HELP!
MIJN HUID IS REACTIEF EN NEIGT TOT ALLERGIE

Met huidallergie wordt in het algemeen verwezen naar contactdermatitis. Wanneer allergenen zoals metaal (nikkel, chroom), bepaalde ingrediënten in cosmetica en parfum, of huishoudelijke schoonmaakproducten langdurig in contact komen met de huid, kunnen ze bij gevoelige personen een immuunreactie veroorzaken, waardoor de huid jeukerig of verhit aanvoelt of een schilferige uitslag vertoont. Ontdek in onderstaande artikelen de beste tips om deze huidreacties draaglijker te maken.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen huiduitslag die een gevoel van jeuk veroorzaakt?

Vormen van huiduitslag die een gevoel van jeuk veroorzaken, omvatten onder meer urticaria (netelroos), contactdermatitis en eczeem. Die kunnen allemaal worden behandeld met een vrij verkrijgbaar oraal antihistaminicum. Verder zal het gevoel van jeuk onmiddellijk afnemen als je thermaal bronwater aanbrengt. Versterk de huidbarrière met een hypoallergeen hydraterend verzorgingsproduct.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik een allergische reactie op mijn huid behandelen?

Allergieën uiten zich vooral via de huid en kunnen verschillende vormen aannemen, gaande van netelroos tot mildere vormen zoals roodheid, een branderig of een jeukerig gevoel. Allergische reacties kunnen worden behandeld door de huid te reinigen met een reinigingsproduct met hoge tolerantie die niet moet worden afgespoeld en ze daarna te verzachten met een spray van thermaal water.

Was this helpful?

1 quote-marks

Kan je allergisch zijn aan je eigen huid?

Algemeen genomen is het onmogelijk dat je allergisch bent aan je eigen huid. De enige situatie waarin dit voorkomt, is bij zonneallergie, waarbij UV-licht een stof in de huid wijzigt waardoor er een allergische reactie optreedt.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe lang duurt een allergische huidreactie?

Dit hangt af van het type reactie. Urticaria (netelroos) duurt normaal gezien niet langer dan 24 uur. Eczeem is een chronische aandoening die over een periode van meerdere jaren moet worden behandeld. Meer subtiele reacties die op allergieën lijken (jeukerig of branderig gevoel) kunnen snel worden verzacht met een spray van thermaal water en een hypoallergene barrièrecrème.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat betekent hypoallergeen?

Hypoallergeen betekent gewoon dat een product (gewoonlijk een cosmetisch product) meestal geen allergische reacties zal veroorzaken. Heel wat merken beweren echter dat ze hypoallergeen zijn zonder dat dit grondig werd getest. TOLERIANE Ultra werd getest op de meest gevoelige tot allergische huid en heeft bewezen dat het daadwerkelijk hypoallergeen is.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

FRUIT EN GROENTEN
KUNNEN GEEN HUIDALLERGIEËN VEROORZAKEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Sommige soorten fruit en groenten bevatten hoge concentraties salicylaat (verwant met aspirine). Wanneer mensen die hieraan gevoelig zijn salicylaatrijk voedsel nuttigen, kan dit allergische symptomen zoals koorts, astma, een neiging tot atopisch eczeem en huidreacties aanzienlijk verergeren.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

DIY-RECEPTEN ZIJN UIT DEN BOZE
VOOR GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Zelf huidverzorgingsproducten maken met wat je vindt in de keukenkastjes mag dan wel heel leuk zijn, het is ook het ideale recept om reacties uit te lokken bij allergie-gevoelige huid. Veel ingrediënten van natuurlijke oorsprong kunnen immers erg irriterend zijn voor de huid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

NIET DOUCHEN IS DE BESTE
OPLOSSING VOOR DE HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Als je de huid op het einde van de dag niet reinigt, dan komt ze de hele nacht lang in contact met allergenen en irriterende stoffen zoals pollen en vervuilingsdeeltjes. Deze kunnen de huidbarrière sterk beïnvloeden en huidirritaties veroorzaken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

JOUW MAKE-UPKWAST
KAN ALLERGISCHE REACTIES VEROORZAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Make-upkwasten en applicators vangen veel stof en allergenen, daarom moeten ze regelmatig worden gewassen. Was jouw kwasten met hypoallergene zeep of een reinigingsproduct voor make-upkwasten, voor een goede huidgezondheid.
Ontdek meer

VERSCHILLENDE SOORTEN ALLERGIËN
KUNNEN EEN INVLOED HEBBEN OP DE HUID

Contactdermatitis is niet de enige huidallergie. De huid reageert ook op allergenen in onze voeding, omgeving of medicatie, wat vaak resulteert in netelroos waarbij de huid jeukende rode striemen gaat vertonen. Wanneer de huid met neiging tot allergie in contact komt met agressievere ingrediënten in huishoudelijke schoonmaakproducten of verzorgingsproducten, dan kan de huid ook een mildere reactie vertonen en jeukend, branderig of prikkend aanvoelen. In de artikelen hieronder kom je meer te weten over zonneallergie, een speciaal geval van huidallergie waarbij UV-stralen allergie-achtige symptomen teweegbrengen.

IS MIJN HUID
GEVOELIG, REACTIEF OF ALLERGIE-GEVOELIG?

Een huid met neiging tot allergie is niet hetzelfde als gevoelige of reactieve huid. Terwijl de huid met neiging tot allergie zichtbaar gaat reageren op bepaalde allergenen, zal gevoelige huid eerder oncomfortabel aanvoelen (een tintelend, jeukend of branderig gevoel). Dit gevoel kan continu aanwezig zijn, of enkel voorkomen als reactie op interne (stress, pikant eten) of externe (kalkhoudend water of airconditioning) triggers. Er zijn vaak geen zichtbare veranderingen op te merken bij gevoelige huid. Daarnaast zal reactieve huid precies dezelfde onaangename symptomen vertonen wanneer ze in contact komt met deze interne en externe triggers, en ze zal bovendien ook snel rood worden.

De artikelen in dit onderdeel geven meer informatie over deze 3 bijzondere huidtypes en hoe je ze met een specifieke dagelijkse verzorging comfortabel kunt laten aanvoelen.

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en toxicologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.