HOE VOORKOM JE EEN OPSTOOT VAN ECZEEM TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE?

Article Read Duration 3 min leestijd

Frisse lucht en zonneschijn zijn goed voor een huid met neiging tot atopie, maar andere factoren – zoals zwembadchloor, zout water of lang douchen –kunnen dan weer een opstoot uitlokken. Hier lees je hoe je tijdens de zomervakantie triggers voor atopisch eczeem vermijdt en zo het risico op jeukende irriterende huiduitslag tot een minimum beperkt.


• Neem na elke zwembeurt snel een douche om het chloor van je af te spoelen.
• Prikt het zoute water? Spoel het dan af en dep de huid licht met verzachtende crème.
• Bescherm de huid tegen zonnebrand met een ZONNEBESCHERMINGsproduct dat geschikt is voor een huid met neiging tot atopisch eczeem.

LAAT JEUKENDE DROGE HUID
JE ZOMERPRET NIET BEDERVEN

Wat vind jij het allerleukste aan vakantie? Misschien droom je ervan om zwemkampioen te worden. Of kun je niet wachten om alle smaken ijs te proeven? Hoe je je vakantie ook doorbrengt, als je deze eenvoudige tips volgt, zorg je ervoor dat je huid met neiging tot atopie je zomerpret niet vergalt!

AAN HET ZWEMBAD

Chloor en hete douches kunnen triggers van atopisch eczeem zijn.

In een verfrissend zwembad springen, spetteren en duiken, is altijd dolle pret. Maar als je een huid hebt met neiging tot atopie, kan het chloor in het water je huid irriteren. Zorg er dus voor dat je na elke plonsbeurt de huid goed afspoelt. Lange hete douches daarentegen, kunnen je huid uitdrogen. Hou het dus bij even snel afspoelen onder lauw water.

DOOR ZEEWATER KAN EEN HUID MET NEIGING TOT ECZEEM GAAN PRIKKEN

Hou dus altijd verzachtende crème bij de hand.

Pootjebaden in de zee, het zand tussen je tenen voelen... Het is een zalige manier om de dag door te brengen. Maar als je onlangs een periode van zeer droge huid en jeukende huid hebt gehad en je veel hebt gekrabd, dan kan zout water erg prikken. Als dat gebeurt, spoel je het zeewater af en dep je wat gespecialiseerde verzachtende crème zoals CICAPLAST op de plaatsen waar het pijn doet.

FRISSE LUCHT EN EEN BEETJE ZON ZIJN GOED VOOR EEN HUID MET NEIGING TOT ATOPIE

Maar zorg ervoor dat je je huid goed beschermt tegen zonnebrand.

Een beetje zonneschijn doet een huid met neiging tot atopie goed, maar zorg er wel voor dat je je huid altijd beschermt. Breng om de twee uur een nieuwe laag ZONNEBESCHERMING aan, zodat je niet verbrandt. Bepaalde zonnecrèmes zijn getest om zeker te zijn dat ze ook geschikt zijn voor een gevoelige huid met neiging tot atopisch eczeem. Zo is er bijvoorbeeld het ANTHELIOS-gamma. En denk eraan, vergeet je ZONNEBESCHERMING nooit, want zonnebrand steekt nog veel meer dan een pijnlijke huid door atopisch eczeem!

Er is geen enkele reden waarom je door je huidaandoening geen geweldige vakantie kunt hebben. Volg gewoon deze supertips en je huid blijft de hele vakantie lang in topvorm.

Klik HIER voor tips over hoe je kunt omgaan met eczeem bij schoolgaande kinderen.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

ECZEEMOPSTOTEN KUNNEN
WORDEN VEROORZAAKT DOOR STRESS.

WAAR TRUE-ANSWER

We weten niet precies waarom, maar experts geven aan dat emoties, schokken en stress een belangrijke rol kunnen spelen bij het veroorzaken van opstoten van eczeem. Atopisch eczeem wordt ook wel gezien als een erfelijke aandoening. Als stress voor jou een oorzaak is, kijk dan naar technieken om met stress om te gaan, zoals mindfulness.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

KAN VOEDING
ECZEEM VERERGEREN?

WAAR TRUE-ANSWER

Bepaalde soorten voeding kunnen een trigger zijn voor opstoten van eczeem. Als je denkt dat voeding een verergerende factor kan zijn voor jouw eczeem of dat van je kind, ga dan naar een arts om bloedtesten en huidpriktesten te laten uitvoeren om te weten te komen of je een allergie voor bepaalde voeding hebt (vaak gaat het hierbij om pinda's, melk, soja, tarwe, vis en ei).
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

ATOPISCH ECZEEM
VERDWIJNT NA VERLOOP VAN TIJD.

WAAR TRUE-ANSWER

Atopisch eczeem kan, afhankelijk van het kind, van enkele maanden tot jaren duren. De helft van de baby's met atopisch eczeem vertoont geen symptomen meer voor het vijfde levensjaar. In sommige gevallen houdt atopisch eczeem aan tot op volwassen leeftijd, maar dit is moeilijk te voorspellen. Er is geen definitieve oplossing voor de huid met neiging tot atopisch eczeem, maar met de juiste verzorging kun je de aandoening onder controle houden.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCH ECZEEM

KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopisch eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. De neiging tot atopisch eczeem wordt verzorgd met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Ontdek meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we een enkele allergische reactie ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acné, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER HUID MET ECZEEM