Een verzwakte huid:
Met risico op chronische dermatitis en ernstige ontsteking

Article Read Duration 3 min leestijd

De huid van handen en lippen wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke factoren van buitenaf, maar door haar samenstelling is ze daar niet volledig tegen bestand.De huid van de hand heeft weinig talgklieren en de hydrolipidenfilm is zeer kwetsbaar. De lippen, die halfslijmvlies zijn, hebben geen stratum corneum of zweetklieren, geen hydrolipidenfilm en profiteren niet van alle natuurlijke beschermingsmechanismen van de andere delen van de huid. Daardoor verzwakken ze sneller.

Wanneer ook de huid van de handen en lippen voortdurend wordt belast, blootgesteld aan schadelijke effecten van buitenaf en dus verzwakt, kunnen de gevolgen ernstig zijn. De handen kunnen dermatitis of eczeem ontwikkelen. Barstjes in de lippen kunnen chronisch worden en als gevolg daarvan allergieën, angulaire stomatitis of cheilitis ontwikkelen.

IN CIJFERS

40%* van alle beroepsziekten hebben met de huid te maken. Door die ziektes kunnen medewerkers soms niet meer werken. In de meest ernstige gevallen reageert de huid zo hevig dat het leidt tot een ziekenhuisopname of baanverlies.

*Cijfers uit 1998 uit Frankrijk

HOE CICAPLAST JE KAN HELPEN

De expertise van CICAPLAST voor handen en lippen

Met de lancering van CICAPLAST in 2005 is een nieuw tijdperk aangebroken voor de verzorging van de kwetsbaar geworden huid.

CICAPLAST Handen verzacht, beschermt en herstelt de huidbarrière van overbelaste handen die verzwakt zijn door huishoudelijke en professionele schadelijke effecten van buitenaf.

  • Glycerine + karitéboter, gedoseerd op 30%, helpen de onzichtbare beschermende anti-agressielaag op te bouwen. Het speelt een belangrijke rol bij het herstel van de huidbarrière*.

Haar pluspunt: Een uur na het aanbrengen blijft een laag - die lijkt op een onzichtbare en onmerkbare handschoen - de opperhuid beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf.

  • Niacinamide, gedoseerd op 4%, helpt de huidbarrière te versterken + verzachten.

Haar pluspunt: Irritaties worden snel verminderd en de natuurlijke barrière van de huid wordt duurzaam versterkt.

CICAPLAST Lippen verzacht, beschermt en helpt een barrière te vormen voor de lippen en huidzones met microschilfers, irritatie en microscheurtjes.

  • Karitéboter, gedoseerd op 10%, biedt vetzuren die vergelijkbaar zijn met die van de huid. Het speelt een belangrijke rol bij de hydratatie, het herstel en het verzachten van droge huid.

Haar pluspunt: Het biedt langdurige bescherming in de vorm van een lipidenfilm voor intens herstel van de lippen.

  • Panthenol, gedoseerd op 5%, heeft een onmiskenbare verzachtende werking. In combinatie met MP-lipiden, pro-hydraterende actieve bestanddelen, draagt het bij tot het langdurig herstel van de huidbarrière en verbetert het de hydratatie. De huid krijgt haar zelfverdedigingsmechanisme terug.

Haar pluspunt: De lippen worden intens gehydrateerd en hervinden hun elasticiteit en natuurlijke zachtheid. Helpt nieuwe barsten en kloofjes te voorkomen.

SAMENGEVAT

Soms worden handen kwetsbaar door professionele of huishoudelijke schadelijke factoren. CICAPLAST Handen fungeert als een langdurige onzichtbare handschoen om huidirritatie te bestrijden en de huidbarrière te helpen versterken.

CICAPLAST Lippen is een barrièrebalsem die als een tweede huidschild fungeert voor lippen die verzwakt zijn door het weer of door een anti-acnebehandeling.

IN CIJFERS

78% van de professionals* zegt dat CICAPLAST Handen snel genoeg wordt geabsorbeerd zodat ze hun werk onmiddellijk na het aanbrengen kunnen hervatten.

88% van de ondervraagden** zegt dat CICAPLAST Lippen een beschermende laag op de lippen achterlaat en ze zacht en comfortabel maakt.

*Zelfevaluaties - 53 vrijwilligers - 4 weken.

** Zelfevaluatie bij 32 personen die een behandeling met isotretinoïne kregen en bij 75 personen met zeer droge en kwetsbaar geworden lippen, 4 weken.

HOE GEBRUIK JE CICAPLAST

Gebruiksvriendelijke texturen, afgestemd op de lippen en handen, voor een optimaal gebruik.

Breng je CICAPLAST Handen crème meerdere malen per dag aan zonder te wachten tot de huid trekkerig aanvoelt of prikt. Zorg ervoor dat je het product gelijkmatig over de hele huid verdeelt, ook in de plooien tussen de vingers.

CICAPLAST Handen is perfect geschikt om dagelijks te gebruiken en voor beroepen met handwerk dankzij de ultrasnelle absorptie en de langdurige werking.

De schuine punt van CICAPLAST Lippen is perfect aangepast aan de vorm van de lippen voor een zeer nauwkeurige toepassing.

CICAPLAST Lippen is een multifunctioneel product dat niet alleen op de lippen kan worden gebruikt, maar ook op de contouren van de mond, het filtrum en de neusgaten. Het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

CHEILITIS IS DE WETENSCHAPPELIJKE
BENAMING VOOR GEBARSTEN LIPPEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Cheilitis is een ander woord voor gebarsten lippen. De lippen worden droog en schilferig. Er kunnen pijnlijke vertikale barstjes ontstaan. De huid rond de lippen raakt soms ook geïrriteerd. Die droogte veroorzaakt een onaangenaam branderig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

LIKKEN AAN GEBARSTEN
LIPPEN IS EEN GOED IDEE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Mensen met droge en gebarsten lippen likken er vaak aan. Ze plukken of bijten de schilferige huid eraf. Het is inderdaad verleidelijk maar eigenlijk maak je de situatie alleen maar erger. Je verwijdert namelijk de natuurlijke beschermlaag van de huid en start als het ware een vicieuze cirkel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN EERSTEGRAADS BRANDWOND
IS NET ZOALS ZONNEBRAND.

WAAR TRUE-ANSWER

Een eerstegraads brandwonde is net zoals zonnebrand. Ze tast alleen de buitenste huidlaag aan en veroorzaakt een rode, pijnlijke verkleuring van de aangetaste zone. Door het vrijkomen van histamine veroorzaken oppervlakkige brandwonden vaak een jeukerig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HUID WORDT DROGER
ALS JE ZIEK BENT.

WAAR TRUE-ANSWER

Verkoudheid en griep onttrekken vocht aan de huid, waardoor die droog en dof aanvoelt. De ziekte zelf, de medicijnen die we nemen en het feit dat we in bed moeten blijven, leiden tot een tekort aan vocht in de huid.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

CICAPLAST is een huidverzorgingslijn die helpt huidirritaties te kalmeren en de beschermende barrièrefunctie van de huid helpt herstellen en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.