ACNE GEVOELIGE HUID:
SYMPTOMEN, OORZAKEN
EN BEHANDELING

Duration Default Icon 2 min leestijd

Wat zijn de oorzaken en symptomen van acne? En hoe behandelt u acne bij een gevoelige huid en voorkomt u acne littekens? Onze experts leggen het u uit.

Symptomen

Het herkennen van acne aan de hand van symptomen

Acne komt voornamelijk voor bij jongens en meisjes in de puberteit, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen. De symptomen van acne blijven bij jong en oud hetzelfde. Zo kan acne worden herkend aan pukkeltjes die vooral in het gezicht, op de rug en op de borst voorkomen in de vorm van rode en witte pukkels, puisten, cysten of zwarte mee-eters. Ook abcessen kunnen een symptoom zijn van acne.

Acne Puistjes ontstaan allereerst door een verhoogde talgproductie, waarmee een glimmende huid gepaard gaat. Daarnaast gaan huidcellen zich opstapelen waardoor het teveel aan talg in de porie opgesloten blijft en mee-eters of cystes veroorzaakt. Deze afgesloten porie is een perfecte groeihaard voor bacteriën. De bacteriën zorgen voor ontsteking en irritatie in de huid en er ontstaat een rode puist (met een wit kopje).

Oorzaken

Acne: een huidprobleem met uiteenlopende oorzaken

Er zijn verschillende factoren die leiden tot de vorming van acne,  mee-eters, puistjes en uiteindelijk acne littekens. Vooral hormonale veranderingen veroorzaakt door bijvoorbeeld puberteit, premenstrueel syndroom en zwangerschap spelen een rol bij het ontstaan van acne. Maar acne kan ook veroorzaakt worden door stress en vermoeidheid. Stress en vermoeidheid leidt tot een overproductie van talg, verminderde afschilfering van de huid en nesteling van bacteriën.

Behandelingen

De belangrijkste regel bij de behandeling van acne

Om acne te overwinnen is het belangrijk producten te gebruiken die geschikt zijn voor jou type vette huid. Naast een reinigingsproduct is ook een verzorging de basis om jouw acne huid te verzorgen en littekens te voorkomen.

  • Reinig de huid goed met een zacht product dat ontwikkeld is voor de vette huid, dit wil zeggen, een product dat helpt de talgproductie te remmen en ervoor zorgt dat je verzorging intens kan inwerken.
  • Breng elke dag een dagcrème aan die geschikt is voor gebruik bij acne. Dit is van groot belang om de acne behandeling te laten slagen.
  • Gebruik geen vette make-up die de poriën verder verstoppen. Kies voor een niet-comedogene variant om je imperfecties te camoufleren. Deze zogenaamde medische make-up is speciaal ontwikkeld voor gebruik op een huid met acne en zorgt ervoor dat het niet erger wordt.
  • In tegenstelling tot wat men vaak denkt is de zon (UV-straling) slecht voor acne:  bescherm de huid dus goed, met of een aanvullende ZONNEBESCHERMING  met een lichte textuur.
  • Knijp puistjes niet uit om acne littekens te voorkomen.

Naast deze maatregelen kan uw arts of dermatoloog ook bepaalde geneesmiddelen tegen acne voorschrijven. Aarzel niet dit te bespreken.

 

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.