KWETSBARE HUID
(NABEHANDELING - VERZORGING - TATTOO)

Het aantal esthetische behandelingen neemt toe: Steeds meer mensen kiezen voor een chemische peeling, een laserbehandeling, ... Zo'n procedure vindt plaats in een dagkliniek en daarna lijkt het bijna alsof de huid is afgestroopt. De barrièrefunctie van de huid is haast helemaal weggehaald en de huid voelt waarschijnlijk hypergevoelig aan. We krijgen dan het advies om bij de apotheek om een herstellende huidcrème voor nabehandeling te vragen. Er bestaan een aantal fantastische oplossingen die je huid helpen om zo snel mogelijk te herstellen.

UW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen een gevoelige huid als ik ziek ben?

Wanneer je een verkoudheid of griep hebt, kan de huid van je gezicht gevoeliger worden doordat je regelmatig je neus snuit. Om je pijnlijke huid te verzachten kan je voor de betrokken zone een spray van thermaal bronwater van La Roche-Posay gebruiken en CICAPLAST Baume B5 op rode en ruwe zones aanbrengen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik beschadigde huid herstellen?

Als je huid verbrand is of beschadigd door snij- of schaafwondjes, dan kan je het herstel van de huidbarrière versnellen met een beschermende herstellende balsem zoals CICAPLAST Baume B5. Een wonde met hechtingen ten gevolge van een chirurgische ingreep kan je behandelen door het restlitteken te masseren met CICAPLAST Gel B5 om de werking van de huidbarrière sneller te herstellen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Zijn sproeten beschadigde huid?

Sommige mensen hebben gewoon sproeten. In dat geval zijn ze zeker geen teken van blootstelling aan de zon of beschadiging van de huid. Andere mensen krijgen sproeten nadat hun huid in de zomer aan de zon is blootgesteld. In dat geval wijzen de sproeten erop dat de huid heeft gereageerd op UV-stralen, wat tot beschadiging kan leiden.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik door de zon beschadigde huid herstellen?

De eerste stap die helpt om door de zon beschadigde huid te herstellen, is verdere schade voorkomen door dagelijks zonnecrème voor het gezicht met retinolmolecule aan te brengen. Die versnelt namelijk de celvernieuwing aan de oppervlakte voor een stralende huid en vult in de diepte collageen en elastine aan om rimpels te herstellen. REDERMIC R UV SPF 30 combineert zonnefilters met retinol.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe behandel ik luieruitslag?

Luieruitslag kan je behandelen door je baby te wassen in lauw water met een zeer zachte reinigingsformule zoals CICAPLAST Lavant B5 of LIPIKAR Syndet AP+. Dep voorzichtig droog en breng een zeer milde beschermende crème aan zoals CICAPLAST Baume B5 die de werking van de huidbarrière herstelt. Zorg er verder voor dat je luiers regelmatig vervangt en dat ze niet te strak zitten.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

EEN EERSTEGRAADS BRANDWONDE
IS NET ZOALS ZONNEBRAND.

WAAR TRUE-ANSWER

Een eerstegraads brandwonde is net zoals zonnebrand. Ze tast alleen de buitenste huidlaag aan en veroorzaakt een rode, pijnlijke verkleuring van de aangetaste zone. Door het vrijkomen van histamine veroorzaken oppervlakkige brandwonden vaak een jeukerig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HUID WORDT DROGER
ALS JE ZIEK BENT.

WAAR TRUE-ANSWER

Verkoudheid en griep onttrekken vocht aan de huid, waardoor die droog en dof aanvoelt. De ziekte zelf, de medicijnen die we nemen en het feit we in bed moeten blijven, leiden tot een tekort aan vocht in de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

CHEILITIS IS DE WETENSCHAPPELIJKE
 BENAMING VOOR GEBARSTEN LIPPEN. 

WAAR TRUE-ANSWER

Cheilitis is een ander woord voor gebarsten lippen. De lippen worden droog en schilferig. Er kunnen pijnlijke verticale barstjes ontstaan. De huid rond de lippen raakt soms ook geïrriteerd. Die droogte veroorzaakt een onaangenaam branderig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HET LIKKEN AAN GEBARSTEN
LIPPEN IS EEN GOED IDEE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Mensen met droge en gebarsten lippen likken er vaak aan. Ze plukken of bijten de schilferige huid eraf. Het is inderdaad verleidelijk maar eigenlijk maak je de situatie alleen maar erger. Je verwijdert namelijk de natuurlijke beschermlaag van de huid en start als het ware een vicieuze cirkel.
Ontdek meer

PAS
GETATOEËRDE HUID

Wereldwijd hebben 600 miljoen mensen een tatoeage. Dat is 30% van de wereldbevolking! Tijdens het tatoeëren wordt met een steriele naald telkens opnieuw in de huid geprikt om er pigment in aan te brengen. Dit is een vrij zware "aanval" op de huid, die hierdoor dagen- en soms zelfs wekenlang rood en gezwollen kan zijn. Het is dus geen verrassing dat mensen op zoek gaan naar dagelijkse verzorgingsproducten om het genezingsproces van hun pas getatoeërde huid te versnellen.
In deze sectie vind je hierover een artikel dat je leert hoe je een genezende tattoo de eerste vier weken en ook op lange termijn kunt verzorgen, zodat hij er strak, fris en mooi blijft uitzien.

ONZE VEILIGHEIDS-
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.