BETER ETEN: HOE JE VOEDING
KAN HELPEN

TIJDENS EEN KANKERBEHANDELING

Duration Default Icon 9 min leestijd

Dat je eetgewoontes veranderen voor en tijdens de behandeling is niet meer dan normaal. Een verminderde eetlust alsook smaakveranderingen komen vaak voor, maar toch is het erg belangrijk om goede eetgewoontes te blijven behouden. Ook al kan voeding je an sich niet ‘genezen’, het kan wel je behandeling ondersteunen en je immuunsysteem een boost geven. Deze zes tips helpen je op weg.

Allereerst: vraag altijd om een persoonlijk advies van je behandelende dokter. In functie van je medische geschiedenis, individuele fysiologie en het nemen van bepaalde medicijnen of behandelingen kan het onderstaande advies variëren.

Beperk je suikerinname

Beperk je suikerinname en in het bijzonder de inname van snelle en geraffineerde suikers. Ze zijn moeilijker verteerbaar en geven je een valse energieboost die onvermijdelijk voor een vermoeidheidsdip zal zorgen. Kies in de plaats voor trage suikers die makkelijker verteerbaar zijn zoals zetmeel of fructose en vervang je suikerklontje in je koffie of thee door een natuurlijk alternatief zoals stevia, suiker uit kokos of berk of ahornsiroop.

Vermijd zo veel mogelijk ‘slechte’ vetten

Vermijd zo veel mogelijk ‘slechte’ vetten en verzadigde vetzuren die je vaak in bewerkte industriële producten terugvindt. Goede vetten in de vorm van omega 3, 6 en 9 zijn dan wel weer aan te raden. Je vindt ze onder andere terug in noten, vette vis, avocado’s en plantaardige oliën. Ze ondersteunen niet alleen je immuunsysteem maar hebben ook een positief effect op je gemoedstoestand en je bloeddruk.

Kies voor volle granen en alternatieve peulvruchten

Laat gluten even voor wat ze zijn: tijdens je behandeling kunnen ze ontstekingen in de hand werken. Kies in de plaats voor volle granen en alternatieve peulvruchten rijk aan vezels en eiwitten, zoals rijst, quinoa, linzen en kikkererwten.

5 porties fruit en groenten per dag

Denk aan je 5 porties fruit en groenten per dag, ze zorgen voor de nodige portie vitamines en anti-oxidanten, essentieel voor een goede celfunctie.Een goede maatstaf? Vul je bord voor je lunch en je avondeten voor de helft met  groenten. Eet fruit bij je ontbijt of als vieruurtje, maar best niet na een maaltijd, omdat dit je spijsvertering vertraagt.

Probiotica zijn essentieel

Probiotica zijn essentieel voor onze darmflora en ondersteunen onze aangeboren immuniteit. Voeg dus gerust wat yoghurt, kefir, zuurkool, tamari-saus en melk-gefermenteerde producten toe aan het menu.

Denk eraan om jezelf goed te hydrateren!

Denk eraan om jezelf goed te hydrateren! Breng water op smaak met een schijfje limoen, munt of gember (uitstekend tegen misselijkheid). Denk ook aan kruiden- en bloemeninfusies, warm of bevroren. Vermijd frisdrank en suikerhoudende dranken, evenals alcohol.

 

Marie DE GIEY - Nutritionist

 

Golden Latte

 

Gezouten Recept

 

Zoet recept

 

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.