PIGMENTATIE DOOR DE ZON
(ZWANGERSCHAP, MELASMA)

In de voorgaande hoofdstukken hebben we gekeken naar het verband tussen blootstelling aan de zon, tekenen van huidveroudering en het risico op huidkanker. In dit hoofdstuk gaan we vooral in op onregelmatige pigmentatie door blootstelling aan UV-stralen. 

JE VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid beschermen tegen de zon?

Bij blootstelling aan de zon loop je het risico op zonnebrand, alsook op gevaren op lange termijn zoals vroegtijdige veroudering en huidkanker. Als je veilig wil blijven in de zon, zoek dan tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags de schaduw op, draag een hoed, beschermende kledij en een zonnebril. Brengt daarnaast ook iedere 2 uur genereus een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème aan.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat is de beste zonnecrème voor een gevoelige huid?

Sommige zonnecrèmes kunnen een onaangenaam stekend gevoel veroorzaken op gevoelige huid. Kies voor een breedspectrum UV-A - UV-B bescherming die is getest op de meest gevoelige huid, zoals het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, de specialist voor de gevoelige huid. Alle ANTHELIOS-producten bevatten natuurlijk ontstekingsremmend en anti-oxiderend thermaal bronwater van La Roche-Posay.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid tegen de zon beschermen zonder zonnecrème?

Dermatologen raden aan om een hoed, zonnebril en beschermende kledij te dragen en om de schaduw op te zoeken wanneer de zon op haar felst is. Zonnecrème vormt echter de kern van elke strategie voor zonbescherming en mag niet in je routine ontbreken. ANTHELIOS-zonnecrèmes worden uitvoerig getest op zelfs de meest gevoelige huid, om zeker te zijn dat ze absoluut veilig zijn.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik bruinen zonder mijn huid te beschadigen?

De huid bruint wanneer cellen die melanocyten worden genoemd, reageren op UV-schade door een pigment dat melanine heet te produceren om huidcellen te beschermen door UV-straling te absorberen. Het is niet mogelijk om te bruinen zonder je huid eerst bloot te stellen aan schadelijke UV-stralen die een risico op zonnebrand, vroegtijdige veroudering en huidkanker met zich meebrengen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn gezicht beschermen tegen de zon?

Om vroegtijdige veroudering of huidkanker te voorkomen, is het belangrijk dat je elke dag een zonnecrème voor het gezicht gebruikt. Dit is nog belangrijker wanneer je zwanger bent of een orale anticonceptiepil gebruikt, omdat je dan het risico op een “zwangerschapsmasker” loopt.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE VEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UV-A-stralen verstoren de inwendige bouwstenen van de huid, zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies aan stevigheid en elasticiteit, en rimpels. UV-B-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie, wat leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Over het algemeen worden deze veranderingen in de huid foto-veroudering genoemd.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

HOE VROEGER EEN HUIDKANKER
WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wanneer het vroegtijdig wordt ontdekt, is 90% van de huidkankers te genezen. Daarom is een screeningsonderzoek zo belangrijk. Gebruik [SAVE YOUR SKIN LANDING PAGE] om tussen de bezoeken aan de dermatoloog door je moedervlekken en die van je dierbaren in de gaten te houden. En natuurlijk moet je dagelijks een ZONNEBESCHERMING gebruiken om je moedervlekken te beschermen en huidkanker te voorkomen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

JE HOEFT GEEN ZONNEBESCHERMING
TE DRAGEN ALS HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk de tekenen van fotoveroudering veroorzaken. Je moet elke dag een ZONNEBESCHERMING gebruiken om je huid volledig te beschermen, niet alleen wanneer het warm en zonnig is.
Ontdek meer

PIGMENTATIE
TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Door de hormonale veranderingen die zich tijdens de zwangerschap voordoen, loop je een groot risico op een aandoening die melasma of "zwangerschapsmasker" wordt genoemd. Om donkere plekken en bruine vlekken tijdens de zwangerschap te helpen voorkomen op het voorhoofd, de wangen en de bovenlip, raden we aan om tijdens de volledige zwangerschap SPF50 zonnebrandcrème te gebruiken.

In het onderstaande artikel kom je weten welke producten je tijdens de zwangerschap kunt gebruiken en welke veranderingen in je levensstijl je kunnen helpen een zwangerschapsmasker te voorkomen.

HUIDVEROUDERING
EN PIGMENTATIE

Hierna vind je een artikel over pigmentatieproblemen die te maken hebben met veroudering (onregelmatige melanineverdeling, ouderdomsvlekken...), waarom zonnebrandcrème echt het beste anti-agingproduct is en hoe het gevaarlijke duo luchtvervuiling + UV allerlei pigmentproblemen voor je huid kan veroorzaken.

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmeticavoorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en toxicologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.