ECZEEM

Atopische dermatitis, ofwel atopisch eczeem, is een huidaandoening die jeuk veroorzaakt en die veel voorkomt bij baby's en kinderen. Maar liefst 15-20% van de kinderen onder de 7 jaar heeft eczeem, een percentage dat de afgelopen 30 jaar enorm is toegenomen. In 50% van de gevallen gaat eczeem vanzelf over voor het kind 5 jaar oud is, maar adolescenten en volwassenen kunnen nog altijd last hebben van eczeem.*

*Bron: CHU Nantes, unit voor oncologie en dermatologie, specialisme atopische dermatitis, april 2015

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Is eczeem besmettelijk?

Nee! Eczeem is een atopische (allergische) aandoening die in families voorkomt en voornamelijk baby’s en kinderen treft. Je kan niet “besmet raken” met eczeem.

1 quote-marks

Hoe ziet eczeem eruit?

Bij baby’s veroorzaakt eczeem ruwe, schilferige rode vlekken, in het bijzonder op de wangen en de kin. Bij oudere kinderen en volwassenen komen de vlekken vooral voor in de hals en in de huidplooien rond de ellebogen, de polsen en achter de knieën. Vlekken ten gevolge van eczeem kunnen zichtbare krabwondjes vertonen en gaan bloeden. Er kunnen ook blaren en ettervorming ontstaan.

1 quote-marks

Hoe kan ik van eczeem afkomen?

Een behandeling van eczeem bestaat uit het gebruik van corticosteroïdecrème tijdens acute opflakkeringen en een verzorgende routine waarbij zeepvervangers worden gebruikt voor het wassen en regelmatig verzachtende crèmes worden aangebracht. Om opflakkeringen voor langere tijd weg te houden, is het belangrijk dat je het microbioom van je huid weer in evenwicht brengt.

1 quote-marks

Is eczeem een allergie?

Eczeem is geen allergie. Het is een atopische aandoening. Het houdt met andere woorden verband met allergieën en andere atopische aandoeningen zoals astma en hooikoorts. Bij eczeem is de huidbarrière als het ware “defect”. Hierdoor kunnen allergenen en irriterende stoffen diep doordringen en ontstekingen veroorzaken, waardoor symptomen van eczeem optreden.

1 quote-marks

Hoe krijg je eczeem?

Eczeem is een genetische aandoening die in families voorkomt. De huid is van nature droog, waardoor de barrière tegen allergenen en irriterende stoffen verzwakt is, zodat die in de huid kunnen doordringen en ontstekingen veroorzaken. Bij volwassenen kan eczeem voorkomen in beroepen waarbij de handen vaak moeten worden gewassen, zoals kappers en verpleegkundigen.

WHAT IS THE DIFFERENCE
BETWEEN ATOPY AND ECZEMA?

Atopy versus eczema : what is the difference?

Atopy is a condition and eczema is a symptom. Atopy is a genetic condition with a number of symptoms that presents in the form of redness which is called atopic eczema. Eczema is an inflammatory skin disease that presents itself in the form of redness scaly skin and severe itching. This itching frequently affects the patient’s quality of life. There are two kinds of eczema: atopic eczema, which may be called genetic eczema and allergic eczema, which is a type of contact dermatitis caused by prolonged and repeated contact with a potentially allergenic substance over months or years. Applying this allergen leads to the development of eczema. Atopic eczema generally improves with time and it is estimated that three quarters of eczemas will have disappeared by adolescence.

did you know

Wist
je dit?

De gevoelige huid heeft, wanneer niet goed behandeld, 2 tot 5 keer meer kans om een medische huidaandoening te ontwikkelen.*

* Source : FARAGE 2008 British Association of Dermatologists. British Journal of Dermatology 2008 159, pp231–266

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.