HOE VOORKOM JE PUISTJES
EN VERMINDER JE IMPERFECTIES DOOR REGELMATIG REINIGEN

Article Read Duration 5 min leestijd

Een van de meest gestelde vragen rond huidverzorging is: Hoe kan je puistjes verminderen? Regelmatig reinigen met de juiste producten is van vitaal belang bij de verzorging van je huid met neiging tot acne. Talg en onzuiverheden die je poriën blokkeren en waar bacteriën zich in nestelen moeten zowel 's ochtends als 's avonds verwijderd worden. Zo kan je huid zich op natuurlijke wijze herstellen en wordt het risico op nieuwe uitbraken tot een minimum herleid.

DE EERSTE STAP BIJ HUID MET NEIGING TOT ACNE?
OCHTENDREINIGING

Je huid meteen 's ochtends reinigen kan puistjes verminderen

's Nachts terwijl we slapen stapelen talg en dode cellen zich op het huidoppervlak op met kans op verstopte poriën, de ideale omstandigheden voor acne. Daarom is de eerste stap om je huid met neiging tot acne te verzorgen een zachte ochtendreiniging met micellair water of acne gezichtsreiniger. Producten met salicylzuur hebben een zeer gunstig effect bij imperfecties. Na het reinigen van je poriën in de ochtend breng je een doeltreffende crème voor de huid met neiging tot acne aan met klinisch bewezen acneverminderende actieve bestanddelen zoals EFFACLAR DUO(+).

HET IS BELANGRIJK DAT JE DE HUID MET NEIGING TOT ACNE
REINIGT VOOR HET SLAPENGAAN

Hoe helpt reinigen bij het verminderen en voorkomen van puistjes en imperfecties?

Hoe vaak ons ook wordt gezegd dat we onze huid grondig moeten reinigen voor we gaan slapen, we kruipen allemaal al eens onder de wol zonder dit te doen! Maar een avondreiniging is bijzonder belangrijk als je een acnegevoelige huid hebt.

Door overtollige olie, make-up en andere onzuiverheden niet te verwijderen, riskeer je dat je poriën tijdens de nacht verstopt raken. Verstopte poriën bevorderen de opstapeling van talg wat kan leiden tot nieuwe puistjes. Dit verhindert op zijn beurt het natuurlijke herstel van de huid, met inbegrip van het aanmaken van nieuwe huidcellen, wat kan resulteren in een toename van zichtbare tekenen van veroudering. Je huid herstelt zichzelf op natuurlijke wijze terwijl je slaapt. Het nachtelijk herstelproces biedt je huidverzorgingsproducten of acnelotion de mogelijkheid om hun werk te doen.

Je reinigingsroutine bij neiging tot acne

Een routinematige grondige ochtend- en avondreiniging zal de kans op uitbraken van puistjes verminderen.

Reinig je gezicht grondig elke ochtend om talg en dode cellen te verwijderen en 's avonds om make-up en vervuiling te verwijderen. Gebruik een zachte micellair water reiniging op een katoenen wattenschijfje, gevolgd door een speciaal ontwikkelde schuimende gezichtsreiniger voor huid met neiging tot acne om olie en bacteriën die in een vette omgeving groeien te verwijderen. Laat je gezichtsreiniger voor huid met neiging tot acne gedurende 20-30 seconden inwerken op je T-zone, rond je neus, op je kin en op de zones waar vet zich opstapelt. Spoel met warm, maar geen heet water. Als je een handdoek gebruikt, zorg dan dat je elke dag een schone neemt. Dep je huid voorzichtig droog met een schone handdoek voor je gezicht (niet de handdoek waarmee je je hele lichaam afdroogt na het douchen).

Voor meer resultaat bij het verzorgen van je huid met neiging tot acne is een verzachtend acnemasker de ideale oplossing voor een diepe reiniging van je poriën. Gebruik één of twee keer per week.

Na het reinigen gebruik je altijd onmiddellijk een geschikte verzorging om je huid opnieuw te hydrateren. Als je gebruikmaakt van topische crèmes om symptomen van acne te bestrijden, breng deze dan aan na het reinigen en hydrateren zodat ze kunnen samenwerken met het natuurlijk herstel van je huid voor maximale voordelen.

Kies de juiste verzorging voor huid met neiging tot acne

Vette huid met neiging tot acne vraagt om verzorgingen op basis van water om meer puistjes te voorkomen. Maar als je een normale of gemengde huid hebt, kan een verzorging op basis van olie ook, maar overdrijf dan niet bij het aanbrengen. Zorg ervoor dat je verzorging glycerine bevatten, zo blijft je huid gehydrateerd.

Gebruik ik best salicylzuur voor mijn huid met neiging tot acne?

Zeker en vast. Heb je huid met neiging tot acne, ga dan op zoek naar een verzorging met een redelijke concentratie aan salicylzuur en LHA. De zachte exfoliërende eigenschappen van deze actieve bestanddelen helpen de huid te reinigen.

En hoe zit dat met een retinolverzorging voor huid met neiging tot acne?

Retinol is ook een geweldig actief bestanddeel voor het verzorgen van huid met neiging tot acne. Het heeft een keratolytische werking die dode huid van het huidoppervlak verwijdert en de poriën exfolieert. Dit bevordert de natuurlijke celvernieuwing, wat helpt bij het bestrijden van puistjes. Retinol aanbrengen voor je gaat slapen kan heel goed helpen om vorming van puistjes door de dag heen te voorkomen. Nieuwe cellen kunnen gevoelig zijn voor de effecten van zonlicht, vergeet dus niet om dagelijks SPF aan te brengen als je een retinolcrème gebruikt. Retinol is uitermate geschikt voor het verzorgen van huid met neiging tot acne bij volwassenen.

4 UITSTEKENDE PRODUCTEN
DIE IMPERFECTIES EN PUISTJES VERMINDEREN

Het Laboratorium van La Roche-Posay heeft een reeks gespecialiseerde producten ontwikkeld, speciaal ontworpen voor de huid met neiging tot acne om puistjes te verminderen en uitbraken te helpen voorkomen. Met deze producten wordt het reinigen van je acnegevoelige huid kinderspel.

Verwijder make-up en vuiltjes met een schoon wattenschijfje gedrenkt in EFFACLAR Micellair Water. Deze zachte reiniger, verrijkt met verzachtend La Roche-Posay Thermaal Bronwater, verwijdert vuil en talg van het huidoppervlak zonder het delicate huidevenwicht te verstoren.

Meng in de palm van je hand een kleine hoeveelheid EFFACLAR Zuiverende Schuimende Gel met warm water tot het schuimt. Masseer het schuim in op je gezicht met extra aandacht voor de probleemzones. Spoel met warm water en dep droog met een schone handdoek voor je gezicht.

Na het reinigen breng je één of tweemaal per week EFFACLAR Lotion aan. Breng de lotion met behulp van een wattenschijfje voorzichtig aan op je gezicht.

Zodra je je gezicht hebt drooggedept, breng je EFFACLAR DUO(+) aan. Dit geweldigeproduct bevat meerdere actieve bestanddelen om intens te hydrateren, overtollig talg, roodheid, restlittekens en onzuiverheden te verminderen, en de revitalisatie van de huid te stimuleren.

Klik HIER voor alles wat je moet weten over vette huid en neiging tot acne.

Voor informatie over oorzaken acne en onzuiverheden, klik HIER.

Voor meer informatie over huidverzorging om puistjes te bestrijden, klik HIER.

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

VETTE VOEDING

MAAKT JE HUID VETTIG.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer olie in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, spek en frietjes zullen geen acne veroorzaken, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid in het algemeen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

CHOCOLADE IS SLECHT

VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar klinisch bewijs dat chocolade een effect heeft op een onzuivere huid. Iedereen is echter anders, dus het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen wel zorgt voor meer puistjes. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

EEN PUIST UITKNIJPEN HEEFT

GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acnegevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken.Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter nalaten!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN EEN HUID MET

NEIGING TOT ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt)  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden kun je zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel beter vermijden. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volkoren granen en peulvruchten.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

 

100% VAN DE PRODUCTEN IS
HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productonwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.