JOUW VRAGEN,
ONZE DESKUNDIGE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe ziet eczeem eruit?

Bij baby’s veroorzaakt eczeem ruwe, schilferige rode vlekken, in het bijzonder op de wangen en de kin. Bij oudere kinderen en volwassenen komen de vlekken vooral voor in de hals en in de huidplooien rond de ellebogen, de polsen en achter de knieën. Vlekken ten gevolge van eczeem kunnen zichtbare krabwondjes vertonen en gaan bloeden. Er kunnen ook blaren en ettervorming ontstaan.

1 quote-marks

Waardoor wordt eczeem bij baby’s veroorzaakt?

Eczeem is een erfelijke aandoening die in families voorkomt. De huid produceert niet voldoende olieachtige stoffen om zichzelf te beschermen, waardoor ze kwetsbaar wordt en vatbaar voor aanvallen van allergenen en irriterende stoffen. Hierdoor verliest de huid water en wordt ze droog en jeukerig, vaak op de wangen, kin en bij de gewrichten.

1 quote-marks

Veroorzaakt eczeem jeuk?

Ja! Jeuk of pruritus is een van de belangrijkste kenmerken van eczeem. De barrière aan de oppervlakte van de huid is defect, waardoor allergenen en irriterende stoffen diep kunnen doordringen. Dit leidt tot ontstekingen en zorgt ervoor dat de “jeukmolecule” histamine vrijkomt.

The different faces
of eczema

Atopic dermatitis is a dermatological condition that could affect face, knees, wrists, elbows.

Visuals above were selected by dermatologists for their representativity of the different stages of atopic eczema. Regardless of severity, atopic eczema should be diagnosed by a dermatologist or competent health professional. This information is not intended to replace an actual medical consultation.

DE COMBINATIE
VOOR JOUW HUID

HET WINNENDE TRIO VAN LIPIKAR

La Roche-Posay heeft LIPIKAR 25jaar geleden ontwikkeld. Dit assortiment lichaamsproducten voor huid die gevoelig is voor eczeem bij volwassenen, kinderen en baby’s is effectief gebleken in verschillende klinische tests, waardoor het een referentieproduct is om deze huidpathologie effectief te behandelen.

LIPIKAR HUILE LAVANTE AP+ reinigt zachtjes de zeer droge, gevoelige huid op mild...
Bekijken
LIPIKAR Baume AP+M brengt het huidmicrobioom opnieuw in evenwicht. Het verzacht ...
Bekijken

The information displayed on this website is intended solely for general educational purposes and should not in any case be a substitute for professional medical advice, diagnosis or treatment.
You should always seek the advice of a qualified health provider with any medical question you may have.