MAKE-UP
VOOR DE GEVOELIGE HUID

Vrouwen met een gevoelige huid verbergen het liefst hun roodheid, droge plekken en vlekken met foundation. Daarnaast gebruiken ze wellicht andere make-up om hun ogen, wangen en glimlach mooier te maken. Velen vrezen echter de negatieve effecten van make-up: ongemak, roodheid en reacties. 

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Waardoor wordt een gevoelige huid veroorzaakt?

Een gevoelige huid heeft twee belangrijke oorzaken. De eerste is dat de oppervlaktebarrière van de huid verzwakt is, waardoor irriterende stoffen van buitenaf dieper kunnen doordringen. De tweede is dat de zenuwuiteinden overgevoelig zijn, waardoor ze pijnsignalen afgeven als antwoord op onschuldige stimuli.

1 quote-marks

Wat is gevoelige huid?

Als je een onaangenaam - trekkerig, prikkend, brandend of stekend - gevoel gewaarwordt als reactie op factoren zoals temperatuurveranderingen, wind, UV, hard water of ruwe producten, maar je merkt geen zichtbare uitslag, dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Als je huid rood wordt of uitslag vertoont, dan heb je waarschijnlijk eerder een reactieve of allergische huid.

1 quote-marks

Waarom is mijn huid gevoelig voor aanrakingen?

Als je ongemak op je huid ervaart wanneer je ze gewoon aanraakt, dan heb je mogelijk een heel gevoelige huid. Bij gevoelige huid zijn de zenuwuiteinden overgevoelig, waardoor ze pijnsignalen afgeven als antwoord op onschuldige stimuli. Als je huid echter gevoelig is door roodheid en ontsteking, dan moet je een arts raadplegen.

1 quote-marks

Wat is het beste hydraterende verzorgingsproduct voor een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, moet je een hydraterend verzorgingsproduct voor dit huidtype gebruiken, dat vrij is van “irriterende stoffen” zoals parfums, kleurstoffen, lanoline en alcohol, en dat verzachtende ingrediënten bevat, zoals Neurosensine en thermaal bronwater van La Roche-Posay. 

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA/UVB- en lange-UVA-bescherming zoals het ANTHELIOS-assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad of bad met lauw water is de beste keuze.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

GEVOELIGE HUID ZIET ER
ANDERS UIT.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Een van de frustrerende dingen met gevoelige huid, is dat hoe vervelend je verschijnselen ook zijn, artsen vaak zeggen dat je huid 'normaal' is omdat er niets zichtbaar is. Maar goed geïnformeerde dermatologen herkennen de kenmerken van een gevoelige huid en bevelen specifieke behandelingen voor een gevoelige of hypergevoelige huid aan.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HOE IK MEZELF VOEL
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
Ontdek meer

MAKE-UP
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

Gelukkig kun je hulp vinden in de apotheek! In de onderstaande artikelen leer je de juiste make-up kiezen voor je gevoelige huid door het etiket te controleren op allergenen, uit te proberen voordat je koopt en producten te kiezen die je huid ondersteunen in plaats van beschadigen. We vertellen je ook hoe je je producten het best kunt bewaren zodat ze in perfecte conditie blijven.

Als laatste vertellen we je een volledige make-up routine voor de gevoelige huid, waarbij we alles bespreken van concealer tot BB-crème en de beste foundation. Met de juiste kennis kun je ook met een gevoelige huid make-up dragen!

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.