WAAROM ZONNEBESCHERMING
HET BESTE ANTI-HUIDVEROUDERINGS PRODUCT IS

Article Read Duration 4 min leestijd

De huid vormt een vitale barrière tussen ons lichaam en de omgeving. Onderzoekswetenschappers zijn er nu van overtuigd dat zonnestralen, giftige dampen en verontreinigende deeltjes allemaal bijdragen tot wat bekend staat als omgevingsveroudering. Onze huid ontwikkelt dofheid, rimpels, ouderdomsvlekken en pigmentatiestoornissen onder invloed van agressieve invloeden.


De meest voorkomende pigmentatiestoornissen zijn:
• Actinische lentigo, of "ouderdomsvlekken"
• Melasma, of "zwangerschapsmasker"
• Ongelijke verdeling van melanine
• Vitiligo


Zonlicht en vervuiling kunnen deze pigmentatiestoornissen veroorzaken en verergeren. Het is dus belangrijk om dagelijks een doeltreffende UV-A-UV-B-ZONNEBESCHERMING met een antivervuilende textuur te gebruiken om veroudering door omgevingsfactoren tot een minimum te beperken.

HOE DE OMGEVING
JOUW HUID VEROUDERT

Omgevingsverouderingsfactor 1: De zon

De zon is de bron van licht en leven, maar zij is ook de bron van schadelijke ultraviolette (UV-)stralen. De effecten van UV-B-stralen zijn al tientallen jaren bekend: Zonnebrand en huidbeschadiging. Maar UV-B is slechts de helft van het verhaal: Infraroodstralen en UV-A zijn het hele jaar door aanwezig, ook als het bewolkt is, en dringen tot diep in de huid door waar ze haar essentiële bouwstenen afbreken. Kies voor een ZONNEBESCHERMING met een breedspectrum UV-A/UV-B-bescherming, verrijkt met antioxidanten, zoals de ANTHELIOS-lijn.

Omgevingsverouderingsfactor 2: Vervuiling

Bij blootstelling aan de zon "waarschuwt" de huid ons wanneer we onze tolerantiedrempel hebben overschreden met roodheid, pijn en zwelling, met andere woorden, zonnebrand. Maar er is niet zo'n duidelijke reactie op vervuiling, waardoor het een veel verraderlijker bedreiging voor de huid is.

Professor Krutmann, een deskundige op het gebied van omgevingsveroudering, heeft een uitgebreid onderzoek geleid bij 400 vrouwen - waarvan de helft in de stad woonden - om de effecten van een vervuilde omgeving op de huid te bevestigen. Uit zijn studie bleek dat er een direct verband bestaat tussen de verontreinigingsniveaus en vroegtijdige huidverouderingsverschijnselen, met 20% meer ouderdomsvlekken in de stedelijke groep.

 

"Agressieve omgevingsfactoren kunnen een directe invloed hebben op de huid door de vorming van rimpels te stimuleren."Prof. Krutmann

 

Om de effecten van vervuiling op de huid te verzachten, moet je je huid tweemaal per dag reinigen. La Roche-Posay Micellair Water verwijdert op doeltreffende wijze alle microscopisch kleine vervuilingsdeeltjes van de huid. Vraag jouw apotheker ook naar dagelijkse verzorgingsproducten met een vervuilingsbestendige textuur om te voorkomen dat deeltjes zich op je huid vastzetten en voortijdige tekenen van veroudering veroorzaken.

DE ZON EN VERVUILING:
EEN GIFTIG DUO

Wat leidt tot rimpels en ouderdomsvlekken

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat vervuiling de effecten van zonnestralen op de huid versterkt en verergert. In de diepe huidlagen "vreet" oxidatieve stress de ondersteunende structuren van de huid weg, wat de ontwikkeling van rimpels in de hand werkt.

Aan het huidoppervlak zorgen UV-stralen en vervuilingsdeeltjes er samen voor dat pigmentproducerende cellen gaan overwerken, wat bijdraagt tot een doffe of grauwe huidskleur, "ouderdomsvlekken" en andere pigmentatiestoornissen. Daarom is een UV-A/UV-B zonnefilter met een vervuilingsbestendige textuur je dagelijks wapen in de strijd tegen omgevingsveroudering.  

VERSCHILLENDE SOORTEN
PIGMENTATIESTOORNISSEN…

…En hoe ze te behandelen

Pigmentatiestoornissen komen voor in de vorm van ofwel gehyperpigmenteerde bruine vlekken, ofwel gedepigmenteerde witte vlekken.

Ouderdomsvlekken

Bruine "ouderdomsvlekken" verschijnen vaak op de schouders, armen, rug van de handen en benen. Dermatologen noemen ze actinische lentigo, of zonnelentigines. Deze vlekken zijn een gevolg van huidveroudering, veroorzaakt door blootstelling aan UV-stralen en zonnebrand. Zij vormen een waarschuwingssignaal dat je “zontolerantie” (de maximale blootstelling van je huid aan de zon) is opgebruikt. Elke extra UV-blootstelling maakt ze beter zichtbaar. Je moet dus alle ZONNEBESCHERMINGsmaatregelen nemen, inclusief een breedspectrum zonneproduct met hoge bescherming, beschermende kleding en een hoed.

Melasma

Er kunnen grijsbruine pigmentvlekken ontstaan in het gezicht en in de hals tijdens de zwangerschap of door de anticonceptiepil te gebruiken. Dit staat vaak bekend als "zwangerschapsmasker" of melasma. Hoewel melasma vooral hormonaal is, wordt het ook door de zon veroorzaakt. Als je zwanger bent of de pil gebruikt, wordt totale ZONNEBESCHERMING tegen melasma aanbevolen vanaf de eerste zonnige dagen in het voorjaar, om te voorkomen dat de vlekken nog donkerder worden.

Klik HIER voor meer informatie over zwangerschapsmasker en hoe je het kunt vermijden.

Ongelijkmatige pigmentatie

Bij sommige mensen kan de huid ongelijkmatig bruinen en lichter gekleurde vlekken vormen, vaak op de armen. Deze vlekken worden vaak in verband gebracht met sproeten, omdat melanine ongelijker verdeeld is in de huid. Een dagelijkse UV-A/UV-B ZONNEBESCHERMING is de beste oplossing om ongelijkmatige pigmentatie te voorkomen op alle blootgestelde delen van de huid.

Vitiligo

Vitiligo is een depigmentatiestoornis waarbij de huid op bepaalde plaatsen haar pigment (melanine) verliest. Hierdoor ontstaan er bleke, witte vlekken op de huid. Vitiligo is een genetische aandoening, maar ze wordt erger door blootstelling aan de zon. Een waarschuwing: Vitiligoplekken zijn helemaal niet beschermd tegen de zon,– waardoor ze supersnel kunnen verbranden. Gebruik altijd een ZONNEBESCHERMING met een hoge beschermingsfactor op blootgestelde huid als je vitiligo of bleke plekjes hebt, zelfs in de winter.

De Laboratoires La Roche-Posay hebben producten gecreëerd die speciaal zijn ontwikkeld om je huid te beschermen tegen huidveroudering door omgevingsfactoren en om ongelijkmatige pigmentatie te helpen verminderen.

ANTHELIOS Pigmentatie SPF 50+ is de ideale ZONNEBESCHERMING voor melasma, ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie. Deze ZONNEBESCHERMING met een breed spectrum en een zeer hoge beschermingsfactor is verrijkt met Procerad, om de teint te verhelderen en te egaliseren.

REDERMIC R Corrigerende UV SPF30 is het ultieme antihuidverouderingsproduct met SPF. De formule bevat Retinol Booster Complex om rimpels en pigmentvlekken effectief te verminderen, en een breedspectrum zonnefilter met hoge beschermingsfactor om gevoelige huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

DE ZON KAN LEIDEN

TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UV-A-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid, zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd zal blootstelling aan de zon ervoor zorgen dat de huid minder vol, veerkrachtig en elastisch is en rimpels vertoont. UV-B-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie, wat leidt tot donkere vlekjes en een vale teint. Al deze veranderingen in de huid worden fotoveroudering genoemd.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER

HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

90% van de huidkankers is behandelbaar als ze vroegtijdig ontdekt worden. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik [SAVE YOUR SKIN LANDING PAGE] om tussen de dermatologische bezoeken door jouw moedervlekken en die van jouw dierbaren in de gaten te houden. En uiteraard, maak van ZONNEBESCHERMING een noodzakelijk dagelijks verzorgingsproduct om deze moedervlekken mee te beschermen en huidkanker te voorkomen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HOEFT GEEN ZONNEBESCHERMING TE DRAGEN

WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze, regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk aan leiden tot de eerste tekenen van huidveroudering. Om je huid optimaal te beschermen, draag je best elke dag een ZONNEBESCHERMING en niet alleen wanneer het warm en zonnig is. 
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ANTHELIOS speelt een baanbrekende rol op het gebied van ZONNEBESCHERMINGsproducten. De zeer hoge beschermingsfactor met breed spectrum is het resultaat van meer dan 25 jaar vooruitstrevend klinisch onderzoek naar zonneproducten en zongevoelige huid.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = nul allergische reacties
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en toxicologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de gevoeligste huid: reactieve, tot allergie neigende, tot acne neigende, tot atopie neigende, door behandelingen tegen kanker beschadigde of verzwakte huid.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de veiligste verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.