WELK EFFECT HEBBEN GRIEP EN VERKOUDHEDEN OP
MIJN GEVOELIGE HUID MET NEIGING TOT ACNE?

Article Read Duration 3 min leestijd

Slaapgebrek, een vervelend neveneffect van zowel verkoudheden als de griep, kan een negatieve invloed hebben op de gevoelige huid. Als we ons schoonheidsslaapje te vaak moeten missen, kan onze huid er dof gaan uitzien en kunnen we wallen onder de ogen krijgen. Langdurig slaapgebrek kan ervoor zorgen dat de huid vroegtijdig gaat verouderen, dat zich fijne lijntjes gaan vormen en dat huiduitslag zelfs nog erger wordt.

Een van de vaakst voorkomende gevolgen van de griep of een verkoudheid, is dat je voortdurend je neus moet snuiten. Hierdoor raakt de huid rond en onder de neus geïrriteerd. Als we onze neus onophoudelijk met zakdoekjes kwellen, kan dit leiden tot een gebarsten, rode huid en een hogere gevoeligheid. Heb je last van uitslag of zwarte puntjes rond je neus? Dan merk je dat die door het onafgebroken gewrijf en gesnuit ook nog eens kunnen ontsteken waardoor alles nog erger wordt.

Verkoudheid en griep onttrekken vocht aan de huid, waardoor die droog en dof aanvoelt. De ziektes, de medicijnen die we nemen en het feit we in bed moeten blijven, leiden tot een tekort aan vocht in de huid.

HOE KAN IK OMGAAN MET
DIE PROBLEMEN?

Laat je huid stralen

De tekenen van een doffe huid kun je bestrijden met je dieet en skincare regime. Goede eetgewoontes liggen aan de basis van een stralend velletje! Zorg hierbij dat je zeker genoeg vitamine B binnenkrijgt, want een tekort daaraan kan verband houden met een ontstoken huid. Waarschijnlijk is het niet nodig om je eetgewoontes helemaal overhoop te gooien, probeer gewoon om ijzerrijke producten in je dieet op te nemen. IJzer bevordert de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn vitaal voor een huid die gezond oogt en aanvoelt. Als het op skincare aankomt, zijn producten die je huid laten stralen essentieel. Zoek dus serums die beloven dat ze je huid laten stralen, een ongelijkmatige teint wegwerken en je een gezonde gloed geven. Ook gezichtsbehandelingen zijn een goede manier om je huid te laten schitteren!

Pijnlijke neus

Een pijnlijke neus is ronduit vervelend. Als je probeert om de roodheid te camoufleren, kan de huid nog geïrriteerder raken, zeker als ze al pijnlijk aanvoelt. Het is dus beter om de koe bij de horens te vatten. Regel nummer één: ga nooit over gevoelige huid zitten wrijven. Als je je make-up verwijdert of je gezicht wast, waak je er dus over om de geïrriteerde zone met rust te laten. Anders maak je het alleen nog erger. Gebruik tweemaal per dag een milde gezichtsreiniger, breng die aan met licht tikkende bewegingen en spoel met lauw water.

Hydrateer je huid

De eerste stap om je huid opnieuw vocht te laten opnemen is eenvoudig: hydrateer ze, heel veel. Ben je aan het herstellen van griep of een verkoudheid? Zorg er dan voor dat je je huid op zijn minst elke ochtend en avond hydrateert. Als je dat in de loop van de dag nog een aantal keer doet, is het ideaal. Het is verleidelijk om lekker lang onder de hete douche te blijven staan nadat je ziek bent geweest, maar hierdoor gaat je huid nog meer uitdrogen. Kies dus voor een milde reinigingsmelk die de huid zal voeden zonder ze te beschadigen.

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

CHEILITIS IS DE WETENSCHAPPELIJKE
BENAMING VOOR GEBARSTEN LIPPEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Cheilitis is een ander woord voor gebarsten lippen. De lippen worden droog en schilferig. Er kunnen pijnlijke verticale barstjes ontstaan. De huid rond de lippen raakt soms ook geïrriteerd. Die droogte veroorzaakt een onaangenaam branderig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HET LIKKEN AAN GEBARSTEN
LIPPEN IS EEN GOED IDEE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Mensen met droge en gebarsten lippen likken er vaak aan. Ze plukken of bijten de schilferige huid eraf. Het is inderdaad verleidelijk maar eigenlijk maak je de situatie alleen maar erger. Je verwijdert namelijk de natuurlijke beschermlaag van de huid en start als het ware een vicieuze cirkel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN EERSTEGRAADS BRANDWONDE
IS NET ZOALS ZONNEBRAND.

WAAR TRUE-ANSWER

Een eerstegraads brandwonde is net zoals zonnebrand. Ze tast alleen de buitenste huidlaag aan en veroorzaakt een rode en pijnlijke verkleuring van de aangetaste zone. Oppervlakkige brandwonden aan de huid jeuken ook vaak door het vrijkomen van histamine.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HUID WORDT DROGER
ALS JE ZIEK BENT.

WAAR TRUE-ANSWER

Verkoudheid en griep onttrekken vocht aan de huid, waardoor die droog en dof aanvoelt. De ziektes, de medicijnen die we nemen en het feit we in bed moeten blijven, leiden tot een tekort aan vocht in de huid.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% PRODUCTEN
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Nul allergische reacties
Als we een enkel geval ontdekken, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: met reactieve of allergische neigingen, met neiging tot acné, met neiging tot atopie, beschadigd of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.