5 tips voor het behoud van 
de jeugdige uitstraling van gevoelige huid

duration time 1 min leestijd

Gevoelige huid is dunner en kwetsbaarder en wordt elke dag aan allerlei schadelijke invloeden van buitenaf blootgesteld. Koude, wind, zon, vervuiling, stress... deze factoren verzwakken het afweersysteem, tasten de kwaliteit aan en versnellen het verouderingsproces van de huid. Hieronder een aantal eenvoudige tips om de jeugdige uitstraling van uw huid te behouden. 

TIP 1:
EEN OPTIMAAL GEHYDRATEERDE HUID IS DE BASIS VOOR EEN MOOIE HUID!

Het wordt vaak tot vervelens toe herhaald,— maar het is dan ook zo belangrijk: een goede hydratie ligt aan de basis van een mooie huid! De huid bestaat immers voor 70% uit water, en wanneer ze niet voldoende gehydrateerd wordt, heeft dit nadelige effecten op de huidcellen: deze lopen schade op. Hydrateren is meer dan smeren: een goede hydratatie van de huid begint bij voldoende water drinken.

TIP 2:
GEZOND BEGINT IN DE MOND: ANTI-AGING VOEDINGSMIDDELEN VOOR EEN MOOIE HUID

Er is geen mooiere huid dan een huid die goed gevoed is! Ga dagelijks voor een gevarieerde maaltijd boordevol antioxidanten, oligo-elementen en essentiële vetzuren, zoals zalm, zeevruchten, noten, citrusvruchten, paddenstoelen, enz.

TIP 3:
PAS GOEDE GEWOONTEN MET REGELMAAT TOE

Hoe meer je je inzet om je huid goed te verzorgen en haar jeugdige uitstraling te behouden, hoe beter. Was de gezichtshuid zowel 's morgens als 's avonds, bij voorkeur met een goede gezichtsreiniger, en breng een dag- en nachtverzorgingsproduct aan die afgestemd is op uw specifieke huidtype. De huid van de ogen en de lippen verdient ook bijzondere aandacht. Exfolieer de gezichtshuid wekelijks, en breng met diezelfde regelmaat een gezichtsmasker aan als aanvulling op jouw beauty routine. Vergeet niet dat de huid het hele jaar door beschermd dient te worden: breng daarom dagelijks een product met beschermingsfactor aan.

TIP 4:
VOLDOENDE BEWEGING

Drukte en stress wekken oxidatieve stress op en versnellen de veroudering van de huid. Probeer daarom de zenuwen de baas te blijven en het rustig aan te doen. Door regelmatig te bewegen ontspan je je, en ademhalingsoefeningen en meditatie bevorderen een kalme geest.

TIP 5:
EEN GOEDE NACHTRUST

Gedurende de nacht, terwijl je lichaam rust, verricht de huid namelijk extra inspanningen. Celvernieuwing en -herstel treden op in een versneld tempo en de microcirculatie wordt gestimuleerd. Het hoogtepunt van dit proces wordt bereikt tussen twee en vier uur 's nachts. Tracht dus vóór middernacht naar bed te gaan en minstens 8 uur te slapen voor een goede nachtrust met een optimaal herstel en doorbloeding van de huid.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

RETINOL IS DE MOLECULE
VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

De voorloper van pure vitamine A, werkt zowel oppervlakkig als diep in op de huid om de teint egaler te maken en rimpels zichtbaar te verminderen.Het pluspunt? Dankzij de sterk verzachtende eigenschappen op klinische tekenen van veroudering is dit het perfecte antihuidverouderingsproduct voor jou.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ER IS GEEN VERBAND TUSSEN VOEDING
EN HUIDVEROUDERING.

ONWAAR WRONG-ANSWER

De huid gaat er effectief jonger uitzien als een gebalanceerde voeding met veel antioxidanten (bessen, appelen, broccoli, enz.), essentiële vetzuren en spoorelementen gecombineerd wordt met een gezonde levensstijl.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

DE REINIGING IS ESSENTIEEL
IN DE ANTI-AGING VERZORGINGSROUTINE.

WAAR TRUE-ANSWER

Bij gebruik van een gezichtsreiniger worden niet alleen restjes make-up verwijderd, maar wordt ook de huid ontdaan van alle onzuiverheden die zich doorheen de dag hebben opgestapeld, waaronder vuildeeltjes, talg en zweet. Huidverzorgingsproducten werken het doeltreffendst in op een gereinigde huid. Als je deze cruciale stap overslaat, kunnen onzuiverheden de poriën verstoppen en de huid verstikken, met als gevolg dat de actieve bestanddelen van huidverzorgingsproducten niet optimaal kunnen inwerken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

TEKENEN VAN VERMOEIDHEID KUNNEN VERSCHIJNEN
OP DE HUID ROND DE OGEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Bij vermoeidheid of veroudering kan de bloed- en lymfecirculatie rond de ogen vertragen. De zeer dunne huid rond de ogen vertoont al snel tekenen van een verzwakte doorbloeding of onvoldoende lymfedrainage. Met als gevolg dat de vermoeidheid zich gaat zetten op de huid in de vorm van donkere kringen of wallen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

DE ZON IS ZOWEL
VRIEND ALS VIJAND VAN JE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Een groot aantal van de omgevingsfactoren die huidveroudering 'triggeren', hangen samen met de energiebron die instaat voor licht en leven op aarde: de zon. De effecten van UV-B zijn al decennialang gekend: zonnebrand en huidschade. Maar UV-B is slechts één aspect van door de zon veroorzaakte veroudering. Infraroodstralen en UV-A zijn het hele jaar door aanwezig, ook als het bewolkt is, en dringen diep door in de huid waar ze haar essentiële bouwstenen afbreken.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een enkel geval ontdekken, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ENKEL HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden in samenwerking met dermatologen en toxicologen ontwikkeld en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de allergevoeligste huid onder de huidtypes: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acné, met neiging tot atopie, beschadigd of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de veiligste verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, opdat optimale tolerantie en langdurige efficiëntie gegarandeerd zijn.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER ANTI-AGING

placeholder WAT IS EEN RIJPE HUID?
MEER LEZEN
placeholder DE OORZAKEN
MEER LEZEN
placeholder WAT ZIJN DE TEKENEN
VAN HUIDVEROUDERING?
MEER LEZEN