GEVOELIGHEID VOOR DE ZON EN ZONNEREACTIES
ZONNEALLERGIEËN

Iedereen heeft bescherming tegen de zon nodig, maar sommige mensen zijn bijzonder gevoelig of zelfs allergisch voor de zon.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat is de beste zonnecrème voor een gevoelige huid?

Sommige zonnecrèmes kunnen een onaangenaam stekend gevoel veroorzaken op gevoelige huid. Kies voor een breedspectrum UV-A - UV-B bescherming die is getest op de meest gevoelige huid, zoals het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, de specialist voor de gevoelige huid. Alle ANTHELIOS-producten bevatten natuurlijk ontstekingsremmend en anti-oxiderend thermaal bronwater van La Roche-Posay.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid beschermen tegen de zon?

Bij blootstelling aan de zon loop je het risico op zonnebrand, alsook op gevaren op lange termijn zoals vroegtijdige veroudering en huidkanker. Als je veilig wil blijven in de zon, zoek dan tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags de schaduw op, draag een hoed, beschermende kledij en een zonnebril. Brengt daarnaast ook iedere 2 uur genereus een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème aan.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat is de SPF van zonnecrème?

SPF staat voor “sun protection factor” (beschermingsfactor tegen de zon). Het geeft aan in welke mate je zonnecrème je huid kan beschermen tegen UV-B-stralen die zonnebrand veroorzaken. Hoe hoger de SPF-waarde, hoe groter de bescherming. Als je in de zon gaat, is het aanbevolen om iedere 2 uur zonnecrème met een SPF-waarde van ten minste 30 aan te brengen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid tegen de zon beschermen zonder zonnecrème?

Dermatologen raden aan om een hoed, zonnebril en beschermende kledij te dragen en om de schaduw op te zoeken wanneer de zon op haar felst is. Zonnecrème vormt echter de kern van elke strategie voor zonbescherming en mag niet in je routine ontbreken. ANTHELIOS-zonnecrèmes worden uitvoerig getest op zelfs de meest gevoelige huid, om zeker te zijn dat ze absoluut veilig zijn.

Was this helpful?

1 quote-marks

Welke zonnecrème is veilig voor koraalriffen.

De twee belangrijkste filters in het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, Mexoryl en and Mexoryl XL, zijn uitgebreid getest met betrekking tot de invloed die ze hebben op het zeemilieu. Ecotoxicologische tests toonden aan dat 5 weken blootstelling aan deze filters met een hogere concentratie dan die in het zeewater te vinden is het koraal niet verbleekt.

Was this helpful?

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

DONKERE KLEREN ZIJN
BETER GESCHIKT VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Donkere en intense kleuren, zoals zwart, marineblauw, rood of smaragdgroen, bieden meer UV-bescherming dan wit en pastelkleuren. Zorg er dus voor dat je ook wat donkere kledingstukken meeneemt bij het inpakken voor je volgende vakantie!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

KINDEREN ZIJN
KWETSBAARDER VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Veilig in de zon spelen is zeer belangrijk voor kinderen, vooral als je weet dat 50-80% van de UV-schade optreedt voor de leeftijd van 20 jaar, en dat 1 op de 55 mensen die in 2008 geboren zijn, ooit een melanoom zal ontwikkelen. Maar dit risico kan drastisch worden verminderd met de juiste bescherming
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ZON IS GOED
VOOR JE KIND.

ONWAAR WRONG-ANSWER

De huid van kinderen is bijzonder kwetsbaar voor de schadelijke effecten van de zon. Daarom zijn kinderartsen en dermatologen het erover eens dat baby's en peuters onder de 3 jaar niet direct aan de zon mogen worden blootgesteld. Na deze leeftijd moet je een breedspectrum UV-A-UV-B-zonnebescherming met hoge bescherming gebruiken, zoals Anthelios.
Ontdek meer

GEVOELIGHEID VOOR DE ZON EN ZONNEREACTIES
ZONNEALLERGIEËN

Dit wordt lichtgevoeligheid genoemd en kan verschillende oorzaken hebben:

  • Zonneallergie of polymorfe lichteruptie, waarbij de huid uitbarst in vervelende jeukende rode bultjes na blootstelling aan de zon;
  • Huid met een zeer licht fototype (huidskleur), waarbij de huid de neiging heeft te verbranden bij zelfs lichte blootstelling aan de zon (roodharigen met sproeten en blauwe ogen zijn bijzonder kwetsbaar).
  • Bepaalde stoffen in huidverzorgingsproducten zoals AHA's, retinol en benzoylperoxide kunnen de huid ultragevoelig maken voor UV-stralen, waardoor na blootstelling uitslag kan ontstaan;
  • Sommige geneesmiddelen die oraal worden ingenomen, met name tetracycline-antibiotica en het acnegeneesmiddel isotretinoïne (Accutane), kunnen plotselinge zwelling of irritatie veroorzaken als reactie op blootstelling aan de zon;
  • Een huid met onderliggende problemen zoals eczeem, acne of rosacea kan verergeren door het uitdrogende effect van de zon;
  • Sommige kankerbehandelingen maken de huid gevoeliger voor zonlicht. Blootstelling aan ultraviolette (UV) straling brengt het risico van zeer hevige zonnebrand met zich mee. Er wordt daarom over het algemeen geadviseerd om blootstelling aan de zon te vermijden. Je moet nog voorzichtiger zijn als je bestralingstherapie ondergaat, want er kan chronische radiodermitis optreden, in sommige gevallen zelfs tot verschillende jaren na je behandeling.
  • Bepaalde reeds bestaande medische aandoeningen, zoals lupus, kunnen de huid lichtgevoelig maken en uitslag veroorzaken bij blootstelling aan UV-stralen.

ZONNEALLERGIE OF LICHTGEVOELIGHEID?
PREVENTIE IS HET BELANGRIJKSTE

In alle gevallen van zonneallergie of lichtgevoeligheid, ongeacht de oorzaak, is preventie het toverwoord en een paar eenvoudige stappen kunnen al een groot verschil maken.

Draag beschermende kledij, vooral in het voorjaar en de zomer (hoed, overhemd met lange mouwen, enz.). Kies altijd voor een breedspectrum ZONNEBESCHERMING met idealiter een SPF50+ en breng die aan op alle delen van de blootgestelde huid. Vermijd blootstelling wanneer de zon op haar hoogste punt staat tussen 10 uur 's morgens en 16 uur 's middags.

In deze rubriek vind je uitgebreide informatie over zonneallergie, ook bekend als polymorfe lichteruptie of goedaardige zomerlichteruptie, met belangrijke tips over hoe je die vervelende jeukende zomeruitslag kunt voorkomen.

Je vindt er ook nuttige informatie over fotosensibiliserende geneesmiddelen en hoe je je huid moet verzorgen als je die inneemt.

did you know

Wist
je dit?

Sneeuw, water en zand reflecteren UV-stralen*. Zelfs in de schaduw moeten baby's beschermd worden tegen indirecte blootstelling.

*bron: https://www.soleil.info/uv-meteo/soleil-terre-et-uv/altitude-et-reverberation-plus-duv.html

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmeticavoorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties geval ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en toxicologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.