HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM BIJ KINDEREN:
HUID DIE JEUKERIG AANVOELT BIJ HET SLAPENGAAN

Article Read Duration 3 min leestijd

Een droge huid met neiging tot eczeem bij kinderen vormt een grote uitdaging bij het slapengaan, aangezien de huid jeukerig kan aanvoelen en periodes van droge huid de nachtrust kunnen verstoren. Om kinderen (en hun ouders!) te laten genieten van een goede nachtrust:

• Neem voor het slapengaan een lauw bad en gebruik daarna een goede crème voor de huid met neiging tot atopisch eczeem bij peuters en kinderen.
• Zorg ervoor dat kinderen het in bed niet te warm krijgen door licht beddengoed en katoenen pyjama's te gebruiken. Zet tijdens de winter de verwarming niet te hoog en zet in de zomer een raam open.
• Hou de Lipikar Stick AP+ bij de hand om de huid die jeukerig aanvoelt 's nachts te verzachten.

ATOPISCH ECZEEM BIJ KINDEREN:
EEN UITDAGING BIJ HET SLAPENGAAN

Eczeem wordt vaak 's nachts uitgelokt.

Atopisch eczeem kan 's nachts een heuse uitdaging vormen. Je wordt steeds opnieuw wakker door de huid die jeukerig aanvoelt (eczeem op je handen, je gezicht, enz. en overal op je lichaam), waardoor je de volgende dag op de schoolbanken de hele tijd zit te geeuwen. Hoe garandeer je dan een goede nachtrust?

KLAAR OM NAAR BED TE GAAN
MET DE JUISTE ROUTINE

Een routine voor het slapengaan met de juiste verzorgingen voor een huid met neiging tot atopisch eczeem kan het verschil maken.

Hou elke avond dezelfde routine aan en geniet van een weldadige nachtrust.

  • Neem om te beginnen bijvoorbeeld een lauw bad. Reinig de huid met producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de huid met neiging tot atopisch eczeem zoals Lipikar Syndet AP+
  • Breng daarna een verzachtend verzorgingsproduct aan voor huid met neiging tot atopisch eczeem bij peuters en kinderen.
  • Kies daarna een ontspannende activiteit. Misschien vind je het wel leuk om één van je ouders een verhaaltje voor het slapen gaan te laten voorlezen, of misschien lees je liever gewoon zelf. Vermijd felverlichte schermen zoals gsm's, tablets of de tv: door het blauwe licht denken de hersenen dat het weer ochtend is!

Klaar om naar bed te gaan? Lees verder en ontdek nog meer deskundige tips om jeuk tegen te gaan.

BLIJF LEKKER FRIS IN BED

Een te warm bed is een toptrigger van atopisch eczeem bij kinderen.

Wist je dat de huid 's nachts vaak begint te jeuken omdat je het te warm hebt?

Geniet van een goede nachtrust, met deze eenvoudige tips waardoor de huid blijft ademen en fris aanvoelt:

Zet in de winter de verwarming niet te hoog en leg niet te veel dekens op elkaar.

Zet tijdens de zomermaanden het raam open of slaap zonder pyjama.

Als je toch een pyjama draagt, kies dan altijd een katoenen pyjama die je binnenstebuiten draagt, zo vermijd je prikkende naden die de huid jeukerig kunnen doen aanvoelen.

Als jouw huid met neiging tot atopisch eczeem zelfs met deze tips jeukerig aanvoelt, dan hebben wij een magische stick voor jou die een gevoel van jeuk tegengaat!

HOU JE STICK
NAAST JE BED

Bekijk het als een geconcentreerde crème voor de huid met neiging tot atopisch eczeem bij peuters en kinderen.

Zelfs al volg je de perfecte routine en draag je de perfecte pyjama, dan nog kan de huid soms jeukerig aanvoelen. Maar geen paniek! Neem gewoon jouw Stick, breng het product aan op de huid die jeukerig aanvoelt en de huid voelt gekalmeerd aan, zo kan jij in alle rust verder slapen.

De huid met neiging tot atopisch eczeem kan 's nachts een hele uitdaging vormen. Maar met de juiste routine kan je de perioden van extreme droogheid verlichten en genieten van een goede nachtrust.

En denk eraan: als het jeukt, dan moet je gewoon je Stick nemen!

Klik HIER en ontdek welke kleding je best draagt in het geval van een huid met neiging tot atopisch eczeem.

En klik HIER om te ontdekken hoe je de huid met neiging tot atopisch eczeem onder controle houdt op school.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

ECZEEMOPSTOTEN KUNNEN
WORDEN VEROORZAAKT DOOR STRESS.

WAAR TRUE-ANSWER

We weten niet precies waarom, maar experts geven aan dat emoties, schokken en stress een belangrijke rol kunnen spelen bij het veroorzaken van eczeemopstoten. Atopisch eczeem wordt ook wel gezien als een erfelijke aandoening. Als stress voor jou een oorzaak is, kijk dan naar technieken voor stressbeheer, zoals mindfulness.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

KAN VOEDING
ECZEEM VERERGEREN?

WAAR TRUE-ANSWER

Bepaalde soorten voeding kunnen periodes van zeer droge huid veroorzaken. Als je denkt dat voeding een verergerende factor kan zijn voor jouw atopisch eczeem of die van je kind, ga dan naar een arts om bloedtesten en huidpriktesten te laten uitvoeren om te weten te komen of je allergisch bent voor bepaalde voeding (vaak gaat het hierbij om pinda's, melk, soja, tarwe, vis en ei).
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ATOPISCHE DERMATITIS
VERDWIJNT NA VERLOOP VAN TIJD.

WAAR TRUE-ANSWER

Atopisch eczeem kan, afhankelijk van het kind, van enkele maanden tot jaren duren. De helft van de baby's met atopisch eczeem vertoont geen symptomen meer voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen houdt atopisch eczeem aan tot op volwassen leeftijd, maar dit is moeilijk te voorspellen. Er is geen definitieve oplossing voor de huid met neiging tot atopisch eczeem, maar met de juiste verzorging kan je de aandoening onder controle houden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis of eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. De huid met neiging tot atopische dermatitis kan worden verzorgd met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

LIPIKAR is dé nr. 1 in Europa voor lichaamsverzorging en hygiëneproducten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren. 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

MEER INFORMATIE OVER
ECZEEM