WELKE PRODUCTEN KUNNEN HET JEUKERIGE GEVOEL BIJ DE HUID MET NEIGING TOT ATOPISCHE DERMATITIS VERMINDEREN
EN BEVORDEREN HIERDOOR DE SLAAP?

Article Read Duration 3 min leestijd

Pruritus (jeuk) verstoort de slaap van volwassenen en kinderen met atopische dermatitis. Door het vele krabben verliezen kinderen met atopie 's nachts een uur slaap. La Roche-Posay is gespecialiseerd in huid met neiging tot atopie. Het heeft een klinische studie uitgevoerd op 51 personen (volwassenen en kinderen) om te testen of een dagelijkse verzorgingsroutine voor een huid met neiging tot atopisch eczeem de slaapkwaliteit kon verbeteren en het jeukerige gevoel verminderen. Het ondezoek wees uit dat de intensiteit en de duur van het jeukerige gevoel afneemt bij wie elke avond een zeepvervanger als LIPIKAR Syndet AP+ en een verzachtend product als LIPIKAR Baume AP+ aanbrengt. Die mensen hadden tot tweemaal minder last van krabben en sliepen langer en beter.

PRODUCTEN DIE HELPEN BIJ EEN DROGE JEUKENDE HUID
EN SLAAPGEBREK

Van het merk dat gespecialiseerd is in de huid met neiging tot eczeem

Het belangrijkste gevolg van atopische dermatitis is pruritus (jeuk). De voortdurende drang om aan rode, rauwe en schilferende huiduitslag te krabben kan de slaap verstoren, wat een aanzienlijke impact op je levenskwaliteit kan hebben.

Dermatologen die samenwerken met La Roche-Posay, het merk dat gespecialiseerd is in de huid met neiging tot eczeem , merkten op dat wie een zeepvervanger (LIPIKAR Syndet AP+) specifiek voor de huid met neiging tot atopie gebruikten en voor het slapengaan ook een verzachtende verzorging aanbrachten, het gevoel van jeuk en het daaropvolgende slaapgebrek mogelijk konden verminderen. Zo kan de levenskwaliteit van zowel kinderen als volwassenen verbeteren. Om die hypothese uit te testen, voerde La Roche-Posay een klinische studie uit om de effecten van zijn routine op te tekenen.

EEN UNIEK KLINISCH ONDERZOEK NAAR HUID MET NEIGING TOT ATOPISCH ECZEEM
EN SLAAPKWALITEIT

  • Wie? 51 personen: 24 volwassenen en 27 kinderen ouder dan 3 jaar.
  • Hoe erg? Gematigd tot ernstige neiging tot atopisch eczeem, SCORAD 42.
  • Tijdschaal? Testperiode van twee weken waarbij de personen op dag 0 en dag 14 klinisch geëvalueerd worden.
  • Routine? Bij elk bad/douche LIPIKAR Syndet aanbrengen. Minstens eenmaal per dag, 's avonds, LIPIKAR Baume AP+ aanbrengen.

RESULTATEN: DE JUISTE ROUTINE = MINDER LAST VAN EEN JEUKERIG GEVOEL
EN MEER SLAAP!

De LIPIKAR Syndet AP+ plus LIPIKAR Baume AP+ routine vormt de ideale combinatie om de drang om te krabben te verminderen. Daaruit volgt ook een verbetering van de slaapkwaliteit en van de algehele levenskwaliteit. De resultaten van het onderzoek in cijfers:

  • Pruritus (jeuk): -41% intensiteit en -38% duur
  • Slaapverlies: +35% slaapkwaliteit en +42% duur van de slaap
  • Algehele verbetering van de levenskwaliteit: +73%

CONCLUSIE: MET DE JUISTE PRODUCTEN
KUN JE EEN HUID MET NEIGING TOT ATOPIE TE SLIM AF ZIJN EN BETER SLAPEN

Lijd je aan een droge huid met neiging tot eczeem en kamp je met slaapgebrek door de jeuk en het krabben? Weet dan dat er hoop is! Breng bij elk bad of douche LIPIKAR Syndet AP+ aan en doe elke avond LIPIKAR Baume AP+ op. Het is aangetoond dat dit het jeukgevoel vermindert zodat je tweemaal minder krabt, voor een betere nachtrust en een positieve impact op de levenskwaliteit.

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

ECZEEMOPSTOTEN KUNNEN
WORDEN VEROORZAAKT DOOR STRESS.

WAAR TRUE-ANSWER

We weten niet precies waarom, maar experts geven aan dat emoties, schok en stress een belangrijke rol kunnen spelen bij het veroorzaken van eczeemopstoten. Neiging tot atopisch eczeem wordt ook wel gezien als een erfelijke aandoening. Als stress voor jou een trigger is, kijk dan naar technieken voor stressbeheer zoals mindfulness.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

KAN VOEDING
ECZEEM VERERGEREN?

WAAR TRUE-ANSWER

Bepaalde soorten voeding kunnen eczeem uitlokken en opstoten veroorzaken. Als je denkt dat voeding een verergerende factor kan zijn voor jouw eczeem of dat van je kind, ga dan naar een arts om bloedtesten en huidpriktesten te laten uitvoeren om te weten te komen of je allergisch bent voor bepaalde voeding (vaak gaat het hierbij om pinda's, melk, soja, tarwe, vis en ei).
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ATOPISCHE DERMATITIS
VERDWIJNT NA VERLOOP VAN TIJD.

WAAR TRUE-ANSWER

Atopische dermatitis kan, afhankelijk van het kind, van enkele maanden tot jaren duren. De helft van de baby's met atopisch eczeem vertoont geen symptomen meer voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen houdt atopisch eczeem aan tot op volwassen leeftijd, maar dit is moeilijk te voorspellen. Er is geen definitieve oplossing voor atopisch eczeem, maar met de juiste verzorging kan je de aandoening onder controle houden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

De neiging tot atopisch eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. De huid met neiging tot atopisch eczeem wordt verzorgd met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

LIPIKAR is dé nr. 1 in Europa voor lichaamsverzorging en hygiëneproducten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een allergische reactie ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

MEER INFORMATIE OVER
ECZEEM