ACNE BIJ
VOLWASSENEN

Ook volwassenen kunnen nog lang last hebben van acne. Dit is vaak moeilijk te accepteren want velen geloven dat ze puistjes "ontgroeid" zijn na hun twintigste, en toch zeker na hun dertigste, veertigste of ouder!

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik van restlittekentjes ten gevolge van acne afkomen?

Restlittekentjes ten gevolge van acne zijn bijzonder moeilijk te behandelen. Sommige dermatologische praktijken zoals microdermabrasie, chemische peeling, laserbehandeling en behandeling met micronaalden kunnen helpen. In het ideale geval voorkom je echter dat er zich überhaupt restlittekentjes gaan vormen ten gevolge van acne. Dit is mogelijk met medicatie zoals antibiotica.

1 quote-marks

Hoe kan ik van acne afkomen?

Milde vormen van acne kunnen worden behandeld met de juiste dermocosmetische oplossingen. Reinig de huid tweemaal per dag zacht met micellair water of een schuimende reinigingsgel. Gebruik daarna dagelijkse huidverzorging met actieve ingrediënten zoals salicylzuur, niacinamide en piroctone olamine.

1 quote-marks

Waardoor wordt acne veroorzaakt?

Bij acne leidt een onevenwicht in hormonen die androgenen worden genoemd ertoe dat de talgklier heel veel olie gaat aanmaken. Diezelfde hormonen zorgen voor een grotere productie van huidcellen in poriën. Hierdoor raken de poriën verstopt met een mengsel van cellen en talg, waardoor ze een voedingsbodem gaan vormen voor bacteriën die acne veroorzaken.

1 quote-marks

Hoe kan ik van rugacne afkomen?

Milde vormen van acne op het lichaam kunnen worden behandeld met de juiste dermocosmetische oplossingen. Reinig de huid tweemaal per dag zacht met een schuimende reinigingsgel. Gebruik daarna dagelijkse huidverzorging met actieve ingrediënten zoals salicylzuur, niacinamide en piroctone olamine.

WAAR
OF ONWAAR

ACNE BIJ
VOLWASSENEN

Uit een groot aantal studies blijkt dat uitbraken van acne steeds vaker voorkomen bij volwassenen. Uit een studie uit de VS bleek dat tot 55% van de volwassen vrouwen te maken heeft met vlekken op de huid. Het is dus officieel zo dat acne bij volwassenen tegenwoordig de norm is in plaats van de uitzondering.

In deze sectie vind je alle informatie die je nodig hebt om acne bij volwassenen te begrijpen (bij mannen en vrouwen), evenals oplossingen van experts om je huid te kalmeren en vlekken te verwijderen.

did you know

Wist
je dit?

Van EFFACLAR DUO(+) is aangetoond dat het uitbraken van acne voorafgaand aan de menstruatie helpt voorkomen tijdens een klinische test versus placebo.

Bron: Klinische studie door Prof. Dréno (Nantes, Frankrijk) onder 32 vrouwen, gemiddelde leeftijd 25, tweemaal daags gebruik van Effaclar Duo (+) op de rechterhelft van het gezicht versus placebo op de linkerhelft. Beschadigingen aan de huid geteld tijdens 2 opeenvolgende cycli.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen als bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.