PLAATSELIJKE BESCHADIGDE HUID 
(NA EEN VERKOUDHEID, CHEILITIS, HANDEN ENZ.)

Het aantal esthetische behandelingen neemt toe: Steeds meer mensen kiezen voor een chemische peeling, een laserbehandeling of andere vormen van huidverjonging. Zo'n procedure vindt plaats in een dagkliniek en daarna lijkt het bijna alsof de huid is ontdaan van de bovenste huidlaag. De barrièrefunctie van de huid is haast helemaal weggehaald en de huid is waarschijnlijk hypergevoelig. In dit geval wordt het advies gegeven om bij de apotheek om een herstellende post-behandelingshuidcrème te vragen. Er bestaan een aantal fantastische oplossingen die de huid helpen om zo snel mogelijk te herstellen.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik door de zon beschadigde huid herstellen?

De eerste stap die helpt om door de zon beschadigde huid te herstellen, is verdere schade voorkomen door dagelijks zonnecrème voor het gezicht met retinolmolecule aan te brengen. Die versnelt namelijk de celvernieuwing aan de oppervlakte voor een stralende huid en vult in de diepte collageen en elastine aan om rimpels te herstellen. REDERMIC R UV SPF 30 combineert zonnefilters met retinol.

Was this helpful?

1 quote-marks

Zijn sproeten beschadigde huid?

Sommige mensen hebben gewoon sproeten. In dat geval zijn ze zeker geen teken van blootstelling aan de zon of beschadiging van de huid. Andere mensen krijgen sproeten nadat hun huid in de zomer aan de zon is blootgesteld. In dat geval wijzen de sproeten erop dat de huid heeft gereageerd op UV-stralen, wat tot beschadiging kan leiden.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik van zonnebrand afkomen?

Zodra je zonnebrand hebt, is de schade al aangericht en kan je ze enkel nog laten genezen. Bescherm de getroffen zone op elk moment tegen de zon om te voorkomen dat de zonnebrand erger wordt, en breng een verzachtende aftersun gel met antioxidanten aan. Als er blaren op je huid verschijnen, gebruik dan een helende huidcrème van de apotheek tot de zonnebrand volledig genezen is.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe behandel ik luieruitslag?

Luieruitslag kan je behandelen door je baby te wassen in lauw water met een zeer zachte reinigingsformule zoals CICAPLAST Lavant B5 of LIPIKAR Syndet AP+. Dep voorzichtig droog en breng een zeer milde beschermende crème aan zoals CICAPLAST Baume B5 die de werking van de huidbarrière herstelt. Zorg er verder voor dat je luiers regelmatig vervangt en dat ze niet te strak zitten.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

CHEILITIS IS DE WETENSCHAPPELIJKE
 BENAMING VOOR GEBARSTEN LIPPEN. 

WAAR TRUE-ANSWER

Cheilitis is een ander woord voor gebarsten lippen. De lippen worden droog en schilferig. Er kunnen pijnlijke verticale barstjes ontstaan. De huid rond de lippen kan soms ook geïrriteerd aanvoelen. Die droogheid veroorzaakt een onaangenaam branderig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

LIKKEN AAN GEBARSTEN
LIPPEN IS EEN GOED IDEE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Mensen met droge en gebarsten lippen likken er vaak aan. Ze plukken of bijten de schilferige huid eraf. Het is inderdaad verleidelijk, maar eigenlijk maak je de situatie alleen maar erger. Je verwijdert namelijk de natuurlijke beschermlaag van de huid en start als het ware een vicieuze cirkel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN EERSTEGRAADS BRANDWOND
IS NET ZOALS ZONNEBRAND.

WAAR TRUE-ANSWER

Een eerstegraads brandwond is net zoals zonnebrand. Het tast alleen de opperlaag van de huid aan en veroorzaakt een rode, pijnlijke verkleuring van de aangetaste zone. Door het vrijkomen van histamine veroorzaken oppervlakkige brandwonden vaak een jeukerig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HUID WORDT DROGER
ALS JE ZIEK BENT.

WAAR WRONG-ANSWER

Verkoudheid en griep onttrekken vocht aan de huid, waardoor die droog aanvoelt en een doffe uitstraling heeft. De ziekte zelf, de medicijnen die we nemen en het feit dat we in bed moeten blijven, leiden tot een tekort aan vocht in de huid.
Ontdek meer

PLAATSELIJKE BESCHADIGDE HUID 
(NA EEN VERKOUDHEID, CHEILITIS, HANDEN ENZ.)

Raadpleeg de onderstaande artikels en de handverzorgingsgids om handen die het zwaar te verduren krijgen te verzorgen met verzachtende en herstellende oplossingen.

In een specifiek artikel vind je ook meer informatie over fragiele nagels en hoe je ze het best kan verzorgen. We bieden ook een video over hoe je vlekvorming na oppervlakkige schaafwonden en irritaties kan vermijden.

ONZE VEILIGHEIDS-
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

ALLE PRODUCTEN ZIJN
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, opdat optimale tolerantie en langdurige efficiëntie gegarandeerd zijn.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden in samenwerking met dermatologen ontwikkeld en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medisch advies altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.