LITTEKENS EN HECHTINGEN

Behalve de miljoenen chirurgische ingrepen die elk jaar om medische redenen worden uitgevoerd, zien we ook een sterke toename van esthetische behandelingen en chirurgie. Het is zo dat 21% van het werk van dermatologen nu uit esthetische procedures bestaat en er jaarlijks 11 miljoen cosmetische ingrepen plaatsvinden. Vlotte genezing en littekens zijn bijgevolg een groeiende bekommernis, omdat niemand een onaantrekkelijk litteken wil dat hen herinnert aan de procedure die ze hebben doorstaan, of duidelijk maakt dat ze chirurgie hebben ondergaan. Bovendien leiden tal van chirurgische ingrepen tot levenslange littekens.

JE VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Zijn sproeten beschadigde huid?

Sommige mensen hebben gewoon sproeten. In dat geval zijn ze zeker geen teken van blootstelling aan de zon of beschadiging van de huid. Andere mensen krijgen sproeten nadat hun huid in de zomer aan de zon is blootgesteld. In dat geval wijzen de sproeten erop dat de huid heeft gereageerd op UV-stralen, wat tot beschadiging kan leiden.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen een gevoelige huid als ik ziek ben?

Wanneer je een verkoudheid of griep hebt, kan de huid van je gezicht gevoeliger worden doordat je regelmatig je neus snuit. Om je pijnlijke huid te verzachten kan je voor de betrokken zone een spray van thermaal bronwater van La Roche-Posay gebruiken en CICAPLAST Baume B5 op rode en ruwe zones aanbrengen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik door de zon beschadigde huid herstellen?

De eerste stap die helpt om door de zon beschadigde huid te herstellen, is verdere schade voorkomen door dagelijks zonnecrème voor het gezicht met retinolmolecule aan te brengen. Die versnelt namelijk de celvernieuwing aan de oppervlakte voor een stralende huid en vult in de diepte collageen en elastine aan om rimpels te herstellen. REDERMIC R UV SPF 30 combineert zonnefilters met retinol.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik beschadigde huid herstellen?

Als je huid verbrand is of beschadigd door snij- of schaafwondjes, dan kan je het herstel van de huidbarrière versnellen met een beschermende herstellende balsem zoals CICAPLAST Baume B5. Een wonde met hechtingen ten gevolge van een chirurgische ingreep kan je behandelen door het restlitteken te masseren met CICAPLAST Gel B5 om de werking van de huidbarrière sneller te herstellen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik van zonnebrand afkomen?

Zodra je zonnebrand hebt, is de schade al aangericht en kan je ze enkel nog laten genezen. Bescherm de getroffen zone op elk moment tegen de zon om te voorkomen dat de zonnebrand erger wordt, en breng een verzachtende aftersun gel met antioxidanten aan. Als er blaren op je huid verschijnen, gebruik dan een helende huidcrème van de apotheek tot de zonnebrand volledig genezen is.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

UW HUID WORDT DROGER
ALS JE ZIEK BENT.

WAAR TRUE-ANSWER

Verkoudheid en griep onttrekken vocht aan de huid, waardoor die droog en dof aanvoelt. De ziekte zelf, de medicijnen die we nemen en het feit dat we in bed moeten blijven, leiden tot een tekort aan vocht in de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN EERSTEGRAADS BRANDWONDE
IS NET ZOALS ZONNEBRAND.

WAAR TRUE-ANSWER

Een eerstegraads brandwonde is net zoals zonnebrand. Ze tast alleen de buitenste huidlaag aan en veroorzaakt een rode, pijnlijke verkleuring van de aangetaste zone. Door het vrijkomen van histamine veroorzaken oppervlakkige brandwonden vaak een jeukerig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

CHEILITIS IS DE WETENSCHAPPELIJKE
BENAMING VOOR GEBARSTEN LIPPEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Cheilitis is een ander woord voor gebarsten lippen. De lippen worden droog en schilferig. Er kunnen pijnlijke verticale barstjes ontstaan. De huid rond de lippen raakt soms ook geïrriteerd. Die droogte veroorzaakt een onaangenaam branderig gevoel.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

LIKKEN AAN GEBARSTEN
LIPPEN IS EEN GOED IDEE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Mensen met droge en gebarsten lippen likken er vaak aan. Ze plukken of bijten de schilferige huid eraf. Het is inderdaad verleidelijk maar eigenlijk maak je de situatie alleen maar erger. Je verwijdert namelijk de natuurlijke beschermlaag van de huid en start als het ware een vicieuze cirkel.
Ontdek meer

KEIZERSNEDE EN MASTECTOMIE
LITTEKENS

We beschikken over informatieve video's over littekens na belangrijke procedures zoals een keizersnede (plus uitstekende tips van een hoofdverloskundige) en mastectomie. Met de juiste kennis en technieken kun je de controle nemen en zorgen voor een zacht, soepel en comfortabel litteken.


ONZE VEILIGHEIDS-
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Eén voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.