NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM BIJ KINDEREN:
ERMEE OMGAAN OP SCHOOL

Article Read Duration 3 min leestijd

Voor kinderen met eczeem kan een lange schooldag erg uitdagend zijn, aangezien allerlei factoren een gevoel van jeuk kunnen uitlokken... waardoor ze zich moeilijker kunnen concentreren. Hier vind je de beste tips om de huid met eczeem op school onder controle te houden:
• Hou het lekker fris en draag laagjes die je uit kan trekken wanneer je het te warm krijgt.• Let extra op tijdens de sportlessen, want zweet kan het jeukerige gevoel versterken: Draag losse kleding en neem een handdoek of zakdoekjes met je mee om de huid af te drogen.

SCHOOL: EXTRA UITDAGEND
VOOR KINDEREN MET ATOPISCH ECZEEM

Naar school gaan is voor veel kinderen een heuse tweestrijd. Ze ontmoeten nieuwe vrienden en maken veel plezier tijdens de speeltijd en lunchpauze, maar ze moeten tegelijk ook voldoende leren. Voor kinderen met atopisch eczeem kan een lange schooldag nog uitdagender zijn, aangezien op school de huid met neiging tot atopisch eczeem al snel kan worden getriggerd… en daardoor kunnen ze zich moeilijker concentreren:

Deze eenvoudige tips helpen kinderen om op school de huid met neiging tot atopisch eczeem beter onder controle te houden!

GULDEN REGEL NR. 1:
VERZACHT ONMIDDELLIJK DROGE HUID DIE JEUKERIG AANVOELT
EN HOUD JE STICK ALTIJD BIJ DE HAND!

Erg droge huid kan ook op school voor ongemak zorgen, wees dus voorbereid.

In de boekentas van kinderen met neiging tot atopisch eczeem hoort, naast schoolboeken en pennenzakken, ook nog iets extra's te zitten. Ze hebben een mini jeuk-stopper nodig die ze overal met zich mee naartoe kunnen nemen: LIPIKAR Stick AP+! Ze kunnen het in hun boekentas of zakken bewaren en snel aanbrengen wanneer de huid met neiging tot atopisch eczeem getriggerd wordt en droog en jeukerig aanvoelt... zo voorkom je periodes van intense droogte en ongemak! LIPIKAR Stick AP+ verzorgt de huid van kleuters en kinderen met neiging tot atopie en is makkelijk mee te nemen naar school. Een superhandige crème, nu in stickformaat.

GULDEN REGEL NR. 2:
HOU HET LEKKER FRIS IN DE KLAS!

Een warme omgeving heeft een negatieve invloed op de huid met atopisch eczeem van kinderen en kleuters

Klaslokalen zijn soms warm en benauwd en dat kan voor kinderen het jeukerige gevoel van de huid met neiging tot atopisch eczeem verergeren. Een warme omgeving is in feite één van de belangrijkste factoren die de huid met atopisch eczeem kan triggeren. Zorg ervoor dat ze een T-shirt dragen onder hun trui, zo kunnen ze steeds een laagje kleding uittrekken wanneer ze het te warm krijgen. De ideale kamertemperatuur voor atopisch eczeem is 18-20 graden. Waarom zou je de leerkracht niet vragen om een thermometer in de klas te plaatsen?

GULDEN REGEL NR. 3:
LAAT JE NIET VERRASSEN OP DE SPEELPLAATS!

Wees ook tijdens de speeltijd voorbereid op opstoten.

De speeltijd is een moment vol plezier, maar door al het rondrennen en door andere eczeem-triggers zoals pollen, kan de huid jeukerig aanvoelen. Herinner kinderen eraan dat ze hun Stick bij de hand houden, zo kunnen ze dat jeukerige gevoel meteen verzachten. Een verzorgende crème voor kleuters en kinderen die ze overal met zich mee naartoe kunnen nemen.

GULDEN REGEL NR. 4:
LET EXTRA OP TIJDENS DE SPORTLESSEN!

Sporten kan atopisch eczeem bij kinderen triggeren.

Of je de sportlessen nu leuk vindt of niet, tijdens het sporten krijg je het warm en ga je zweten, wat het jeukerige gevoel kan verergeren. Het is bekend dat zweet de huid met neiging tot atopisch eczeem kan triggeren. Zorg ervoor dat kinderen tijdens de sportlessen losse kleding dragen en een handdoek of zakdoekjes bij zich hebben om de huid mee af te drogen wanneer ze zweten.

Klik HIER voor meer informatie over sporten en atopisch eczeem

Klik HIER en ontdek LIPIKAR, een volledig assortiment aan dermatologische verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopisch eczeem

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

ECZEEMOPSTOTEN KUNNEN
GETRIGGERD WORDEN DOOR STRESS.

WAAR TRUE-ANSWER

We weten niet precies waarom, maar experts geven aan dat emoties, schokken en stress een belangrijke rol kunnen spelen bij het veroorzaken van eczeemopstoten. Atopisch eczeem wordt ook wel gezien als een erfelijke aandoening. Als stress voor jou een trigger is, kijk dan naar technieken voor stressbeheer zoals mindfulness.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

KAN VOEDING
ECZEEM VERERGEREN?

WAAR TRUE-ANSWER

Bepaalde soorten voeding kunnen atopisch eczeem triggeren en opstoten veroorzaken. Als je denkt dat voeding een verergerende factor kan zijn voor jouw eczeem of dat van je kind, ga dan naar een arts om bloedtesten en huidpriktesten te laten uitvoeren om te weten te komen of je allergisch bent voor bepaalde voeding (vaak gaat het hierbij om pinda's, melk, soja, tarwe, vis en ei).
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ATOPISCH ECZEEM

VERDWIJNT NA VERLOOP VAN TIJD.

WAAR TRUE-ANSWER

Atopisch eczeem kan, afhankelijk van het kind, van enkele maanden tot jaren duren. De helft van de baby's met neiging tot atopisch eczeem vertoont geen symptomen meer voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen houdt atopisch eczeem aan tot op volwassen leeftijd, maar dit is moeilijk te voorspellen. Er is geen definitieve oplossing voor de huid met neiging tot atopisch eczeem, maar met de juiste verzorging kan je de aandoening onder controle houden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCH ECZEEM
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopisch eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. De huid met neiging tot atopisch eczeem kan worden verzorgd met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

LIPIKAR is dé nr. 1 in Europa voor lichaamsverzorgings- en hygiëneproducten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren. 

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een enkel allergische reactie ontdekken tijdens productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: met reactieve of allergische neigingen, met neiging tot acné, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

MEER INFORMATIE OVER
HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM