HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE
OPLOSSINGEN EN VERZORGINGEN

De huid met neiging tot allergie kan er dramatisch of zelfs angstaanjagend uitzien (roodheid, schilfering, rode striemen) en extreem oncomfortabel aanvoelen (prikkelend, jeukend, branderig gevoel). 

Het goede nieuws is dat deskundige dermocosmetische huidverzorgingsproducten (waar nodig gecombineerd met vrij verkrijgbare of voorgeschreven medicijnen) in de apotheek beschikbaar zijn voor een huid met neiging tot allergie.

JE VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat betekent hypoallergeen?

Hypoallergeen betekent gewoon dat een product (gewoonlijk een cosmetisch product) meestal geen allergische reacties zal veroorzaken. Heel wat merken beweren echter dat ze hypoallergeen zijn zonder dat dit grondig werd getest. TOLERIANE Ultra werd getest op de meest gevoelige tot allergische huid en heeft bewezen dat het daadwerkelijk hypoallergeen is.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe lang duurt een allergische huidreactie?

Dit hangt af van het type reactie. Urticaria (netelroos) duurt normaal gezien niet langer dan 24 uur. Eczeem is een chronische aandoening die over een periode van meerdere jaren moet worden behandeld. Meer subtiele reacties die op allergieën lijken (jeukerig of branderig gevoel) kunnen snel worden verzacht met een spray van thermaal water en een hypoallergene barrièrecrème.

Was this helpful?

1 quote-marks

Waardoor wordt huiduitslag veroorzaakt?

Huiduitslag kan worden veroorzaakt door verschillende medische aandoeningen, zoals virale infecties, allergieën en auto-immuunziekten. Als je een nieuwe uitslag ontdekt, is het belangrijk dat je je huisarts raadpleegt voor een professionele diagnose. In sommige gevallen kan huiduitslag worden veroorzaakt door reacties op additieven in cosmetische producten.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen huiduitslag die een gevoel van jeuk veroorzaakt?

Vormen van huiduitslag die een gevoel van jeuk veroorzaken, omvatten onder meer urticaria (netelroos), contactdermatitis en eczeem. Die kunnen allemaal worden behandeld met een vrij verkrijgbaar oraal antihistaminicum. Verder zal het gevoel van jeuk onmiddellijk afnemen als je thermaal bronwater aanbrengt. Versterk de huidbarrière met een hypoallergeen hydraterend verzorgingsproduct.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

IN HET GEVAL VAN HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE
WORDEN DOUCHES BEST VERMEDEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Was je je niet na een lange drukke dag, dan blijft jouw huid voor de hele nacht in contact met en onderhevig aan de effecten van allergenen en irriterende stoffen, zoals pollen en verontreinigende luchtdeeltjes. Deze kunnen schade toedienen aan de huidbarrière, met huidirritaties als gevolg.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

DE CONSUMPTIE VAN ALCOHOL KAN
JE ALLERGIEËN VERERGEREN.

WAAR TRUE-ANSWER

Alcoholconsumptie is een mogelijke oorzaak van huidallergie. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat alcoholconsumptie allergische reacties kan verergeren, of het nu gaat om astma, allergische rinitis of verschillende types huiduitslag. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de histamine- en sulfietmoleculen in alcoholische dranken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

DIY-RECEPTEN ZIJN UIT DEN BOZE
BIJ EEN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Zelf huidverzorgingsproducten maken met wat je vindt in je keukenkastjes mag dan wel heel leuk zijn, het is ook het ideale recept om reacties uit te lokken bij een allergiegevoelige huid. Veel natuurlijke ingrediënten kunnen immers erg irriterend zijn voor de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

JOUW MAKE-UPKWAST
KAN ALLERGISCHE REACTIES VEROORZAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Make-upkwasten en applicators vangen veel stofdeeltjes en allergenen op, en net daarom horen ze regelmatig grondig gewassen te worden. Was kwasten met hypoallergene zeep of een reinigingsproduct voor make-upkwasten, voor een goede huidgezondheid.
Ontdek meer

VERZORGING VAN
EEN HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE

De basiselementen: Als het gaat om reiniging, is milder altijd beter. Het is belangrijk om de huid niet te ontdoen van haar beschermende lipidenlaag. Vraag je apotheker naar zeer milde reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor een huid met neiging tot allergie. Na het reinigen van je huid, kan deze optimaal verzacht worden met thermaal bronwater (dat op een wattenschijfje kan worden verstoven en worden gebruikt als een koud kompres voor SOS-verzachting). Als je een huid hebt met neiging tot allergie, voeg je aan je verzorgingsroutine best een intens verzachtende hypoallergene barrièrecrème toe om zo je huid na verloop van tijd minder kwetsbaar te maken.

HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE EN HET LEVENDE ECOSYSTEEM VAN DE HUID:
HET MICROBIOOM

Optimale dermacosmetische huidverzorgingsoplossingen voor een huid met neiging tot allergie moeten ook inwerken op het microbioom, de onzichtbare barrière van levende micro-organismen van de huid, dat essentieel is voor het welzijn en de bescherming van de huid. Gebruik voor een langdurig huidverzachtend effect thermaal water in een verstuiver en barrièrecrèmes verrijkt met thermaal water, aangezien dit ingrediënt een natuurlijk prebioticum is dat het ecosysteem van het huidoppervlak kan aanvullen voor langdurige verzachting, bescherming en verlichting.

In dit gedeelte ontdek je uitgebreide verzorgingsroutines voor een huid met neiging tot allergie, en productaanbevelingen om een irriterend gevoel te verzachten. Je komt ook meer te weten over de toewijding van La Roche-Posay om producten te creëren die geschikt zijn voor de meest gevoelige huid en huidtypes met neiging tot allergie. Als je beslist om een allergoloog te raadplegen, geven we informatie over waaraan je je kunt verwachten en hoe je de raapleging kunt voorbereiden (met een downloadbaar allergiedagboek dat je kunt invullen).

did you know

Wist
je dit?

Prebiotica stimuleren de groei van “goede bacteriën” om het microbioom van de huid te versterken en de gevoeligheid van de huid te verlichten.

ONZE VEILIGHEIDS-
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Eén voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.