WAT IS ATOPISCHE DERMATITIS?
VAN DE OORZAKEN TOT DE MOGELIJKE OPLOSSINGEN, ALLES WAT JE MOET WETEN.

Duration Default Icon 10 min leestijd

Atopische dermatitis is een huidprobleem dat in gezinnen voorkomt en voornamelijk kinderen treft. De atopische huid is constitutioneel droog met een verstoorde "barrièrefunctie". Sommige allergenen kunnen de huid binnendringen en ontstekingen veroorzaken. Het resultaat? Hevige jeuk die de slaap en de levenskwaliteit nadelig beïnvloedt. Vooral bij opstoten vereist atopische dermatitis een gerichte verzorging evenals een aangepaste verzorgingsroutine:


• Reinig de huid op milde wijze met een zeepvervanger.
• Breng ten minste tweemaal daags een verzachtende crème aan.
• Neem onmiddellijk na het sporten een douche, en breng hierna een verzachtende crème aan.
• Zorg ervoor dat het evenwicht tussen de huidvriendelijke bacteriën onderling hersteld wordt.

WAARIN VINDT ATOPISCHE DERMATITIS
ZIJN OORSPRONG?

Heel wat mensen hebben een genetische aanleg voor atopische dermatitis, wat inhoudt dat atopische dermatitis (of atopisch eczeem) deels een genetische oorsprong kent en familiegebonden is. Bij al wie dit het geval is, blijkt het immuunsysteem bijzonder reactief en vatbaar voor allergische aandoeningen zoals astma en allergische rhinitis. De huid met neiging tot atopie is van nature droog. De normale huid maakt een olie-achtig laagje ter bescherming van de opperhuid. De huid met neiging tot atopie, daarentegen, vervult die huideigen beschermende functie niet. Geen reden tot paniek: er is hulp voorhanden! Dit wordt ook wel "huidbarrière" of "barrièrefunctie" van de huid genoemd. Een huid met neiging tot eczeem is als het ware "ontdaan van al het essentiële", waardoor sommige allergenen uit onze omgeving al makkelijker en diep tot in de onderste huidlagen kunnen doordringen. Zij prikkelen het immuunsysteem dusdanig dat het een overreactie uitlokt. Hierdoor steken de klinische verschijnselen van atopisch eczeem de kop op: jeuk, ontsteking en ettervorming. Milieufactoren zoals vervuiling kunnen ook de aanzienlijke toename van atopische dermatitis van de laatste jaren verklaren. Er zijn zelfs aanwijzingen dat een verstoord evenwicht tussen de huidvriendelijke bacteriën onderling een bepalende factor kan zijn bij atopisch eczeem.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN
ATOPISCHE DERMATITIS?

Eczeem op de gezichtshuid

Atopisch eczeem kenmerkt zich door een zeer droge huid die strak aanvoelt en jeukt. Bij baby's verschijnt het voornamelijk op de gezichtshuid. Typisch voor atopisch eczeem in het gezicht zijn schilfertjes en ruwe rode plekken. De duidelijk merkbare tekenen van atopisch eczeem in het gezicht kunnen een echte impact hebben op het welzijn van een kind: hij of zij kan zich beschaamd of angstig gaan voelen in het openbaar. Het goede nieuws is dat, met de juiste behandeling en dagelijkse verzorging tussen de eczeemopstoten door, de kinderhuid met neiging tot atopisch eczeem doeltreffend kan worden aangepakt en zelfs perfect onder controle gehouden kan worden.

Eczeem op de lichaamshuid

Bij pasgeborenen komt atopische dermatitis het vaakst voor in het gezicht, vooral op de wangen en de kin. Naarmate het kind ouder wordt, komen de eczeemplekken vooral voor bij de hals en in de huidplooien rond de ellebogen, de polsen en achter de knieën. Onder de symptomen: droge plekken en hevige jeuk, dewelke mogelijks gepaard gaan met duidelijk merkbare krabwondjes. Na verloop van tijd kan de huid dik en leerachtig aanvoelen als gevolg van een huidproces dat "lichenificatie" wordt genoemd. Als jouw kind een van deze symptomen vertoont, doe je er goed aan op consultatie bij de huisarts of dermatoloog te gaan.

WANNEER STEEKT ATOPISCHE DERMATITIS VOOR HET EERST
DE KOP OP?

Een huid met neiging tot atopisch eczeem bij baby’s

Atopische dermatitis of atopisch eczeem verschijnt vaak al in de eerste levensmaanden. De babyhuid met neiging tot atopie behoeft een verzorging op basis van een zeepvervanger (syndet) en een verzachtende crème. Gebruik gerust al in de week na de geboorte van je kind een verzachtende crème die specifiek aangepast is aan de atopische huid van pasgeborenen.

Kan ik de huid van mijn kind voorgoed ontdoen van atopisch eczeem?

Bij 50% van de kinderen die reeds in hun eerste levensjaar te kampen kreeg met atopisch eczeem, bleek dat het huidprobleem vanzelf verdwenen was tegen de leeftijd van 5 jaar. Er bestaat geen behandeling die definitief komaf kan maken met atopische dermatitis. De zeer droge huid kan echter wel perfect onder controle gehouden worden door bepaalde maatregelen te treffen: gebruik een zeepvervanger om de huid mee te wassen, geef de voorkeur aan lauwe douches eerder dan warme badjes, en breng tweemaal daags een verzachtende crème aan. Acute eczeemopstoten kunnen worden behandeld met corticosteroïdencrèmes voor uitwendig gebruik. Deze kunnen echter slechts gedurende een beperkte tijd toegepast worden, aangezien er anders neveneffecten kunnen optreden, waaronder een dunner wordende huid. Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van de verzorgingsroutine van de huid met neiging tot atopie.

DE HUID MET ATOPISCH ECZEEM
BEÏNVLOEDT WEL DEGELIJK DE LEVENSKWALITEIT VAN KINDEREN

Een huid met neiging tot atopisch eczeem bij baby’s

Het belangrijkste symptoom van een huid met neiging tot atopisch eczeem is “pruritus”, een gevoel van jeuk dat het welzijn van kinderen sterk beïnvloedt. Problemen die frequent voorkomen zijn onder andere een verstoorde nachtrust, stemmingswisselingen en een constant gevoel van ongemak. De hele familie leeft mee wanneer een kind last heeft van een huid die neigt tot atopisch eczeem:
• 58% van de kinderen met een huid die neigt tot atopisch eczeem ervaart een verstoorde nachtrust1,
• 31% van de ouders zegt dat ze hun dagdagelijkse gewoontes aanpassen2 ,
• 85% van de ouders vindt dat de ziekte van hun kind een impact heeft op hun eigen gemoedstoestand3.

NIET KRABBEN. MAAR
DE JEUK KALMEREN

Krabben kan het gevoel van jeuk tijdelijk verlichten, maar het beschadigt tegelijk de beschermende huidbarrière waardoor de neiging tot atopisch eczeem langer aanhoudt. Dit kan op zijn beurt een extreem frustrerende jeuk-krabcyclus veroorzaken. Het is belangrijk om het gevoel van jeuk te verlichten en zo de vicieuze cirkel van een huid met neiging tot atopisch eczeem te doorbreken.
Lees verder en ontdek enkele lifestyle-tips om dat frustrerende gevoel van jeuk te verminderen, plus een gids met behandelingen die de dokter eventueel kan voorschrijven tijdens periodes van zeer droge huid.

5 GEWELDIGE TIPS
OM DAT GEVOEL VAN JEUK TE VERLICHTEN!

1. Reinig de huid met neiging tot atopie op milde wijze

Verkies een lauwe douche van maximaal 10 minuten boven een bad. Vermijd schuimende producten die de huid kunnen aantasten en kies voor een milde reinigende verzorging zoals Syndets om de huid te reinigen zonder haar geïrriteerd te laten aanvoelen. Gebruik een shampoo die geschikt is voor zeer gevoelige huid vanaf 3 jaar oud. Breng na het douchen telkens een hydraterend product aan dat speciaal ontwikkeld is voor een huid met neiging tot atopie.

2. Heb je last van een huid met neiging tot atopie? Verklaar de oorlog aan stofmijten!

Atopisch eczeem wordt in verband gebracht met een zeer droge huid die een tekort heeft aan lipiden die een normale huid beschermen tegen bepaalde schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de huisstofmijt. Het is belangrijk om regelmatig te stofzuigen en kamers, en dan vooral slaapkamers, dagelijks te verluchten. Schaf indien nodig matrasbeschermers en kussens aan die specifiek ontwikkeld zijn om stofmijten te vermijden.

3. Ga voor een verkwikkende nachtrust

De huid met neiging tot atopie wordt gekenmerkt door een droge huid die jeukerig kan aanvoelen. Dit verstoort op zijn beurt de nachtrust van kinderen... En hun ouders! Zorg ervoor dat iedereen lekker kan slapen door de slaapkamertemperatuur tussen de 18 en de 20 graden te houden: zo wordt de lucht niet te droog. Koop indien nodig luchtbevochtigers. En breng uiteraard ‘s avonds een hydraterend verzorgingsproduct aan.

4. Katoen is ideaal voor de huid met neiging tot atopie.

Als je last hebt van een droge huid, dan is het belangrijk om overmatig zweten te vermijden, aangezien de huid hierdoor geïrriteerd kan aanvoelen. Wol en synthetische stoffen worden best vermeden. Kies voor ademend katoen dat zachter aanvoelt op de huid. En als je jezelf toch graag een keertje in het zweet werkt...

5. Neem meteen na het sporten een douche.

Als je huid neigt tot atopisch eczeem, dan mag je zeker wel sporten. Probeer zweet echter zo snel mogelijk van de huid te spoelen, aangezien dit een geïrriteerd gevoel kan veroorzaken. Losse, ademende kleding zorgt ervoor dat zweet snel van de huid verdampt. Neem onmiddellijk een douche na het sporten en gebruik hiervoor een geschikte douchecrème. Gebruik daarna een hydraterend product voor de huid met neiging tot atopie. Dit vochtinbrengende verzorgingsproduct heeft als doel de huid te hydrateren en het aantal goede bacteriën weer in balans te brengen.

WIE BRENGT RAAD BIJ EEN HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM
ALS VERANDERINGEN IN LEVENSSTIJL NIET VOLSTAAN?

Ga langs bij een dermatoloog als je denkt dat de huid van je kind neigt naar atopisch eczeem. De dermatoloog zal een nauwkeurige diagnose stellen, een behandeling voorschrijven en het juiste advies geven. Als de huid neigt naar een milde vorm van atopisch eczeem, dan kan de huisdokter je hierbij te hulp staan. Je kan ook altijd de apotheker om raad vragen wat betreft eventuele behandelingen.

MEER INFORMATIE OVER JOUW
HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR DE HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM

De dagelijkse verzorging van de huid met neiging tot atopisch eczeem kan ruwweg opgedeeld worden in twee categorieën: de verzorging gedurende periodes van zeer droge huid en de tussentijdse verzorging.

De verzorging van de huid tijdens opstoten van atopisch eczeem

Wanneer de huid met neiging tot atopisch eczeem ernstige symptomen (droge en rode vlekken, krablittekens, oneffenheden, enz. ) vertoont, kan de dermatoloog een crème met corticosteroïden voorschrijven. Breng deze ontstekingsremmende producten voor de huid met neiging tot atopisch eczeem aan op de ontstoken zones om de huid te verlichten en de schade van het krabben zo snel mogelijk te beperken. Het is aanbevolen om een product met corticosteroïden tweemaal daags te gebruiken. Weet je niet hoe veilig deze producten zijn? Lees dan even verder...

Crèmes met steroïden zijn veilig indien ze correct worden gebruikt.

In sommige landen is het gebruik van cortisone niet zo gangbaar door de vermeende neveneffecten: het vasthouden van vocht, slaapstoornissen, een tragere groei, enz. Deze fenomenen komen echter enkel voor wanneer corticosteroïden oraal worden toegediend.
Bij het gebruik van een crème blijven de steroïden achter op het huidoppervlak en zullen ze niet leiden tot deze ernstige neveneffecten. Wees echter voorzichtig, want overmatig gebruik van topische steroïden kan de huid dunner en zwakker maken. Crèmes met steroïden worden beter niet gebruikt op de dunnere gezichtshuid.

Tussentijdse verzorging met vochtinbrengende producten

De verzorging tussen periodes van zeer droge huid door is van essentieel belang voor de huid met neiging tot atopie.
Wanneer de wonden veroorzaakt tijdens de periode van zeer droge huid zijn verdwenen, herstellen hydraterende verzorgingsproducten de olie-in-water-emulsie die het huidoppervlak beschermt (de hydrolipidenfilm of huidbarrière die we hierboven reeds vermeldden) en zorgen ze ervoor dat huidirriterende stoffen de huid minder snel kunnen binnendringen. Breng crèmes voor de huid met neiging tot atopie één à twee keer per dag aan op het hele lichaam om de huid te hydrateren en het aantal goede bacteriën weer in balans te brengen. Dit verlicht het gevoel van jeuk veroorzaakt door een droge huid en helpt perioden van zeer droge huid te voorkomen of zorgt ervoor dat ze minder lang duren. Doorbreek de jeuk-krabcyclus door een rijk, vochtinbrengend product te gebruiken dat de huid hydrateert en beschermt tegen schadelijke, huidirriterende invloeden van buitenaf.

HET IS BELANGRIJK OM DE HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM NAUWGEZET
TE VERZORGEN EN EEN DAGELIJKSE HUIDVERZORGINGSROUTINE AAN TE HOUDEN

De huid met neiging tot atopisch eczeem is een chronisch huidprobleem. Voor succesvolle resultaten is het belangrijk dat je de huid consistent verzorgt. Het is belangrijk om waakzaam te blijven en nieuwe rode vlekken snel op te merken zodat ze eventueel verzorgd kunnen worden met een steroïdencrème. Blijf de huid ook nauwgezet verzorgen tussen de perioden van zeer droge huid door.

Gebruik voor de dagelijkse hygiëne lauw water en een zeepvervanger of Syndet. Breng hierna een hydraterend verzorgingsproduct aan dat geschikt is voor de huid met neiging tot atopie. Breng een geschikt vochtinbrengend product zoals Lipikar Baume AP+ minstens één keer per dag aan. Laat de dermatoloog jou tonen hoe je crèmes correct aanbrengt op de huid van je kind.

BETREK JOUW KIND
BIJ DEZE ROUTINE!

Aangezien je toch twee keer per dag een hydraterend product moet aanbrengen, kan je er maar beter iets leuks van maken! Zet de favoriete muziek van je kind aan terwijl je de crème aanbrengt, verzin zelf een smeerliedje of breng de crème aan in leuke vormen. Het is erg belangrijk dat kinderen gemotiveerd blijven om hun huid met neiging tot atopisch eczeem consistent en regelmatig te verzorgen tijdens de ochtend- en avondroutines. Laat je kind het ook eens zelf doen, je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over hoe goed het gaat!

DE HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM
EN DE BACTERIËN DIE OP DE HUID LEVEN

Op elke vierkante millimeter van een gezonde huid leven miljarden goede bacteriën. De diversiteit aan micro-organismen (bacteriën, schimmels, archaebacteriën, enz.), ook wel het microbioom genoemd, is erg laag bij de huid met neiging tot atopisch eczeem. Tot op heden hebben we steeds geprobeerd om het lichaam en het huidoppervlak te ontdoen van deze micro-organismen. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat deze micro-organismen een gebalanceerd bacterieel systeem vormen dat bijdraagt aan een correcte werking van het lichaam. Bij de huid met neiging tot eczeem is het microbioom uit balans.

DE VERZORGING VAN HET MICROBIOOM
GAAT EEN NEIGING TOT ATOPIE TEGEN

De beste hydraterende verzorging voor een huid met neiging tot atopie vult de lipiden in de huidbarrière weer aan en brengt het microbioom weer in balans. De Laboratoires La Roche-Posay hebben in een klinische studie aangetoond dat het niet voldoende is om de werking van de huidbarrière te herstellen om een huid met neiging tot atopie langdurig te verlichten. Het is eveneens belangrijk om het microbioom weer in balans te brengen. De Lipikar Baume AP+ heeft een lipidenaanvullende werking die het microbioom weer in balans brengt en 24 uur lang een gevoel van jeuk tegengaat. Het biedt onmiddellijke verlichting en zorgt ervoor dat perioden van zeer droge huid minder frequent voorkomen.

EEN DAGELIJKSE VERZORGINGSROUTINE
VOOR KINDEREN MET EEN HUID DIE NEIGT TOT ATOPISCH ECZEEM

Welke dagelijkse verzorgingsproducten zijn geschikt voor de huid met neiging tot atopie?

Gebruik voor kinderen met een huid die neigt tot atopie de geschikte bad- en doucheproducten, zoals LIPIKAR Syndet: het zorgt ervoor dat kinderen met een droge huid zich comfortabel en goed in hun vel voelen. Laat deze syndet of milde zeep opschuimen met de vingertippen. Spoel de huid goed af. De formule bevat geen parfum.

Breng Lipikar Baume AP+ aan op de vochtige huid. Deze rijke hydraterende verzorging werkt in op de huidbarrière en brengt het microbioom weer in balans.

LIPIKAR BAUME AP+:
BAANBREKENDE ACTIEVE INGREDIËNTEN

IN EEN TEXTUUR DIE SNEL WORDT GEABSORBEERD

De Lipikar Baume AP+ is speciaal ontwikkeld voor de huid met neiging tot atopie en combineert verschillende actieve ingrediënten die doeltreffend inwerken op een zeer droge huid en een huid met neiging tot atopie. De revolutionaire nieuwe textuur is bovendien makkelijk aan te brengen. De nieuwe LIPIKAR Baume AP+ zorgt er op doeltreffende wijze voor dat:

1. De balans van het microbioom langdurig wordt hersteld

De formule van LIPIKAR Baume AP+ (ontwikkeld op basis van een goede bacterie aanwezig in het Thermaal water van La Roche-Posay) helpt om de diversiteit van de micro-organismen op het huidoppervlak, ook wel het microbioom genoemd, weer in balans te brengen. Het houdt de huid stabiel tijdens remissieperioden en helpt zo een terugval te voorkomen. Het verzacht de geïrriteerd aanvoelende huid, versterkt de huidbarrière om zo te voorkomen dat ziekteverwekkers de huid binnendringen en nieuwe irritaties kunnen veroorzaken, en draagt bij aan het herstel van de huidbarrière.

2. De lipiden in de huidbarrière worden aangevuld

LIPIKAR Baume AP+ combineert dermocosmetische actieve ingrediënten bij uitstek om de huid met neiging tot atopie te hydrateren, voor een intens zachtmakend effect:
• Karitéboter, van nature lipidenaanvullend
• Canolaolie, lipidenaanvullend
• Glycerine, hydraterend en gladmakend

3. Verzachtend effect

Niacinamide helpt onmiddellijk om de geïrriteerd aanvoelende huid met neiging tot atopie te verzachten. Het verzacht het gevoel van jeuk en verlicht een oncomfortabel gevoel.

LA ROCHE-POSAY HELPT
JOU BIJ HET VERZORGEN VAN EEN HUID MET NEIGING TOT ATOPIE

De Laboratoires La Roche-Posay ontwikkelen producten specifiek voor een huid met neiging tot atopie die van kleins af aan gebruikt kunnen worden. La Roche-Posay biedt op maat gemaakte producten voor een huid met neiging tot atopisch eczeem en streeft er zo naar om de levenskwaliteit te verbeteren van kinderen en gezinnen die getroffen worden door deze huidaandoening.

Naast het ontwikkelen van producten heeft La Roche-Posay wereldwijd meer dan 80 ‘atopie-scholen’ opgericht om de levenskwaliteit van kinderen met een huid die neigt tot atopie te verbeteren en ze minder afgezonderd te laten voelen. Eén van deze scholen bevindt zich in het La Roche-Posay Thermaal Centrum, het nr. 1 thermale centrum in Europa waar elk jaar duizenden mensen met een huid die neigt tot atopisch eczeem terecht kunnen4.

In deze ‘atopie-scholen’ kunnen kinderen samen met hun ouders deelnemen aan workshops en zo leren smeren en hun huid verzorgen. In een leuke, ontspannen omgeving krijgen ze advies over hoe ze krabben kunnen vermijden en ze leren hoe ze verzachtende verzorgingsproducten kunnen aanbrengen.


1Klinische studie, 209 kinderen tussen 2 en 16 jaar (gemiddelde leeftijd: 8) met milde tot matige atopische dermatitis
2Dimension Baromètre suivi dermatologue 2008, Fr-All-It-Esp [Meting: Onderzoek dermatologen 2008, Frankrijk-Duitsland-Italië-Spanje].
3Klinische studie van La Roche-Posay, op 8 locaties (Frankrijk, Italië, België, Duitsland, Argentinië), 191 kinderen tussen 3 en 22 jaar die gemiddeld gedurende 5 jaar last hadden van een huid met neiging tot atopische dermatitis.
4Certificeringen toegekend aan de thermale kuur van La Roche-Posay als resultaat van het onderzoek en de enquêtes die ESPA in 2018 in heel Europa heeft uitgevoerd

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis of eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. De neiging tot atopisch eczeem kan worden verzorgd met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ATOPISCHE DERMATITIS
VERDWIJNT NA VERLOOP VAN TIJD.

WAAR TRUE-ANSWER

Atopische dermatitis kan, afhankelijk van het kind, van enkele maanden tot jaren duren. Bij de helft van de baby's met atopisch eczeem verdwijnen de symptomen voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen houdt atopisch eczeem aan tot op volwassen leeftijd, maar dit is moeilijk te voorspellen. Er is geen definitieve oplossing voor atopisch eczeem, maar met de juiste verzorging kunt u de aandoening onder controle houden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

ECZEEMOPSTOTEN KUNNEN
GETRIGGERD WORDEN DOOR STRESS.

WAAR TRUE-ANSWER

We weten niet precies waarom, maar experts geven aan dat emoties, schokken en stress een belangrijke rol kunnen spelen bij het triggeren van eczeemopstoten. Atopisch eczeem wordt ook wel gezien als een erfelijke aandoening. Als stress voor jou een trigger is, kijk dan naar technieken voor stressbeheer zoals mindfulness.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

KAN VOEDING
ECZEEM VERERGEREN?

WAAR TRUE-ANSWER

Bepaalde soorten voeding kunnen een trigger zijn voor opstoten van eczeem. Als je denkt dat voeding een verergerende factor kan zijn voor jouw eczeem of dat van je kind, ga dan naar een arts om bloedtesten en huidpriktesten te laten uitvoeren om te weten te komen of je een allergie voor bepaalde voeding hebt (vaak gaat het hierbij om pinda's, melk, soja, tarwe, vis en ei).
Ontdek meer
did you know

Wist
je dit?

LIPIKAR BAUME AP+ is getest op 14.180 personen in 29 klinische studies onder dermatologisch toezicht.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

LIPIKAR is dé nr. 1 in Europa voor lichaamsverzorging en hygiëneproducten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

ALLE PRODUCTEN ZIJN
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
One Prerequisite = Zero Allergic reactions
If we detect a single case, we go back to the labs and reformulate

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden in samenwerking met dermatologen ontwikkeld en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

KOM MEER TE WETEN OVER
ECZEEM