HOE KAN IK
ALLERGISCHE REACTIES VAN DE HUID VOORKOMEN

Bij huid met neiging tot allergie is er sprake van een versterkte reactie op een groot aantal allergenen in de omgeving, evenals op ingrediënten die in de (huidverzorgings)producten zitten die we gebruiken.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Waardoor wordt huiduitslag veroorzaakt?

Huiduitslag kan worden veroorzaakt door verschillende medische aandoeningen, zoals virale infecties, allergieën en auto-immuunziekten. Als je een nieuwe uitslag ontdekt, is het belangrijk dat je je huisarts raadpleegt voor een professionele diagnose. In sommige gevallen kan huiduitslag worden veroorzaakt door reacties op additieven in cosmetische producten.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen huiduitslag die een gevoel van jeuk veroorzaakt?

Vormen van huiduitslag die een gevoel van jeuk veroorzaken, omvatten onder meer urticaria (netelroos), contactdermatitis en eczeem. Die kunnen allemaal worden behandeld met een vrij verkrijgbaar oraal antihistaminicum. Verder zal het gevoel van jeuk onmiddellijk afnemen als je thermaal bronwater aanbrengt. Versterk de huidbarrière met een hypoallergeen hydraterend verzorgingsproduct.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik een allergische reactie op mijn huid behandelen?

Allergieën uiten zich vooral via de huid en kunnen verschillende vormen aannemen, gaande van netelroos tot mildere vormen zoals roodheid, een branderig of een jeukerig gevoel. Allergische reacties kunnen worden behandeld door de huid te reinigen met een reinigingsproduct met hoge tolerantie die niet moet worden afgespoeld en ze daarna te verzachten met een spray van thermaal water.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe ziet een allergische reactie op de huid eruit?

Dit hangt af van het type reactie. Netelroos ziet eruit als rode bultjes op de huid. Contactdermatitis is een rode, schilferige uitslag die soms gepaard gaat met blaren en ettervorming. Bij eczeem ontstaan er rode, droge vlekken op de huid, vaak met zichtbare krabwondjes. Meer subtiele reacties die op allergieën lijken, kunnen de vorm aannemen van verweerde rode vlekken op de huid.

Was this helpful?

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

JOUW MAKE-UPKWAST
KAN ALLERGISCHE REACTIES VEROORZAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Make-upkwasten en applicators vangen veel stofdeeltjes en allergenen op, en net daarom horen ze regelmatig grondig gewassen te worden. Gebruik hiervoor hypoallergene zeep of een reiniger die specifiek ontwikkeld werd om make-upkwasten uit te wassen. Zo help je de huid te vrijwaren van een allergische reactie.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

IN HET GEVAL VAN HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE
WORDEN DOUCHES BEST VERMEDEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Als je je na een lange drukke dag niet wast, dan blijft je huid de hele nacht in contact met allergenen en irriterende stoffen, zoals pollen en verontreinigende luchtdeeltjes. Deze kunnen de huidbarrière aantasten, met huidirritatie als gevolg.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

FRUIT EN GROENTEN
KUNNEN GEEN HUIDALLERGIEËN VEROORZAKEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Sommige fruit en groenten bevatten hoge concentraties salicylaat (verwant met aspirine). Wanneer personen die hieraan gevoelig zijn salicylaatrijk voedsel nuttigen, kan dit allergische symptomen zoals koorts, astma, een neiging tot atopisch eczeem en huidreacties verergeren.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

DE CONSUMPTIE VAN ALCOHOL KAN
ALLERGISCHE HUIDREACTIES VERERGEREN.

WAAR WRONG-ANSWER

Alcohol is een mogelijke oorzaak van huidallergie. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat alcoholconsumptie allergische reacties kan verergeren, of het nu gaat om astma, allergische rinitis of verschillende types huiduitslag. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de histamine- en sulfietmoleculen in alcoholische dranken.
Ontdek meer

HOE KAN IK 
ALLERGISCHE REACTIES VAN DE HUID VOORKOMEN

Bij regelmatig rode, jeukerige huiduitslag, is het van belang om te achterhalen welke allergenen deze reacties precies veroorzaken met als doel deze zo goed als voorgoed te elimineren uit je dagelijks leven. Een dagboek waarin bijgehouden wordt waar en wanneer dergelijke allergische reacties optreden zou uitkomst kunnen bieden. Voor de ernstigere gevallen is een bezoek aan de dermatoloog aangewezen. Een allergietest kan dan uitwijzen welke de specifieke triggers zijn.

In dit gedeelte vind je een uitgebreide lijst van "typische triggers" terug, waarvan uitgegaan moet worden bij het achterhalen van de mogelijke oorzaak van een allergische reactie. Daarnaast worden er tips gegeven over hoe een allergische huidreactie vermeden kan worden, ook m.b.t. de keuze van cosmetica- en wasproducten. Ook is er een onderdeel gewijd aan allerhande slechte huidverzorgingsgewoonten, waarvan geweten is dat ze allergische huidreacties kunnen uitlokken. Verder wordt toegelicht hoe de zogenaamde ''5 dagelijkse foutieve gewoonten en/of producten'' bijdragen tot een verhoogde allergische reactie en hoe deze best vermeden worden (door een betere keuzes te maken). 

ONZE
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productonwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ENKEL HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden in samenwerking met dermatologen en toxicologen ontwikkeld en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE LEZERS,

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.