HOE

ONTSTAAT VEROUDERING?

duration time 2 min leestijd

Blootstelling aan de zon

De huid veroudert wanneer ze wordt blootgesteld aan UV-stralen.Die stralen geven hun energie af aan de huid, waardoor zeer schadelijke 'vrije radicalen' ontstaan. Die oxidatie verandert de huidcellen en -vezels. Sigarettenrook, alcohol en vervuiling verergeren het proces eveneens. Naarmate we ouder worden, krijgen de collageenvezels te maken met glycatie (inwerking van suikers op eiwitten), waardoor ze stijf worden. Bij vrouwen versnelt de menopauze het verouderingsproces.


Oxidatieve stress verzwakt de cellen

Oxidatieve stress kan de cellen verzwakken. Onze omgeving, vervuiling, zonnestralen en sigarettenrook genereren vrije radicalen in de huid. Die radicalen kunnen in verschillende mate destructief zijn. Eiwitten (collageen, elastaan), lipiden van het celmembraan en DNA kunnen worden beschadigd, wat kan leiden tot aandoeningen zoals vroegtijdige veroudering en kanker. Daarom moeten we ons ertegen beschermen.

WELK ADVIES GEEF JE
JE PATIËNTEN?

Preventie is belangrijk: Ik raad ze aan om de blootstelling te beperken.

Ik raad hen aan een breedspectrum zonnebrandcrème voor het gezicht te gebruiken, zoals Anthelios. Die crème beschermt de huid tegen UV-B & UV-A. De voordelen van stoppen met roken zijn ook niet te onderschatten. Ik moedig hen aan gezond te eten, met veel fruit en groenten, om vrije radicalen te helpen bestrijden. Dat advies is nog doeltreffender wanneer het wordt opgevolgd voordat de eerste zichtbare tekenen van veroudering verschijnen.

WELKE COSMETICA
RAAD JE AAN?

Het is van cruciaal belang om de huid dagelijks te hydrateren.

Afhankelijk van het huidtype en de leeftijd, raad ik crèmes met antioxidanten aan om vrije radicalen te bestrijden. Ze bevatten fruitzuren, vitamine C of retinol. Er bestaan ook crèmes die glycatie tegengaan om veroudering te vertragen. Ik raad aan om het hele jaar door een dagcrème met zonnefactor te gebruiken.

Oxidatieve stress vermijden dankzij antioxidanten

Het gebruik van antioxidanten en/of antiradicalen op de huid kan worden aanbevolen. Die antioxidanten en antiradicalen zijn moleculair (bv. vitamine C, vitamine E, polyfenolen, enz.), enzymatisch (SOD, GPx,SH, Catalase, enz.) of komen voor in de vorm van sporenelementen (selenium, koper, zink, enz.). Zonnestralen - met name UV-A - waaraan we dagelijks blootgesteld worden, spelen een belangrijke rol in het verouderingsproces, met name bij de productie van vrije radicalen. Het dagelijkse aanbrengen van een ZONNEBESCHERMING wordt daarom sterk aanbevolen.

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

RETINOL IS DE MOLECULE
VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

De voorloper van pure vitamine A, werkt oppervlakkig en diep om je teint egaler te maken en rimpels zichtbaar te verminderen.Het pluspunt? Dankzij de sterk verzachtende eigenschappen voor klinische tekenen van huidveroudering is dit voor jou het perfecte antihuidverouderingsproduct.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

JE VOEDING HEEFT NIETS
TE MAKEN MET DE VEROUDERING VAN JE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Je huid gaat er effectief jonger uitzien als je een gebalanceerde voeding met veel antioxidanten (bessen, appelen, broccoli, enz.), essentiële vetzuren en spoorelementen combineert met een gezonde levensstijl.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

EEN GEREINIGDE HUID IS DE EERSTE STAP
IN JE ANTI-AGING HUIDVERZORGINGSROUTINE.

WAAR TRUE-ANSWER

Reinig het gezicht en verwijder zo make-up en andere onzuiverheden die zich doorheen de dag hebben opgestapeld, zoals vervuiling, talg en transpiratie. Huidverzorgingsproducten zijn het meest doeltreffend op een schone huid. Als je deze cruciale stap overslaat, dan kunnen onzuiverheden de poriën verstoppen en de huid verstikken, met als gevolg dat de actieve bestanddelen van huidverzorgingsproducten niet optimaal kunnen inwerken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

VERMOEIDHEID KAN ZICHTBAAR ZIJN
OP DE HUID ROND JE OGEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Bij vermoeidheid of veroudering kan de bloed- en lymfecirculatie rond de ogen vertragen. De zeer dunne huid van de oogcontour vertoont al snel tekenen van een zwakke doorbloeding of onvoldoende lymfedrainage. Daardoor verschijnen tekenen van vermoeidheid, zoals donkere kringen of wallen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

DE ZON IS ZOWEL
VRIEND ALS VIJAND VAN DE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Een groot aantal van de omgevingsfactoren die huidveroudering 'triggeren', hangen samen met de energiebron die instaat voor licht en leven op aarde: de zon. De effecten van UV-B zijn al decennialang gekend: zonnebrand en huidschade. Maar UV-B is slechts één aspect van door de zon veroorzaakte huidveroudering. Infraroodstralen en UV-A zijn het hele jaar door aanwezig, ook als het bewolkt is, en dringen diep door in de huid waar ze haar essentiële bouwstenen afbreken.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een enkel geval ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP EEN ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.