DOKTERSADVIES:
VERMINDEREN VAN DE
NEVENEFFECTEN VAN EEN
KANKERBEHANDELING

OP JE HUID

Duration Default Icon 3 min leestijd

Een aangepaste huidverzorging tijdens en na kankerbehandelingen is essentieel om je letterlijk en figuurlijk goed in je vel te voelen. De neveneffecten van zo’n behandelingen hebben namelijk vaak ook een weerslag op de huid. Je huid kan afhankelijk van de behandeling droog en ruw aanvoelen alsook wondjes, pigmentverlies of schilfers vertonen. Zie in onderstaande video’s uit welke impact de verschillende kankerbehandelingen met zich mee kunnen brengen en wat je er aan kan doen.

Uitgelegd: de neveneffecten per therapie

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de neveneffecten voor je huid als gevolg van de kankerbehandeling verschillen van behandeling tot behandeling en van persoon tot persoon. In onderstaande video’s hopen we je een beetje te informeren over wat de verschillende kankerbehandelingen maar ok hun neveneffecten op de huid. Vergeet niet altijd het advies van je begeleidende arts in.

Een veelvoorkomende behandeling kanker is radiotherapie. Deze vorm van therapie bereikt ook je gezonde huidcellen, met vaak een rode, pijnlijke en droge huid tot gevolg. Naast het tijdelijk verlies van haar, kan chemotherapie ook voor een droge huid met wondjes, nagelafwijkingen alsook een verhoogde gevoeligheid aan zonlicht zorgen. Hormoontherapie gaat vaak gepaard met een droge huid, dunner, brozer wordend haar en eventueel puistjes terwijl immuuntherapie tot jeuk, uitslag en pigmentverlies kan leiden. Dient er een ingreep plaats te vinden, dan kunnen de littekens zonder aangepaste verzorging ook verharden en verkleuren.

Aangenaam zijn deze neveneffecten allerminst, maar deze inzichten hebben er wel toe geleid dat je je huid tijdens en na je behandeling gericht kunt ondersteunen. Bespreek daarom steeds met je arts welke ongemakken je ondervindt zodat jullie samen een aangepaste huidverzorgingsroutine kunnen vinden.

DR. V. VANDERSLEYEN - DERMATOLOOG

 

KANKERBEHANDELINGEN

 

SPECIFIEKE ONDERWERPEN

 

BIJWERKINGEN EN REMISSIE

 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.