ZON
BESCHERMING

Elke dag - zelfs in de winter of bij bewolkt weer - wordt de huid blootgesteld aan de ultraviolette straling van de zon. UV-stralen zijn verantwoordelijk voor meerdere aandoeningen in de huid. Ze zijn een belangrijke boosdoener bij het verschijnen van tekenen van huidveroudering: Rimpels, ouderdomsvlekken en huidverslapping. Nog verontrustender is dat ze de oorzaak zijn voor de meeste gevallen van huidkanker.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat is de SPF van zonnecrème?

SPF staat voor “sun protection factor” (beschermingsfactor tegen de zon). Het geeft aan in welke mate je zonnecrème je huid kan beschermen tegen UV-B-stralen die zonnebrand veroorzaken. Hoe hoger de SPF-waarde, hoe groter de bescherming. Als je in de zon gaat, is het aanbevolen om iedere 2 uur zonnecrème met een SPF-waarde van ten minste 30 aan te brengen.

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid beschermen tegen de zon?

Bij blootstelling aan de zon loop je het risico op zonnebrand, alsook op gevaren op lange termijn zoals vroegtijdige veroudering en huidkanker. Als je veilig wil blijven in de zon, zoek dan tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags de schaduw op, draag een hoed, beschermende kledij en een zonnebril. Brengt daarnaast ook iedere 2 uur genereus een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème aan.

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Wat is de beste zonnecrème voor een gevoelige huid?

Sommige zonnecrèmes kunnen een onaangenaam stekend gevoel veroorzaken op gevoelige huid. Kies voor een breedspectrum UV-A - UV-B bescherming die is getest op de meest gevoelige huid, zoals het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, de specialist voor de gevoelige huid. Alle ANTHELIOS-producten bevatten natuurlijk ontstekingsremmend en anti-oxiderend thermaal bronwater van La Roche-Posay.

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn gezicht beschermen tegen de zon?

Om vroegtijdige veroudering of huidkanker te voorkomen, is het belangrijk dat je elke dag een zonnecrème voor het gezicht gebruikt. Dit is nog belangrijker wanneer je zwanger bent of een orale anticonceptiepil gebruikt, omdat je dan het risico op een “zwangerschapsmasker” loopt.

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid tegen de zon beschermen zonder zonnecrème?

Dermatologen raden aan om een hoed, zonnebril en beschermende kledij te dragen en om de schaduw op te zoeken wanneer de zon op haar felst is. Zonnecrème vormt echter de kern van elke strategie voor zonbescherming en mag niet in je routine ontbreken. ANTHELIOS-zonnecrèmes worden uitvoerig getest op zelfs de meest gevoelige huid, om zeker te zijn dat ze absoluut veilig zijn.

Was dit nuttig?

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

JE HOEFT GEEN ZONNEBESCHERMING
TE DRAGEN ALS HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk de tekenen van fotoveroudering veroorzaken. Je moet elke dag een ZONNEBESCHERMING gebruiken om je huid volledig te beschermen, niet alleen wanneer het warm en zonnig is.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE VEROUDERING.

WAAR WRONG-ANSWER

UV-A-stralen verstoren de inwendige bouwstenen van de huid, zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies aan stevigheid en elasticiteit, en rimpels. UV-B-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie, wat leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Over het algemeen worden deze veranderingen in de huid foto-veroudering genoemd.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HOE VROEGER EEN HUIDKANKER
WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wanneer het vroegtijdig wordt ontdekt, is 90% van de huidkankers te genezen. Daarom is een screeningsonderzoek zo belangrijk. Gebruik [SAVE YOUR SKIN LANDING PAGE] om tussen de bezoeken aan de dermatoloog door je moedervlekken en die van je dierbaren in de gaten te houden. En natuurlijk moet je dagelijks ZONNEBESCHERMING gebruiken om je moedervlekken te beschermen en huidkanker te voorkomen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

KINDEREN ZIJN
KWETSBAARDER VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Veilig in de zon spelen is zeer belangrijk voor kinderen, vooral als je weet dat 50-80% van de UV-schade optreedt voor de leeftijd van 20 jaar, en dat 1 op de 55 mensen die in 2008 geboren zijn, ooit een melanoom zal ontwikkelen. Maar dit risico kan drastisch worden verminderd met de juiste bescherming
Ontdek meer

DE MEESTE GEVALLEN VAN 
MELANOOM ZIJN TE VOORKOMEN

De ernstigste vorm van huidkanker, melanoom, is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij jongeren, waarbij vooral vrouwen onder de 30 worden getroffen. Het goede nieuws is dat de meeste gevallen van huidkanker volledig te voorkomen zijn dankzij adequate bescherming tegen de zon in de vorm van beschermende kleding, slim zonnegedrag en de juiste zonnebrandcrème.

In de volgende punten wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste topics op het gebied van ZONNEBESCHERMING: Hoe werkt ZONNEBESCHERMING en waarom is het zo belangrijk, en hoe kun je er zeker van zijn dat de huid van jou en je gezin beschermd is?

krijgt ook tips over de preventie van huidkanker en begeleiding bij het gebruik van de ABCDE-methode om je moedervlekken en die van je geliefden te screenen.

Bovendien vind je enkele specifieke artikelen over gevallen van bijzondere gevoeligheid voor de zon, zoals zonneallergieën of beschadigde huid, alsmede pigmentatieproblemen zoals melasma (zwangerschapsmasker).

Ten slotte gaan we ook in op de bezorgdheid over ZONNEBESCHERMING en productveiligheid - hoe veilig is je zonnebrandcrème voor zowel jou als het milieu?

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE,
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en toxicologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.