze werken ook aan het egaliseren van de teint en het verminderen van ouderdomsvlekken.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = nul allergische reacties
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, beschadigd of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

MEER INFORMATIE OVER

WAT IS EEN GEVOELIGE HUID?

placeholder OORZAKEN VAN GEVOELIGE HUID:
INTERNE EN EXTERNE
Bekijken
placeholder Het biologische ritme van gevoelige huid
Bekijken