LUIER-
UITSLAG

Luieruitslag (ook wel luierdermatitis genoemd) is een veel voorkomende aandoening bij baby's die in de 3de week na de geboorte optreedt. Het treft 50% van de baby's* en wordt gekenmerkt door roodheid op de luierzone en een trekkerige, papierachtige huid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat luieruitslag veel ongemak veroorzaakt bij baby's, vooral bij het verschonen.

*Diaper Dermatitis - Srisupalak Singalavanija, Ilona J. Frieden

JE VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik van zonnebrand afkomen?

Zodra je zonnebrand hebt, is de schade al aangericht en kan je ze enkel nog laten genezen. Bescherm de getroffen zone op elk moment tegen de zon om te voorkomen dat de zonnebrand erger wordt, en breng een verzachtende aftersun gel met antioxidanten aan. Als er blaren op je huid verschijnen, gebruik dan een helende huidcrème van de apotheek tot de zonnebrand volledig genezen is.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe behandel ik luieruitslag?

Luieruitslag kan je behandelen door je baby te wassen in lauw water met een zeer zachte reinigingsformule zoals CICAPLAST Lavant B5 of LIPIKAR Syndet AP+. Dep voorzichtig droog en breng een zeer milde beschermende crème aan zoals CICAPLAST Baume B5 die de werking van de huidbarrière herstelt. Zorg er verder voor dat je luiers regelmatig vervangt en dat ze niet te strak zitten.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen een gevoelige huid als ik ziek ben?

Wanneer je een verkoudheid of griep hebt, kan de huid van je gezicht gevoeliger worden doordat je regelmatig je neus snuit. Om je pijnlijke huid te verzachten kan je voor de betrokken zone een spray van thermaal bronwater van La Roche-Posay gebruiken en CICAPLAST Baume B5 op rode en ruwe zones aanbrengen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik door de zon beschadigde huid herstellen?

De eerste stap die helpt om door de zon beschadigde huid te herstellen, is verdere schade voorkomen door dagelijks zonnecrème voor het gezicht met retinolmolecule aan te brengen. Die versnelt namelijk de celvernieuwing aan de oppervlakte voor een stralende huid en vult in de diepte collageen en elastine aan om rimpels te herstellen. REDERMIC R UV SPF 30 combineert zonnefilters met retinol.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik beschadigde huid herstellen?

Als je huid verbrand is of beschadigd door snij- of schaafwondjes, dan kan je het herstel van de huidbarrière versnellen met een beschermende herstellende balsem zoals CICAPLAST Baume B5. Een wonde met hechtingen ten gevolge van een chirurgische ingreep kan je behandelen door het restlitteken te masseren met CICAPLAST Gel B5 om de werking van de huidbarrière sneller te herstellen.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

LIKKEN AAN GEBARSTEN
LIPPEN IS EEN GOED IDEE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Mensen met droge en gebarsten lippen likken er vaak aan. Ze plukken of bijten de schilferige huid eraf. Het is inderdaad verleidelijk maar eigenlijk maak je de situatie alleen maar erger. Je verwijdert namelijk de natuurlijke beschermlaag van de huid en start als het ware een vicieuze cirkel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

CHEILITIS IS DE WETENSCHAPPELIJKE
 BENAMING VOOR GEBARSTEN LIPPEN. 

WAAR TRUE-ANSWER

Cheilitis is een ander woord voor gebarsten lippen. De lippen worden droog en schilferig. Er kunnen pijnlijke verticale barstjes ontstaan. De huid rond de lippen raakt soms ook geïrriteerd. Die droogte veroorzaakt een onaangenaam branderig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HUID WORDT DROGER
ALS JE ZIEK BENT.

WAAR WRONG-ANSWER

Verkoudheid en griep onttrekken vocht aan de huid, waardoor die droog en dof aanvoelt. De ziekte zelf, de medicijnen die we nemen en het feit dat we in bed moeten blijven, leiden tot een tekort aan vocht in de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN EERSTEGRAADS BRANDWOND
IS NET ZOALS ZONNEBRAND.

WAAR TRUE-ANSWER

Een eerstegraads brandwonde is net zoals zonnebrand. Ze tast alleen de buitenste huidlaag aan en veroorzaakt een rode, pijnlijke verkleuring van de aangetaste zone. Door het vrijkomen van histamine veroorzaken oppervlakkige brandwonden vaak een jeukerig gevoel.
Ontdek meer

HOE VERSCHILT DE
BABYHUID?

De babyhuid is van nature gevoelig en kwetsbaar. Ze heeft haar eigen unieke kenmerken. De huid heeft een iets zuurdere pH dan de volwassen huid en is gevoeliger voor zowel infecties als irritatie. Haar lederhuid is drie keer dunner, waardoor ze vatbaarder is voor warmte- en vochtverlies. Om al die redenen heeft de babyhuid specifieke verzorging nodig, met aangepaste producten die bescherming bieden vanaf de eerste levensdagen.

WAT TE DOEN TEGEN
LUIERUITSLAG?

Het goede nieuws is dat je apotheek je hierbij wat hulp kan bieden. Met het juiste advies, de juiste routine en de juiste producten, kun je luieruitslag snel onder controle krijgen:

  • Gebruik voor het reinigen van de babybilletjes liever een Syndet-wasmiddel dan babydoekjes. Spoel goed af met water voor het droogdeppen.
  • Gebruik vervolgens een nevel van thermaal water en een beschermende, maar ademende, intens verzachtende crème (in het artikel in deze rubriek vind je tal van productaanbevelingen).
  • Verwissel luiers minstens om de drie uur en zorg ervoor dat ze niet te strak zitten.

In het onderstaande artikel vind je alle informatie over het bestrijden van luieruitslag, babyeczeem en mildere vormen van een geïrriteerd aanvoelende huid bij baby's. Met al dit deskundig advies liggen gelukkigere dagen en rustigere nachten binnen handbereik!

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmeticavoorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.