KWETSBARE
HUID

Ben je op zoek naar informatie en advies om een snelle, gezonde verzorging van de kwetsbare huid te bevorderen (alledaagse snijwonden en schaafwonden, oppervlakkige brandwonden, geïrriteerde of kwetsbare huid, huid na een ingreep (chirurgie, chemische peeling, laser) of pas getatoeëerde huid)? Dan ben je op de juiste plaats!

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe behandel ik luieruitslag?

Luieruitslag kan je behandelen door je baby te wassen in lauw water met een zeer zachte reinigingsformule zoals CICAPLAST Lavant B5 of LIPIKAR Syndet AP+. Dep voorzichtig droog en breng een zeer milde beschermende crème aan zoals CICAPLAST Baume B5 die de werking van de huidbarrière herstelt. Zorg er verder voor dat je luiers regelmatig vervangt en dat ze niet te strak zitten.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik door de zon beschadigde huid herstellen?

De eerste stap die helpt om door de zon beschadigde huid te herstellen, is verdere schade voorkomen door dagelijks zonnecrème voor het gezicht met retinolmolecule aan te brengen. Die versnelt namelijk de celvernieuwing aan de oppervlakte voor een stralende huid en vult in de diepte collageen en elastine aan om rimpels te herstellen. REDERMIC R UV SPF 30 combineert zonnefilters met retinol.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik beschadigde huid herstellen?

Als je huid verbrand is of beschadigd door snij- of schaafwondjes, dan kan je het herstel van de huidbarrière versnellen met een beschermende herstellende balsem zoals CICAPLAST Baume B5. Een wonde met hechtingen ten gevolge van een chirurgische ingreep kan je behandelen door het restlitteken te masseren met CICAPLAST Gel B5 om de werking van de huidbarrière sneller te herstellen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Zijn sproeten beschadigde huid?

Sommige mensen hebben gewoon sproeten. In dat geval zijn ze zeker geen teken van blootstelling aan de zon of beschadiging van de huid. Andere mensen krijgen sproeten nadat hun huid in de zomer aan de zon is blootgesteld. In dat geval wijzen de sproeten erop dat de huid heeft gereageerd op UV-stralen, wat tot beschadiging kan leiden.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen een gevoelige huid als ik ziek ben?

Wanneer je een verkoudheid of griep hebt, kan de huid van je gezicht gevoeliger worden doordat je regelmatig je neus snuit. Om je pijnlijke huid te verzachten kan je voor de betrokken zone een spray van thermaal bronwater van La Roche-Posay gebruiken en CICAPLAST Baume B5 op rode en ruwe zones aanbrengen.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

EEN EERSTEGRAADS BRANDWOND
IS NET ZOALS ZONNEBRAND.

WAAR TRUE-ANSWER

Een eerstegraads brandwonde is net zoals zonnebrand. Ze tast alleen de buitenste huidlaag aan en veroorzaakt een rode en pijnlijke verkleuring van de aangetaste zone. Oppervlakkige brandwonden aan de huid jeuken ook vaak door het vrijkomen van histamine.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HUID WORDT DROGER
ALS JE ZIEK BENT.

WAAR WRONG-ANSWER

Verkoudheid en griep onttrekken vocht aan onze huid, waardoor deze droog en dof aanvoelt. De ziektes, de medicijnen die we nemen en het feit dat velen van ons in bed moeten blijven, leiden tot een tekort aan vocht in de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

CHEILITIS IS DE WETENSCHAPPELIJKE
 BENAMING VOOR GEBARSTEN LIPPEN. 

WAAR TRUE-ANSWER

Cheilitis is een ander woord voor gebarsten lippen. De lippen worden droog en schilferig. Er kunnen pijnlijke verticale barstjes ontstaan. De huid rond de lippen raakt soms ook geïrriteerd. Die droogte veroorzaakt een onaangenaam branderig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

LIKKEN AAN GEBARSTEN
LIPPEN IS EEN GOED IDEE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Mensen met droge en gebarsten lippen likken er vaak aan. Ze plukken of bijten de schilferige huid eraf. Het is inderdaad verleidelijk maar eigenlijk maak je de situatie alleen maar erger. Je verwijdert namelijk de natuurlijke beschermlaag van de huid en start als het ware een vicieuze cirkel.
Ontdek meer

WAT VERTRAAGT
DE VERZORGING?

Bepaalde factoren vertragen de verzorging:

Beschadigingen van de huid of laesies kunnen epidermaal (de opperlaag van de huid bloedt niet) of dermaal (de diepere huidlaag bloedt wel) zijn. Wanneer de lederhuid is aangetast, laten alle wonden, brandwonden, chirurgische incisies of infecties een soort litteken achter. Dat wil niet zeggen dat alle littekens hetzelfde zijn: Het doel van elke behandeling is het verzorgingsproces te verbeteren voor een zo goed mogelijk uitziend litteken, dat vlak en soepel moet zijn en zo goed mogelijk op je huidskleur moet lijken.

 • Leeftijd: De huid geneest sneller bij jonge mensen.
 • Dieet: Een onevenwichtige voeding met te weinig vitaminen en sporenelementen kan leiden tot een trager herstel.
 • Diabetes: Wonden kunnen zeer langzaam herstellen bij slecht gecontroleerde diabetes.
 • Roken: Resulteert in verminderde zuurstofvoorziening van de wond en een trager herstel.
 • Bepaalde medicijnen: Immunosuppressiva en corticosteroïden kunnen het herstel vertragen.

HOE KAN JE
HET HERSTEL VERSNELLEN?

Dit zijn je helende “vijanden”, maar je hebt ook genoeg “vrienden”! Om het herstel te bevorderen:

 • Eet een evenwichtige voeding, rijk aan eiwitbronnen en vers fruit en groenten.
 • Zorg ervoor dat je de aanbevolen uren per nacht slaapt (8 is een goede vuistregel voor volwassenen).
 • Hou je wond hygiënisch en schoon.
 • Breng een degelijke wondhelende crème aan met gerichte actieve bestanddelen om het herstel van je huid te versnellen.

In dit gedeelte leer je hoe je het herstel van de huid in verschillende situaties kunt bevorderen:

 • Luieruitslag: Hoe kalmeer en herstel je een geïrriteerde babyhuid met producten die beschermend zijn vanaf de eerste levensdagen.
 • Littekens en hechtingen: Hoe het herstel van littekens te optimaliseren, littekenvorming door hechtingen te verminderen, littekens tegen de zon te beschermen en littekenmassagetechnieken toe te passen.
 • Brandwonden: Hoe verzorg je een gewone brandwonde en wanneer roep je een arts in?
 • Huid na een ingreep: Hoe kan de huid sneller herstellen na een esthetische ingreep zoals een peeling of laserbehandeling?
 • Tatoeages: Hoe verzorg je je nieuwe tatoeage zodat hij er strak, helder en mooi blijft uitzien.
 • Plaatselijke kwetsbare huid: Hoe bevorder je het herstel van een rode en ruwe huid na een verkoudheid, bij problemen met de lippen zoals cheilitis, of bij problemen met kwetsbare nagels.

ONZE VEILIGHEIDS-
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken in de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP EEN ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.