Rimpels, een van de tekenen van huidveroudering,
doelgericht aanpakken met actieve bestanddelen

duration time 1 min leestijd

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel van het huidverouderingsproces

Met de jaren ondergaat de huid allerlei veranderingen, die gepaard gaan met een ontregelde vochtbalans en een afname van essentiële bouwstenen van de huid. Als gevolg van onvoldoende vochtopname en een tekort aan voedingsstoffen daalt ook de aanmaak van collageen. Dit steunweefsel van de huid ondergaat verslapping met als gevolg dat de huid aan stevigheid en veerkracht verliest. Het bindweefsel tussen de dermis en de epidermis verliest aan kracht. Er vormen zich kleine lijntjes aan het huidoppervlak, beter bekend als rimpels. Rimpels zijn één van de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering en verschijnen met name op de gezichtshuid. Ze worden onderverdeeld in twee categorieën: 


• Expressieve lijntjes op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen, bij de nasolabiale plooien en de mondhoeken.
• Plooien die samengaan met huidverslapping, een valer wordende teint en verlies aan huidstevigheid. De gezichtsvorm zal hierdoor veranderingen ondergaan, met de vorming van wallen onder de ogen en een zichtbaar verslapte huid bij de wangen en kin.

HET ONTSTAAN VAN RIMPELS

De achterliggende mechanismen van rimpels

 

De 3 achterliggende mechanismen van rimpels:
  • De spierwerking: de huid is voortdurend onderhevig aan de bewegingen van de onderliggende spieren. Deze microsamentrekkingen bevorderen de vorming van lijnen waartussen de huid zich spant, uitrekt en uiteindelijk gaat plooien.
  • Veranderingen in het bindweefsel: intrinsieke en foto-geïnduceerde huidveroudering leiden tot een afvlakking van het bindweefsel tussen leder- en opperhuid.
  • Veranderingen in huidstructuur: met de leeftijd gaan de huidspannende gezichtscontouren uitzetten en langzaam uithollen. Na het 60e levensjaar treedt dit verschijnsel in versneld tempo op.

VERZORGING

Rimpelverzorging met doelgerichte actieve bestanddelen

Al kunnen we rimpels uiteraard niet geheel ongedaan maken, kunnen we wel bepaalde mechanismen onderdrukken en andere voorkomen met behulp van cosmetica. De belangrijkste actieve bestanddelen van antihuidverouderings- en antirimpelproducten zijn antioxidanten, stoffen die het collageen stimuleren (vitamine C enz.), vochtinbrengende stoffen die water vasthouden (hyaluronzuur enz.) en depigmenterende stoffen.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

RETINOL IS DE MOLECULE
VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

De voorloper van pure vitamine A, werkt oppervlakkig en diep om je teint egaler te maken en rimpels zichtbaar te verminderen.Het pluspunt? Dankzij de sterk verzachtende eigenschappen voor klinische tekenen van huidveroudering is dit voor jou het perfecte antihuidverouderingsproduct.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ER IS GEEN VERBAND TUSSEN VOEDING
EN HUIDVEROUDERING.

ONWAAR WRONG-ANSWER

De huid gaat er effectief jonger uitzien als een gebalanceerde voeding met veel antioxidanten (bessen, appelen, broccoli, enz.), essentiële vetzuren en spoorelementen gecombineerd wordt met een gezonde levensstijl.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

EEN GEREINIGDE HUID IS DE EERSTE STAP
IN DE ANTI-AGING HUIDVERZORGINGSROUTINE.

WAAR TRUE-ANSWER

Bij gebruik van een gezichtsreiniger worden niet alleen restjes make-up verwijderd, maar wordt ook de huid ontdaan van alle onzuiverheden die zich doorheen de dag hebben opgestapeld, waaronder vuildeeltjes, talg en zweet. Huidverzorgingsproducten werken het doeltreffendst in op een proper gewassen huid. Als je deze cruciale stap overslaat, dan kunnen onzuiverheden de poriën verstoppen en de huid verstikken, met als gevolg dat de actieve bestanddelen van huidverzorgingsproducten niet optimaal kunnen inwerken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

TEKENEN VAN VERMOEIDHEID KUNNEN VERSCHIJNEN
OP DE HUID BIJ DE OOGOMTREK.

WAAR TRUE-ANSWER

Bij vermoeidheid of veroudering kan de bloed- en lymfecirculatie rond de ogen afnemen. De zeer dunne huid van de oogcontour vertoont al snel tekenen van een zwakke doorbloeding of onvoldoende lymfedrainage. Met als gevolg dat de vermoeidheid zich gaat zetten op de huid in de vorm van donkere kringen of wallen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

DE ZON IS ZOWEL
VOORDELIG ALS NADELIG VOOR DE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Een groot aantal van de omgevingsfactoren die huidveroudering 'triggeren', hangen samen met de energiebron die instaat voor licht en leven op aarde: de zon. De schadelijke effecten van UV-B stralen op de huid zijn al decennialang gekend: zonnebrand en huidschade. Maar UV-B is slechts één aspect van door de zon veroorzaakte huidveroudering. Infraroodstralen en UV-A zijn het hele jaar door aanwezig, ook als het bewolkt is, en dringen diep door tot in de huid waar ze haar essentiële bouwstenen afbreken.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden in samenwerking met dermatologen ontwikkeld en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.