DOOR DE ZON BESCHADIGDE
HUID

De zon is gevaarlijk voor ieder huidtype, maar de beschadigde of een helende huid is extra kwetsbaar voor de effecten van uv-stralen. De beschadigde huid loopt grotere risico's door reeds bestaande huidproblemen zoals een neiging tot eczeem, acné of rosacea, of door ingrepen, zoals schoonheidsbehandelingen (laserbehandelingen, peelings) of zelfs tatoeages. Waarom is beschadigde huid zo kwetsbaar onder de zon? Wanneer de huid geneest, is deze 'blootgelegd' en gevoeliger voor beschadiging door uv-straling. De huid is ook gevoeliger voor onooglijke donkere vlekjes, ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd. 

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik bruinen zonder mijn huid te beschadigen?

De huid bruint wanneer cellen die melanocyten worden genoemd, reageren op UV-schade door een pigment dat melanine heet te produceren om huidcellen te beschermen door UV-straling te absorberen. Het is niet mogelijk om te bruinen zonder je huid eerst bloot te stellen aan schadelijke UV-stralen die een risico op zonnebrand, vroegtijdige veroudering en huidkanker met zich meebrengen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid beschermen tegen de zon?

Bij blootstelling aan de zon loop je het risico op zonnebrand, alsook op gevaren op lange termijn zoals vroegtijdige veroudering en huidkanker. Als je veilig wil blijven in de zon, zoek dan tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags de schaduw op, draag een hoed, beschermende kledij en een zonnebril. Brengt daarnaast ook iedere 2 uur genereus een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème aan.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik een nieuwe tatoeage beschermen tegen de zon?

De eerste 4 weken nadat je tatoeage is gezet, moet de huid zich herstellen. Daardoor is ze erg kwetsbaar voor de zon en bestaat het risico dat hyperpigmentatie na ontsteking (donkerbruine verkleuring) of vervaging van het pigment van je tatoeage optreedt. Bescherm ze daarom met een crème met SPF50 die de huidbarrière herstelt, zoals CICAPLAST Baume B5 SPF50.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat is de SPF van zonnecrème?

SPF staat voor “sun protection factor” (beschermingsfactor tegen de zon). Het geeft aan in welke mate je zonnecrème je huid kan beschermen tegen UV-B-stralen die zonnebrand veroorzaken. Hoe hoger de SPF-waarde, hoe groter de bescherming. Als je in de zon gaat, is het aanbevolen om iedere 2 uur zonnecrème met een SPF-waarde van ten minste 30 aan te brengen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Beschermt een bruindouche of spray tan je tegen de zon?

Absoluut niet! Bruindouches reageren met dode cellen op de oppervlakte van de huid om de huid te “kleuren”. Dit heeft geen enkele invloed op de bescherming van de huid tegen de zon. Bruindouches zijn veel veiliger dan conventionele zonnebanken, maar je moet je huid ook na een bruindouche tegen de zon blijven beschermen met een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème.

Was this helpful?

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

HOE EERDER
HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wie huidkanker op tijd ontdekt, heeft 90% kans om te overleven. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik [SAVE YOUR SKIN LANDING PAGE] om tussen de dermatologische bezoeken door jouw moedervlekken en die van je dierbaren in de gaten te houden. En uiteraard, maak van zonbeschermig een noodzakelijk dagelijks verzorgingsproduct om deze moedervlekken mee te beschermen en huidkanker te voorkomen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UV-A-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid, zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van densiteit, elasticiteit en rimpels. UV-B-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie, wat leidt tot donkere vlekjes en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

KINDEREN ZIJN
KWETSBAARDER VOOR DE ZON.

WAAR WRONG-ANSWER

Een goede ZONNEBESCHERMING is van het grootste belang voor kinderen, vooral als je weet dat 50 - 80% van de UV-gerelateerde schade optreedt vóór de leeftijd van 20 jaar en dat 1 op de 55 mensen die in 2008 geboren zijn op een dag een melanoom zal ontwikkelen. Maar dit risico kan drastisch worden verminderd met de juiste bescherming
Ontdek meer

HOE BESCHERM JE BESCHADIGDE HUID
IN DE ZON

Om deze redenen is het extra belangrijk om de beschadigde, verzwakte of helende huid te beschermen met een ZONNEBESCHERMING die je kunt vertrouwen en die zelfs op een kwetsbare huid goed wordt verdragen. Jouw favoriete formules moeten ook verzachtende actieve bestanddelen bevatten, zoals thermaal bronwater, om de kwetsbare huid zowel te verzorgen als te beschermen.

In de volgende artikelen vind je onze deskundige aanbevelingen over ZONNEBESCHERMINGsproducten die je in verschillende situaties kunt gebruiken op gevoelige of helende huid. Een niet-comedogene formule is bijvoorbeeld de beste oplossing voor de huid met neiging tot acné, terwijl een hypoallergene formule de beste keuze is voor allergiegevoelige huid.

We leggen je ook uit hoe je verbrande huid het beste verkoelt, verzacht en beschermt en wanneer je mogelijk een arts nodig hebt.

In dit hoofdstuk vind je ook informatie over ZONNEBESCHERMING in de context van kankerbehandelingen.

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en toxicologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: met reactieve of allergische neigingen, met neiging tot acné, met neiging tot atopie, beschadigd of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.