WAT TE DOEN TEGEN
ACNE

Article Read Duration 6 min leestijd

De juiste dagelijkse huidverzorgingsroutine kan je helpen acné tegen te gaan. Volg gewoon de 3 volgende eenvoudige stappen:1. Reinig je huid tweemaal daags met een milde, schuimende reinigingsgel die de huid zuivert zonder huid te verwijderen.
2. Gebruik een huidbehandelingscrème die echt werkt. Vraag je apotheker naar producten met actieve ingrediënten, zoals salicylzuur, niacinamide en piroctone olamine.
3. Als je veel last hebt, raadpleeg dan je huisarts of appotheker.

Lees verder voor grondige informatie over acnebehandelingen die goed werken en hoe je acnelittekens verwijdert.

ACNELITTEKENS VERWIJDEREN

Acnelittekens zijn een lastige. Ze worden veroorzaakt door een intense ontsteking die de steunlaag van de huid afbreekt. Dit resulteert in atrofische putjeslittekens. Wanneer je ze eenmaal hebt, zijn acnelittekens moeilijk te verwijderen. Wat je zou kunnen proberen om van je acnelittekens af te komen, zijn dermatologische behandelingen, zoals:

  • Chemische peelings (bijv. een TCA-peeling)
  • Laserresurfacing (bijv. Fraxel)
  • Microdermabrasie

Klik HIER voor meer informatie om de vorming van acnelittekens te voorkomen 

Wat acnelittekens betreft, is voorkomen beter dan genezen. Volg daarom de voorgaande huidverzorgingstips om de vorming van acnelittekens te voorkomen.

ERNSTIGE ACNE?
MISSCHIEN WIL JE EEN DERMATOLOOG RAADPLEGEN

Om van ernstige vormen van acne af te komen zoals 'cystische' acne (diepe, harde en pijnlijke bobbels onder de huid), kan het verstandig zijn je huisarts of een dermatoloog te raadplegen. Deze kan je een geschikte huidverzorgingsroutine voorschrijven, maar ook bepaalde medische behandelingen om van je puistjes af te komen:

  • Retinoïde crèmes (bijv. adapalene)
  • Benzoylperoxidecrème
  • Antibioticatabletten (bijv. doxycycline)
  • De orale anticonceptiepil (alleen meisjes)
  • Isotretinoïne (Accutane), voor de ernstigste gevallen

Klik HIER voor een overzicht van de werking van acne en een vettige huid.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

VETTIGE VOEDING
MAAKT JE HUID VETTIG

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op acne. Iedereen is echter anders, zodat het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen acne veroorzaakt. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN PUIST UITKNIJPEN HEEFT
GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acne-gevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter vermijden!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN
ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt)  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.