Eczeem bij kinderen: Huid met neiging tot atopie onder controle houden bij het sporten

Article Read Duration 3 min leestijd

Atopisch eczeem onder controle houden tijdens het sporten:
• Ga je zwemmen? Breng je voedende crème geschikt voor huid met neiging tot atopie aan voor je in het water duikt, spoel je af onder de douche zodra je uit het water komt en breng nog wat LIPIKAR Baume AP+ aan.
• Vereist je sport een specifieke outfit, breng dan eerst je voedende crème aan voor huid met neiging tot atopie voordat je je sportoutfit aantrekt en draag er een katoenen hemdje of T-shirt onder.
• Vermijd dat je het te warm krijgt en gaat zweten.
• Weet wanneer je beter even niet meedoet.
• Hou je LIPIKAR Stick AP+ op elk moment op zak.

Speel je basketbal, dans je in een discotheek of ben je meester in kungfu? Er zijn zoveel sporten waarin je je kan uitleven, maar bewegen kan atopisch eczeem veroorzaken bij huiduitslag en periodes van zeer droge, jeukende huid. Wij vinden dat huid met neiging tot atopie nooit in de weg mag staan dat kinderen plezier hebben en sporten, dus hier vind je een snelle handleiding om de juiste crème en verzorging te gebruiken voor de huid van je kampioen!


PLONS! ZWEMMEN VOOR KINDEREN EN PEUTERS
MET HUID MET NEIGING TOT ATOPIE

Breng een voedende crème voor een huid met neiging tot atopie aan voor en na het zwemmen

Als je zwemt, voel je je als een vis in het water. Maar je moet wel je voorzorgen nemen, want zowel zwembadwater als zeewater kunnen je huid met neiging tot atopisch eczeem irriteren. Voor je erin duikt breng je eerst wat LIPIKAR Baume AP+ crème aan. Spoel af onder de douche wanneer je uit het water komt en breng opnieuw wat Baume aan op je uitslag

SPORTOUTFITS EN ATOPISCH ECZEEM
BIJ KINDEREN

Kies de juiste outfit om jeukende huiduitslag te helpen voorkomen.

Voetbal, judo, ballet... misschien moet je een sportoutfit of speciale kleding aan. Deze outfits zijn vaak van polyester (eerder dan van huidvriendelijk ademend katoen) waardoor ze een jeukend gevoel kunnen veroorzaken. Breng dus altijd eerst je voedende crème voor huid met neiging tot atopisch eczeem aan voordat je je outfit aantrekt. En probeer een katoenen hemdje of T-shirt te dragen onder alles wat niet van katoen is gemaakt om je huid te helpen beschermen.

JE IN HET ZWEET WERKEN
ALS JE NEIGT TOT ATOPISCHE DERMATITIS

Zweet is een van de belangrijkste triggers van atopisch eczeem.

Welke sport je ook beoefent, doe eerst een rustige opwarming om te voorkomen dat je het snel veel te warm krijgt wat een trigger kan zijn voor opstoten. Neem korte pauzes zo vaak als je kan om water te drinken en af te koelen. Een heel goede tip is je huid verfrissen met een Thermaal Water spray tijdens je pauzes! Zweet kan ook een oorzaak zijn als het te lang op je huid blijft. Spoel het af onder een lauwwarme douche (ca. 32°C gedurende 5-10 minuten), dep je huid droog met een katoenen handdoek en breng zeker wat voedende crème voor huid met neiging tot atopie aan na het douchen.

ATOPISCH ECZEEM BIJ KINDEREN EN SPORTEN:
WANNEER DOE JE BETER EVEN NIET MEE?

In periodes van zeer hevig atopisch eczeem blijf je beter even aan de kant zitten toekijken.

Sport en beweging zijn geweldig goed voor je gezondheid en je geluk. Maar soms kan je beter je vrienden toejuichen van aan de zijlijn. Wanneer moet je dit doen:

- Op de warmste en koudste dagen van het jaar.


- Als je atopisch eczeem geïnfecteerd is.
- Als je zoveel hebt gekrabd dat je huid rood en ruw is.
- Als je last hebt van een eczeemopstoot (enkele dagen hevige jeuk).

CRÈME VOOR HUID MET NEIGING TOT ATOPIE VOOR ONDERWEG
VOOR PEUTERS EN KINDEREN

Een crème in de vorm van een stick kan je overal gebruiken.

Welke sport je ook beoefent, hou je LIPIKAR Stick AP+ in je zak. Het is een superefficiënte, gespecialiseerde en voedende crème voor huid met neiging tot atopie in de vorm van een stick voor peuters en kinderen. Begint het te jeuken, neem dan je stick en ga ermee over je huid om jeuk te stoppen!

Onthou de gouden regel: "Laat atopisch eczeem je nooit in de weg staan. Zoek gewoon een uitweg!" Zo kan je je volledig focussen op je doel: sportkampioen worden, of tenminste plezier beleven met proberen!

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

ECZEEMOPSTOTEN KUNNEN

WORDEN VEROORZAAKT DOOR STRESS.

WAAR TRUE-ANSWER

We weten niet precies waarom, maar experts geven aan dat emoties, schok en stress een belangrijke rol kunnen spelen bij het veroorzaken van eczeemopstoten. Atopisch eczeem wordt ook wel gezien als een erfelijke aandoening. Als stress voor jou een trigger is, kijk dan naar technieken voor stressbeheer zoals mindfulness.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

KAN VOEDING
ECZEEM VERERGEREN?

WAAR TRUE-ANSWER

Bepaalde soorten voeding kunnen eczeemopstoten uitlokken. Als je denkt dat voeding een verergerende factor kan zijn voor jouw eczeem of dat van je kind, ga dan naar een arts om bloedtesten en huidpriktesten te laten uitvoeren om te weten te komen of je allergisch bent voor bepaalde voeding (vaak gaat het hierbij om pinda's, melk, soja, tarwe, vis en ei).
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ATOPISCH ECZEEM
VERDWIJNT NA VERLOOP VAN TIJD.

WAAR TRUE-ANSWER

Atopische dermatitis kan, afhankelijk van het kind, van enkele maanden tot jaren duren. De helft van de baby's met atopisch eczeem vertoont geen symptomen meer voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen houdt atopisch eczeem aan tot op volwassen leeftijd, maar dit is moeilijk te voorspellen. Er is geen definitieve genezing voor eczeem, maar met de juiste verzorging kan je de aandoening onder controle houden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis of eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. De symptomen van atopisch eczeem kunnen worden verzorgd met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we een allergische reactie ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactieve of allergische neigingen, gevoelig voor acne, atopische neigingen, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

MEER INFORMATIE
WAT IS ECZEEM?