WAT IS SALICYLZUUR?

Duration Default Icon 2 min leestijd

In blogs en forums over acne wordt er geregeld over salicylzuur gesproken en de uitmuntende werking ervan. Het bestanddeel, dat veel wordt gebruikt in de huidverzorging, wordt aangeprezen door zowel dermatologen als influencers. Salicylzuur krijgt alle lof door zijn doeltreffende werking tegen onzuiverheden en wordt gezien als hét wondermiddel tegen acneproblemen. Maar verdient salicylzuur echt alle lof? In dit artikel gaan we dieper in op deze beweringen.

Wat doet salicylzuur?

Salicylzuur komt uit wilgenbast en is gekend voor zijn keratolytische werking, met andere woorden het vermogen om de bovenste cellen van de opperhuid te exfoliëren. Het haalt samenklittende cellen uiteen en maakt komaf met mee-eters (zwarte en witte) en andere onzuiverheden. Zo draagt deze stof bij tot een gezonde en zuivere huid.

Salicylzuur is niet alleen goed voor het reinigen van het huidoppervlak, maar het is ook in staat om diep binnen te dringen in de poriën en die vanbinnen grondig te reinigen. Door zijn irritatie- en ontstekingswerende eigenschappen brengt salicylzuur de huid tot rust en kalmeert het roodheid en vlekken. Alle problemen veroorzaakt door acne kan je slechts met één bestanddeel aanpakken: salicylzuur.

Salicylzuur verdient alle lof, maar is dit niet te mooi om waar te zijn?

WAT ZIJN DE BIJWERKINGEN VAN SALICYLZUUR?

Geloof het of niet, maar salicylzuur is echt zo goed als het klinkt. Er zijn zo goed als geen ernstige bijwerkingen gekend bij dit bestanddeel*.

Bij het eerste gebruik zal u een prikkeling ervaren en wordt uw huid misschien wat schilferig, droog of rood. Dat is een volkomen normale reactie van de huid bij het eerste contact. Geef uw huid de tijd om te wennen aan de behandeling met salicylzuur door het product aan het begin van de behandeling minder frequent aan te brengen. Zo geeft u de huid tijd om te wennen aan het bestanddeel.

Omdat salicylzuur de huid aan het begin van de behandeling kan laten schilferen of uitdrogen, kunnen mensen met een gevoelige huid denken dat salicylzuur niets voor hen is. Niets is minder waar: salicylzuur kan in alle veiligheid worden gebruikt op een gevoelige huid, sterker nog de huid heeft zelfs baat bij de ontstekingswerende eigenschappen van dit ingrediënt. Omdat salicylzuur exfoliërend en ondertussen ook kalmerend werkt, is het uitermate geschikt voor een gevoelige huid. Begin ook hier met een lagere dosering om de huid te laten wennen.

Dus laat er geen twijfel over bestaan: salicylzuur is het beste anti-puistjeswapen dat er bestaat! De volgende vraag is: ‘hoe gebruik ik het in mijn dagelijks gezichtsverzorgingsroutine’.

* Wanneer de huid wél sterk reageert op salicylzuur, gaat het wellicht om een allergische reactie. Raadpleeg in dat geval onmiddellijk een dokter.

Hoe integreer ik salicylzuur in mijn huidverzorgingsroutine?

Salicylzuur kunt u terugvinden in verschillende producten van La Roche-Posay. Ontdek welke formule past in uw huidverzorgingsroutine:

  • Effaclar Duo(+) maakt snel komaf met bestaande puistjes en voorkomt dat ze weer tevoorschijn komen. Houdt vorming van littekens tegen.
  • Effaclar K(+) pakt terugkerende zwarte puntjes en een onregelmatige vette huidtextuur aan.
  • Effaclar A.I. is een doelgerichte correctie van lokale onzuiverheden.
  • Effaclar Micro-Exfoliërende Adstringerende Lotion verkleint de poriën onmiddellijk en zuivert ze grondig.
  • Anthelios Anti-Imperfectionsgel-Cream Spf50+ is een zeer hoge breedspectrumbescherming voor een huid met neiging tot acne die het risico loopt op littekens en reacties na UV-blootstelling.
Dit artikel is alleen bedoeld als algemene informatie. U dient advies in te winnen bij een professional voordat u aan een nieuw regime of een nieuwe gedragslijn begint.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.