VERZORGING VAN DE HUID MET NEIGING TOT ACNE:
VERBETERT EEN SCHOONHEIDSSLAAPJE EEN ONZUIVERE HUID?

Article Read Duration 4 min leestijd

Wanneer we slapen, ondergaan zowel lichaam als huid een herstellende regeneratieproces. Een goede nachtrust kan dan ook helpen om uitbraken van puistjes tot een minimum te herleiden:
• Vervroeg je avondmaaltijd
• Zet een uurtje voordat je gaat slapen alle beeldschermen uit
• Reinig de huid voor het slapen gaan om onzuiverheden te verwijderen
• Breng een verzorgingsproduct aan, specifiek samengesteld voor de onzuivere huid met neiging tot acne
• Ververs je beddengoed regelmatig
• Hou een 8-uur durende nachtrust aan

HOE EEN GOEDE NACHTRUST
EEN HUID MET NEIGING TOT ACNE KAN VERBETEREN

‘Men kan niet vaak genoeg wijzen op het belang van een’ goede nachtrust

De dag vliegt bijzonder snel voorbij wanneer men druk in de weer is: het vinden van de juiste balans tussen werk en vrije tijd is niet evident. Zij het om nog eens onder vrienden af te spreken, huishoudelijke taken te verrichten of quality time met familie door te brengen: …dat extra beetje tijd is soms ver zoek. Met als gevolg dat men steeds vroeger opstaat en later gaat slapen. Maar kan een paar extra uurtjes slaap de huid helpen verbeteren en puistjes helpen voorkomen en tegengaan?

SLAAPTEKORT KAN LEIDEN TOT EEN TOENAME IN STRESS-GERELATEERDE HORMONEN
EN DAARBIJ ONTSTEKING AANWAKKEREN OP DE HUID

Een tekort aan slaap of een verstoorde nachtrust kunnen leiden tot een toename in stress-gerelateerde hormonen.
Een verstoord slaappatroon zet het lichaam aan om meer glucocorticoïden aan te maken.
Een glucocorticoïde is een type steroïde hormoon dat het immuunsysteem onderdrukt.
Overmatige hoeveelheden glucocorticoïden kunnen leiden tot afwijkingen in huidstructuur en -functie. Dit kan zich plotseling uiten in de vorm van meer huidonzuiverheden, verhoogde huidgevoeligheid, en een verergering van ontstekingsgerelateerde huidcondities zoals acne en psoriasis.

Een goede nachtrust houdt in dat het lichaam voldoende tijd heeft om weer op krachten te komen en zo de regeneratie van het lichaam - waaronder de huidcellen - in gang te zetten. Een aantal uurtjes extra slaap is bevorderlijk voor het lichaamseigen regeneratieproces en herstellend vermogen, met een versterkt afweersysteem van de huid en minder kans op acne als gevolg.

EEN GOEDE NACHTRUST ALS ESSENTIEEL ONDERDEEL
VAN HET VERZORGINGSRITUEEL VAN DE ONZUIVERE HUID MET NEIGING TOT ACNE

5 nuttige tips die een goede nachtrust bevorderen

Het geheim achter een mooie huid zonder oneffenheden zit in een goede nachtrust. Maar welke maatregelen hoort men te treffen om tot een optimale nachtrust te komen?

1. Vervroeg je avondmaaltijd

Vermijd grote porties voor het slapengaan. Een stevig avondmaal gevolgd door nul lichaamsbeweging, dat heeft een nadelig effect op het spijsverteringsproces, welke op zijn beurt het slaappatroon in de war kan sturen. Daarom zouden er ten minste 2 uur tussen het avondmaal en het slapengaan ingelast moeten te worden.

2. Vermijd beeldschermen voor het slapengaan

Onderzoek1 heeft uitgewezen dat het blauwe licht dat geëmitteerd wordt door beeldschermen van onder meer gsm's, pc's en tv's ons biologische dag- en nachtritme verstoren en het slaappatroon in de war brengen. Door online bezigheden - chats op social media, nog snel e-mails beantwoorden, of een late-night filmpje of serie - niet meer tot 's avonds laat door te trekken, kunnen onze hersenen optimaal tot rust komen. Het is met andere woorden een goed idee om alle beeldschermen 's avonds uit te zetten en optimaal tot rust te komen met relaxerende bezigheden voor het slapengaan.

3. Laat het verzorgingsproduct voor de huid met neiging tot acne de hele nacht lang inwerken

Een goed verzorgde huid voor het slapengaan is een must. Reinig de huid grondig met gezichtsreiniger speciaal voor de huid met neiging tot acne, gevolgd door een hydraterende verzorging. Ook kan je tweewekelijks een huidzuiverend gezichtsmasker aanbrengen. Door de verzorging voor de huid met neiging tot acne voor het slapengaan aan te brengen, kan het product doeltreffend inwerken tijdens de uurtjes slaap. Breng de verzorging voor de huid met neiging tot acne aan op de proper gewassen en goed gehydrateerde gezichtshuid aan.

Retinol, een bestanddeel dat huidonzuiverheden tegengaat, is in populariteit aan het winnen in de ontwikkeling van huidverzorgingsproducten. Het ondersteunt de natuurlijke celvernieuwing en maakt de poriën strakker. Aangezien het regeneratieproces van de huidcellen het actiefst is gedurende de nacht, is het raadzaam om het retinol-bevattende huidverzorgingsproduct net voor het slapengaan aan te brengen. De nieuwe huid die wordt gestimuleerd door retinol-bevattende verzorging is bijzonder kwetsbaar en gevoelig voor de zon, dus het dagelijks aanbrengen van een hoge SPF is een must om uw huid optimaal te beschermen.

4. Ververs je kussensloop regelmatig

Kussenslopen zijn, net als make-up kwasten, washandjes en handdoeken, een ideale broedplaats voor bacteriën, oliën en vangen al makkelijk snel stof- en vuildeeltjes op. Deze worden overgebracht naar de huid, waardoor de poriën al sneller kunnen gaan verstoppen en zich al makkelijker puistjes kunnen gaan vormen. Zorg er daarom voor dat je altijd de gezichtshuid reinigt en minimaal twee keer per week de kussenslopen verschoont als je last hebt van een onzuivere huid met puistjes.

5. Slaap wat langer

Uit een aantal studies blijkt namelijk dat 7 tot 9 uur slaap voldoende is om goed uitgerust aan de dag te kunnen beginnen. Hoe vroeg dient men nu eigenlijk op te staan om op een rustige manier te kunnen ontbijten en zich klaar te maken om de deur uit te kunnen? Als je dat voor jezelf weet te bepalen, dan kan je terug tellen om na te gaan om hoe laat je de dag ervoor naar bed hoort te gaan. Voor sommigen is het best een extra half uurtje in te calculeren: de tijd die vaak nodig is om effectief in te dommelen. Bij wijze van voorbeeld: kruip om half elf 's avonds onder de wol in het geval dat je de volgende ochtend al om 7 uur moet opstaan.

EEN AANTAL TOP NACHTVERZORGINGSPRODUCTEN VOOR DE HUID MET NEIGING TOT ACNE

Het is raadzaam de gezichtshuid grondig te reinigen alvorens je gaat slapen om van onzuiverheden af te komen. Het Laboratorium van La Roche-Posay stelt met trots een reeks producten voor, speciaal samengesteld om doelgericht in te werken op zowel de vette als onzuivere huid.

  • EFFACLAR REINIGENDE SCHUIMENDE GEL is een schuimend reinigingsproduct met gel-textuur dat zich bijzonder makkelijk laat afspoelen. Deze gezichtsreiniger zuivert de huid in alle zachtheid dankzij reinigende bestanddelen die een gevoelige huid respecteren.
  • EFFACLAR Lotion is een micro-exfoliërende lotion met LHA om overtollige talg onder controle te houden en de poriën strakker te maken, met een verfijndere huidtextuur en egalere teint als resultaat.
  • EFFACLAR K (+) is een hydraterende verzorging met anti-oxiderende eigenschappen die overtollige talg onder controle houdt en de huid glimvrij achterlaat. Uitermate geschikt voor gebruik op de volwassen huid met neiging tot acne.
  • EFFACLAR DUO(+) is een complete verzorging verrijkt met actieve antibacteriële bestanddelen. De formule werkt porie-zuiverend en talgregulerend op de tienerhuid met neiging tot acne.

Ontdek de overige huidverzorgingsproducten van La Roche-Posay die speciaal samengesteld zijn voor de huid met onzuiverheden.

1A. Green et al. Evening light exposure to computer screens disrupts human sleep, biological rhythms, and attention abilities. Chronobiology International. Vol. 34, May 26, 2017, p. 855. doi: 10.1080/07420528.2017.1324878

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

VETTE VOEDING

MAAKT DE HUID VETTIG.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort wel vaker dat vette voeding leidt tot meer ophopende olie in de poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet kan bijdragen aan micro-ontstekingen in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, spek en frietjes zullen geen puistjes veroorzaken, maar matiging is altijd de beste oplossing voor de gezondheid in het algemeen.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

CHOCOLADE IS SLECHT

VOOR DE HUID MET NEIGING TO ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op puistjes. Iedereen is echter anders, dus het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen zorgt voor vorming van puistjes. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

EEN PUIST UITKNIJPEN IS

GEEN GOED IDEE.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje heeft nadelige effecten voor de huid met neiging tot acne. Dat is omdat het geïnfecteerde haarzakje beschadigd kan raken waardoor de ontsteking alleen maar verergert. De vuiltjes op de vingernagels kunnen trouwens een nieuwe huidinfectie teweeg brengen.Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en wordt het beste achterwege gelaten!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN

ACNE VERERGEREN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt)  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om de huid gezond te houden worden zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel best vermeden. In plaats daarvan doe je er goed aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volkoren granen en peulvruchten.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE VEILIGHEIDS-
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP EEN ZEER GEVOELIGE
HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op een zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwestbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.