ZON EN PREVENTIE VAN HUIDKANKER
SAVE YOUR SKIN - ABCDE-METHODE

De meeste gevallen van huidkanker - melanoom of niet-melanoom - zijn te wijten aan onbeschermde blootstelling aan de zon.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid beschermen tegen de zon?

Bij blootstelling aan de zon loop je het risico op zonnebrand, alsook op gevaren op lange termijn zoals vroegtijdige veroudering en huidkanker. Als je veilig wil blijven in de zon, zoek dan tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags de schaduw op, draag een hoed, beschermende kledij en een zonnebril. Brengt daarnaast ook iedere 2 uur genereus een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème aan.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat is de beste zonnecrème voor een gevoelige huid?

Sommige zonnecrèmes kunnen een onaangenaam stekend gevoel veroorzaken op gevoelige huid. Kies voor een breedspectrum UV-A - UV-B bescherming die is getest op de meest gevoelige huid, zoals het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, de specialist voor de gevoelige huid. Alle ANTHELIOS-producten bevatten natuurlijk ontstekingsremmend en anti-oxiderend thermaal bronwater van La Roche-Posay.

Was this helpful?

1 quote-marks

Beschermt een bruindouche of spray tan je tegen de zon?

Absoluut niet! Bruindouches reageren met dode cellen op de oppervlakte van de huid om de huid te “kleuren”. Dit heeft geen enkele invloed op de bescherming van de huid tegen de zon. Bruindouches zijn veel veiliger dan conventionele zonnebanken, maar je moet je huid ook na een bruindouche tegen de zon blijven beschermen met een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid tegen de zon beschermen zonder zonnecrème?

Dermatologen raden aan om een hoed, zonnebril en beschermende kledij te dragen en om de schaduw op te zoeken wanneer de zon op haar felst is. Zonnecrème vormt echter de kern van elke strategie voor zonbescherming en mag niet in je routine ontbreken. ANTHELIOS-zonnecrèmes worden uitvoerig getest op zelfs de meest gevoelige huid, om zeker te zijn dat ze absoluut veilig zijn.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn gezicht beschermen tegen de zon?

Om vroegtijdige veroudering of huidkanker te voorkomen, is het belangrijk dat je elke dag een zonnecrème voor het gezicht gebruikt. Dit is nog belangrijker wanneer je zwanger bent of een orale anticonceptiepil gebruikt, omdat je dan het risico op een “zwangerschapsmasker” loopt.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

DE ZON KAN LEIDEN

TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UV-A-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid, zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd zal blootstelling aan de zon ervoor zorgen dat de huid minder vol, veerkrachtig en elastisch is en rimpels vertoont. UV-B-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie, wat leidt tot donkere vlekjes en een vale teint. Al deze veranderingen in de huid worden ook huidveroudering genoemd.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HOEFT GEEN ZONNEBESCHERMING AAN TE BRENGEN

WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze, regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk aan leiden tot de eerste tekenen van huidveroudering. Om je huid optimaal te beschermen, breng je best elke dag een ZONNEBESCHERMING aan en niet alleen wanneer het warm en zonnig is. 
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER

HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

90% van de huidkankers is behandelbaar als ze vroegtijdig ontdekt worden. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik [HOMEPAGINA SAVE YOUR SKIN] om tussen de dermatologische bezoeken door je moedervlekken en die van je dierbaren in de gaten te houden. En uiteraard maak je van ZONNEBESCHERMING best een noodzakelijk dagelijks verzorgingsproduct om deze moedervlekken mee te beschermen en huidkanker te voorkomen.
Ontdek meer

ZONNEBESCHERMING BEGRIJPEN
WAAROM IS HET BELANGRIJK?

Hieronder vind je een artikel met uitleg over de wisselende effecten van de verschillende soorten UV-stralen op de huid - verbranding, veroudering en een grotere kans op huidkanker - naast informatie om de etiketten op zonproducten te begrijpen en een bescherming te kiezen waarop je kunt vertrouwen.

Voor een grondig begrip van wat er met de huid gebeurt, vind je hier een snelgids over de korte- en langetermijneffecten van blootstelling aan de zon (zonneallergie, acne, lichtovergevoeligheid …).

Gewapend met deze kennis kun je onze aanbevolen beste praktijken ontdekken en de huid van je familie veilig houden. Verder vind je hier ook informatie over het belang van dagelijkse bescherming, vooral als je een gevoelige huid hebt.

ZON EN PREVENTIE VAN HUIDKANKER
SAVE YOUR SKIN - ABCDE-METHODE

Waarom is de zon gevaarlijk? UV-A- en UV-B-stralen veroorzaken veranderingen in het hart van onze cellen, waardoor het DNA beschadigd raakt. Op lange termijn kan deze beschadiging leiden tot huidkanker.
Hoewel praten over kanker altijd beangstigend is, is 90% van de huidkankers geneesbaar indien er vroeg wordt opgetreden.* Om huidkanker te voorkomen is het ook van essentieel belang om de juiste bescherming tegen de zon te gebruiken.
*www.euromelanoma.org/press, EPI factsheet 2014

PRAKTISCHE STAPPEN
TER PREVENTIE VAN HUIDKANKER

  • Om huidkanker te voorkomen moet je een paar simpele stappen altijd naleven:
  • Neem in de zon intelligente en beschermende gewoonten aan. Stel je bijvoorbeeld op het zonnigste moment van de dag niet bloot aan de zon en draag een beschermende hoed en kleding.
  • Bescherm je huid met breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF-factor van ten minste 30.
  • Controleer je moedervlekken met de ABCDE-methode en raadpleeg je huisarts of dermatoloog als je ergens ongerust over bent.
  • Ga regelmatig bij een dermatoloog langs om moedervlekken op je hele lichaam te laten controleren.

WIE LOOPT HET MEESTE RISICO
OP HUIDKANKER

"Wat gevaren door de zon betreft, zitten sommige mensen in een hogere risicogroep. Hieronder vallen mensen met een licht huidtype (lichte ogen, huid en haar), mensen met veel moedervlekken en/of een familiegeschiedenis met huidkanker, mensen die voor hun 20e vijf of meer keer verbrand zijn geweest en daarbij blaren hadden, en mensen die vaak op een zonnebank liggen."

Als je in een hoge risicogroep valt, moet je je moedervlekken regelmatig controleren – Onthoud dat 90% van de huidkankers kan worden genezen indien tijdig ontdekt*.
* www.euromelanoma.org/press, EPI factsheet 2014

DE ABCDE-METHODE
VOOR HET SCREENEN OP HUIDKANKER

De door dermatologen erkende ABCDE-methode is nuttig om verdachte laesies met het blote oog op te sporen.

Rode vlaggen om goed op te letten zijn:

  • De plotselinge ontwikkeling van nieuwe moedervlekken, omdat 8 van 10 melanomen ontstaan uit nieuwe moedervlekken in plaats van uit bestaande.
  • Veranderingen in de grootte, vorm en kleur van bestaande moedervlekken.

In dit hoofdstuk ontdek je meer over alles wat je moet weten om huidkanker te voorkomen: Hoe je veilig blijft in de zon, welke beschermingsproducten je tegen de zon nodig hebt en hoe vaak je deze best gebruikt. Je vindt hier ook gedetailleerde informatie over het gebruik van de ABCDE-methode om te controleren op moedervlekken, naast handige tips om te zorgen dat elke vierkante centimenter huid beschermd is tegen de zon.

ONZE VEILIGHEIDS-
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens het productieproces, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.