ZONNEBESCHERMING
VOOR BABY'S EN KINDEREN

De huid van kinderen is dunner en hun pigmentatiesysteem (de mogelijkheid tot bruin worden) is nog in ontwikkeling. KInderen hebben dan ook geen natuurlijke afweermechanismen zoals volwassenen om hen tegen schadelijke UV-stralen te beschermen.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Welke zonnecrème moet ik gebruiken voor baby’s?

Baby’s en kinderen jonger dan 3 mogen in principe helemaal niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Zelfs in de schaduw moeten ze worden beschermd met een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème en moeten ze beschermende kledij en een hoed dragen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid beschermen tegen de zon?

Bij blootstelling aan de zon loop je het risico op zonnebrand, alsook op gevaren op lange termijn zoals vroegtijdige veroudering en huidkanker. Als je veilig wil blijven in de zon, zoek dan tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags de schaduw op, draag een hoed, beschermende kledij en een zonnebril. Brengt daarnaast ook iedere 2 uur genereus een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème aan.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat is de beste zonnecrème voor een gevoelige huid?

Sommige zonnecrèmes kunnen een onaangenaam stekend gevoel veroorzaken op gevoelige huid. Kies voor een breedspectrum UV-A - UV-B bescherming die is getest op de meest gevoelige huid, zoals het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, de specialist voor de gevoelige huid. Alle ANTHELIOS-producten bevatten natuurlijk ontstekingsremmend en anti-oxiderend thermaal bronwater van La Roche-Posay.

Was this helpful?

1 quote-marks

Beschermt een bruindouche of spray tan je tegen de zon?

Absoluut niet! Bruindouches reageren met dode cellen op de oppervlakte van de huid om de huid te “kleuren”. Dit heeft geen enkele invloed op de bescherming van de huid tegen de zon. Bruindouches zijn veel veiliger dan conventionele zonnebanken, maar je moet je huid ook na een bruindouche tegen de zon blijven beschermen met een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat is de SPF van zonnecrème?

SPF staat voor “sun protection factor” (beschermingsfactor tegen de zon). Het geeft aan in welke mate je zonnecrème je huid kan beschermen tegen UV-B-stralen die zonnebrand veroorzaken. Hoe hoger de SPF-waarde, hoe groter de bescherming. Als je in de zon gaat, is het aanbevolen om iedere 2 uur zonnecrème met een SPF-waarde van ten minste 30 aan te brengen.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

KINDEREN ZIJN

KWETSBAARDER VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Veiligheid in de zon is van essentieel belang voor kinderen. Vooral als je weet dat 50-80% van de UV-schade ontstaat vóór de leeftijd van 20 jaar en dat 1 op de 55 mensen die in 2008 geboren zijn, ooit een melanoom krijgt. Maar dit risico kan drastisch worden verminderd met de juiste bescherming.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

DE ZON IS GOED

VOOR JE KIND.

ONWAAR WRONG-ANSWER

De huid van kinderen is bijzonder kwetsbaar voor de schadelijke effecten van de zon. Daarom zijn kinderartsen en dermatologen het erover eens dat baby's en peuters onder de 3 jaar niet direct mogen worden blootgesteld aan de zon. Daarna zorg je er best voor dat je een breedspectrum UV-A/UV-B-ZONNEBESCHERMING met hoge beschermingsfactor gebruikt, zoals Anthelios.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

DONKERE KLEDING IS

BETER GESCHIKT VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Donkere en intense kleuren zoals zwart, marineblauw, rood of smaragdgroen bieden inderdaad meer UV-bescherming dan wit en pastel. Zorg er dus voor dat je ook donkere kledingstukken meeneemt op je volgende vakantie!
Ontdek meer

BABY'S MOGEN NIET 
DIRECT AAN DE ZON WORDEN BLOOTGESTELD

Dermatologen raden aan kleuters jonger dan drie jaar nooit bloot te stellen aan direct zonlicht en ze altijd te beschermen met EEN ZONNEBESCHERMINGsproduct/kleding, zelfs wanneer ze in de schaduw zitten. Oudere kinderen moeten slim gedrag in de zon aanleren, zoals regelmatig een breedspectrum ZONNEBESCHERMINGsproduct aanbrengen, beschermende kleding dragen en blootstelling vermijden wanneer de zon op zijn hoogst staat (10-16 uur).

KINDEREN LEREN
VEILIG IN DE ZON TE SPELEN

In het onderstaande artikel vind je heel wat tips om je kinderen slim gedrag in de zon aan te leren, zodat ze veilig van de zon kunnen genieten.

ZONNEBESCHERMING AANBRENGEN
WORDT EEN SPEL

Lopen jouw kinderen weg als je probeert zonnecrème aan te brengen? In onze korte video laten we jou zien hoe je van het aanbrengen van zonnecrème een spelletje kunt maken en hoe jouw kinderen met Anthelios superhelden in de zon worden.

did you know

Wist
je dit?

Sneeuw, water en zand reflecteren UV-stralen*. Zelfs in de schaduw moeten baby's worden beschermd tegen indirecte blootstelling.

*bron: https://www.soleil.info/uv-meteo/soleil-terre-et-uv/altitude-et-reverberation-plus-duv.html

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een enkel geval ontdekken, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.