ECZEEM BIJ KINDEREN:
NUTTIGE TIPS OM DE HUID MET NEIGING TOT ATOPIE TE VERZACHTEN

Duration Default Icon 3 min leestijd

De kinderhuid met neiging tot atopisch eczeem heeft enorm veel baat bij huidkalmerende badjes. Huidagressieve zeep, heet water en het overmatig schrobben met een washandje hoor je echter wel achterwege te laten. Deze zijn immers welbekende triggers van eczeemopstoten. De kans op eczeemopstoten kan tot een minimum herleid worden. Voor een optimaal badje hoort het badwater noch te koud noch te warm aan te voelen. Het is raadzaam om gebruik te maken van een kleine hoeveelheid verzachtende badolie en een mild reinigend badproduct om de kinderhuid zachtjes mee te wassen, waarna je de huid droogdept en verzorgt met een doelgerichte crème voor eczeem.

5 NUTTIGE BADTIPS OM DE HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM VAN JE KIND TE HELPEN VERLICHTEN

Volg deze stapjes bij het baden om de triggers van eczeem te vermijden

Een klein aantal simpele stapjes kan wonderen doen om jeukende huiduitslag te verlichten opdat badtijd een moment van aangenaam samenzijn, spel en plezier wordt!

1. Zorg ervoor dat het badwater op de juiste temperatuur is

Te warm water heeft een huiduitdrogend effect en kan jeukende huiduitslag veroorzaken. Te koud water leidt dan weer tot een onaangenaam badje. De ideale temperatuur van badwater ligt tussen de 32 en 34 °C. Hierbij wordt de huidbalans perfect in stand gehouden.

2. Gebruik een waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder voorkom je het risico op eczeemopstoten - hard water is namelijk een welbekende trigger. Herleid de duurtijd van het badje tot zo’n 15 minuten. Ook kan je enkele druppels huidverzachtende badolie toevoegen aan het badwater. Ben je op zoek naar een aanbevolen badproduct? Probeer dan eens LIPIKAR Wasolie AP+ uit.

3. Kies zorgvuldig je reinigende huidverzorgingsproducten uit

Zeephoudende producten vormen één van de grootste bedreigingen voor de huid met neiging tot atopisch eczeem De hoge zuurtegraad of pH-waarde van deze producten lokt irritaties uit op de opperhuid. Met als gevolg dat de beschermende huidbarrière (of “hydrolipidenfilm”), die de huid vrijwaart van de schadelijke invloeden van buitenaf, aangetast wordt. Zeepbevattende producten horen daarom vermeden te worden. In plaats daarvan kies je best huidreinigende producten uit die speciaal ontwikkeld werden met het oog op de verzorging van de huid met neiging tot eczeem, zoals LIPIKAR Syndet AP+.

4. Reinig zachtjes, dep voorzichtig droog

Washandjes, een mogelijke broedplaats voor bacteriën en overige irriterende stoffen, kunnen de huid geïrriteerd laten aanvoelen. Na het met de vingertoppen opschuimen van het reinigende verzorgingsproduct, kan het perfect gelijkmatig over de kinderhuid verdeeld worden, waarna het grondig afgespoeld hoort te worden. Gebruik een propere, zachte handdoek om de kinderhuid achteraf al deppend te drogen. Dep de huid droog in plaats van deze droog te wrijven, en zorg ervoor dat er geen enkel vochtig plekje huid onopgemerkt blijft.

5. Breng een crème aan die speciaal ontwikkeld werd voor de huid met neiging tot atopisch eczeem

Gebruik na het baden een lipidenaanvullende huidverzorgingscrème en masseer het zachtjes in op de goed afgedroogde huid. Besteed hierbij extra aandacht en zorg aan de specifieke plekken op het lichaam waarvan geweten is dat de huid meer neiging tot atopisch eczeem vertoont, waaronder het gelaat, de handen, de ellebogen en achteraan de knie. Het gebruik van een verzorgingsproduct dat specifiek gericht is op de kinderhuid met neiging tot eczeem zal het huidongemak op de huid van gezicht, handen en lichaam verlichten, wat bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

 

EXPERT ASSORTIMENT BADPRODUCTEN
VOOR DE KINDERHUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM

Het Laboratorium La Roche-Posay heeft op basis van een milde formule een assortiment verzorgingsproducten samengesteld voor de huid met neiging tot atopisch eczeem.

  • LIPIKAR Syndet AP+ is een mild reinigend verzorgingsproduct dat kalmerend inwerkt op de huid met neiging tot atopie, de huidbarrière optimaal in balans houdt en droogheid van de huid tegengaat.
  • LIPIKAR Wasolie AP+, een hypoallergene wasolie met lipidenaanvullende reinigende werking, brengt het microbioom van de huid weer in balans en beschermt de huid tegen de uitdrogende effecten van hard water.
  • LIPKAR Balsem AP+M is een lipidenaanvullende balsem waarin het gepatenteerde bestanddeel Aqua Posae Filiformis verwerkt zit. Dit is een actief bestanddeel dat inwerkt op zowel het microbioom als de huidbarrière. Dankzij de tweevoudige werking van deze balsem wordt niet alleen het huidongemak meteen verlicht, maar ook wordt de regelmaat waarmee eczeemopstoten en extreme droogheid voorkomen aanzienlijk verminderd. Zo wordt het huidongemak voor langere tijd verlicht.

Heeft jouw kind ‘s nachts last van een jeukende huid met neiging tot eczeem? Klik HIER voor een aantal nuttige tips die je wegwijs maken in de nachtverzorging van de kinderhuid met neiging tot eczeem.

Ben je ongerust dat je kind in de loop van de lange schooldag eventuele eczeemopstoten zou kunnen ervaren en deze mogelijk niet onder controle zal kunnen houden? Klik dan HIER voor een 1-2-3 expert stappenplan.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

ECZEEMOPSTOTEN KUNNEN
GETRIGGERD WORDEN DOOR STRESS.

WAAR WRONG-ANSWER

We weten niet precies waarom, maar experts geven aan dat emoties, angst en stress een belangrijke rol kunnen spelen bij het triggeren van eczeemopstoten. Atopisch eczeem wordt ook wel gezien als een erfelijke aandoening. Als stress voor jou een trigger is, kijk dan naar technieken voor stressbeheer zoals mindfulness.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

KAN VOEDING
ECZEEM VERERGEREN?

WAAR TRUE-ANSWER

Bepaalde soorten voeding kunnen een trigger zijn voor opstoten van eczeem. Als je denkt dat voeding een verergerende factor kan zijn voor jouw eczeem of dat van je kind, ga dan naar een arts om bloedtesten en huidpriktesten te laten uitvoeren om te weten te komen of je een allergie voor bepaalde voeding hebt (vaak gaat het hierbij om pinda's, melk, soja, tarwe, vis en ei).
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ATOPISCHE DERMATITIS
VERDWIJNT NA VERLOOP VAN TIJD.

WAAR TRUE-ANSWER

Atopische dermatitis kan, afhankelijk van het kind, van enkele maanden tot jaren duren. Bij de helft van de baby's met atopisch eczeem verdwijnen de symptomen voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen houdt atopisch eczeem aan tot op volwassen leeftijd, maar dit is moeilijk te voorspellen. Er is geen definitieve oplossing voor atopisch eczeem, maar met de juiste verzorging kun je de aandoening onder controle houden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis of eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. De neiging tot atopisch eczeem kan worden verzorgd met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

LIPIKAR is de nr. 1 in Europa voor lichaamsverzorgings- en hygiëneproducten die volledig afgestemd zijn op de noden van de huid van het hele gezin, van pasgeborenen tot senioren. 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN ZIJN
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Eén vereiste = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken in de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Developed in collaboration with dermatologist and toxicologist, our products contain only the necessary ingredients, at the right active dose.

TESTED
ON VERY SENSITIVE
 SKIN

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

KOM MEER TE WETEN OVER
WAT ECZEEM PRECIES IS