GEZICHTSREINIGER VOOR DE GEVOELIGE HUID:
MILDE ÉN EFFECTIEVE REINIGING

Article Read Duration 6 min leestijd

Reinigen is een essentiële stap in de huidverzorgingsroutine van een gevoelige tot allergische huid. Onzuiverheden, allergenen en vervuiling die de gevoeligheid van de huid kunnen versterken, worden dan namelijk verwijderd. Agressieve reinigers met oppervlakteactieve stoffen kunnen de barrièrefunctie van de huid echter aantasten, waardoor de huid oncomfortabel zal aanvoelen. De oplossing? Micellair water. Dit water verwijdert ieder spoortje make-up en eventuele vervuiling en onzuiverheden, maar houdt de kostbare lipiden van een gevoelige tot allergische huid intact.

DE BESTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR EEN GEVOELIGE HUID?
BEGIN MET DE REINIGING

Een gevoelige huid is een veelvoorkomend probleem. Meer dan 60% van de wereldbevolking heeft regelmatig last van een tintelende, jeukende of prikkende huid. En wanneer je in de stad woont, is de kans hierop alleen nog maar groter. In de stad krijgt je huid namelijk iedere dag te maken met vervuiling en vuil, waardoor micro-ontstekingen kunnen ontstaan en de huid gevoeliger wordt.

Het reinigen van de gezichtshuid is dus niet alleen een kwestie van hygiëne, maar is ook essentieel om de huid te zuiveren en fysiologische onzuiverheden (zweet, talg en dode huidcellen) en atmosferisch vuil, tabaksrestjes en andere externe onzuiverheden te verwijderen. Als je je huid iedere dag reinigt, kun je verstopte poriën, het verschijnen van vervelende puistjes en een doffe teint tegengaan. Kortom, de behandeling van een gevoelige huid begint bij de reiniging.

OP ZOEK NAAR EEN GEZICHTSREINIGER
VOOR DE GEVOELIGE HUID?

Veel gezichtsreinigers zijn te agressief voor de gevoelige huid…

Als je een gevoelige of reactieve huid hebt, moet je goed opletten welke reinigingsproducten je kiest. Je huid heeft enerzijds namelijk behoefte aan een diepe reiniging, aangezien vuil, vervuiling en stadsvuil op de huid blijven zitten en de reactiviteit van de gevoelige huid vergroten.’ Anderzijds kan het reinigen van de gevoelige huid ook een nadelig effect hebben: de huid kan door een te krachtig reinigingsproduct beginnen te tintelen, jeuken of prikken (en kan zelfs rood worden).

GEZICHTSREINIGER VOOR DE GEVOELIGE HUID:
WEES NIET TE RUW’, MAAR REINIG VOORZICHTIG

Veel gezichtsreinigers zijn te agressief voor de gevoelige huid…

Om schadelijke vervuiling en onzuiverheden op een gevoelige huid te verwijderen bevatten veel traditionele producten agressieve oppervlakteactieve stoffen en conserveringsmiddelen die de reactiviteit triggeren. Het resultaat? De gevoelige huid wordt hierdoor wel gereinigd, maar tegelijkertijd worden de eigen, vitale lipiden op de huid verwijderd. Hierdoor wordt de huid niet alleen blootgesteld aan agressieve invloeden van buitenaf, vervuilende stoffen in het water en soms zelfs aan vervelende stoffen in de reiniger zelf, maar is de kans dat de huid hierop reageert ook nog eens veel groter. Het is dus ook niet gek dat sommige vrouwen en mannen na het reinigen last hebben van een oncomfortabel aanvoelende huid.

DE BESTE GEZICHTSREINIGER
VOOR EEN GEVOELIGE HUID?

Veel gezichtsreinigers zijn te agressief voor de gevoelige huid…

Als je een gevoelige of reactieve huid hebt, kun je voor de aanschaf van gezichtsreinigers het beste bij een apotheek langsgaan. Vraag de apotheker welk reinigingsproduct met micellair water aansluit bij de behoeften van jouw gevoelige huid.

Wat is micellair water?

Het is niet voor niets dat dermatologen micellair water aanraden voor de reiniging van de gevoelige huid. Hier zijn meerdere redenen voor. Zo hoef je micellair water niet af te spoelen en komt je huid dus ook niet in aanraking met hard water.

Daarnaast bevat micellair water milde reinigende stoffen in de vorm van selectieve micellen die op subtiele wijze al het vuil, eventuele make-upresten en vervuiling verwijderen, zonder de lipiden aan te tasten die de huid beschermen. Oftewel: een gezuiverde gevoelige huid die niet strak aanvoelt.

WELK MICELLAIR WATER
IS HET BESTE VOOR DE GEVOELIGE HUID?

Veel gezichtsreinigers zijn te agressief voor de gevoelige huid…

Als je op zoek bent naar geschikt micellair water, moet je eerst weten wat er niet in mag zitten.’ Zorg ervoor dat het micellair water geen alcohol bevat en dat het is getest op de gevoelige huid. Dit is essentieel.’ Het is belangrijk een zo puur mogelijke formule te kiezen om je van een goede tolerantie te verzekeren, zeker als je een gevoelige of allergische huid hebt.

Je kunt je gevoelige huid het best met micellair water behandelen dat natuurlijk thermaal kuurwater bevat, omdat dit ontstekingen in de huid kalmeert en de symptomen van sensitiviteit verlicht. La Roche-Posay Thermaal bronwater is afkomstig uit ongerepte natuur en wordt door de medische gemeenschap erkend vanwege het therapeutische effect op veel verschillende huidpathologieën. Het is zelfs geschikt voor gebruik bij jonge kinderen, dus je kunt erop vertrouwen dat de ingrediënten veilig zijn.

Een ander belangrijk ingrediënt dat niet in het micellair water mag ontbreken, is glycerine, dat zowel reinigende als hydraterende eigenschappen heeft. Glycerine verbetert het reinigende effect van het water, hydrateert de huid en vermindert wrijving om de symptomen van een reactieve huid te verlichten.

La Roche-Posay Micellair water GEVOELIGE HUID is bij uitstek geschikt voor mensen met een atopische (allergiegevoelige) huid of gevoelige ogen, en voor iedereen die contactlenzen draagt. Je kunt nu dus zelf ervaren hoe fijn het is om alle onzuiverheden en make-upresten met een watje weg te poetsen, zonder dat dit een negatief effect heeft op je reactieve huid.

ANDERE SOORTEN GEZICHTSREINIGERS
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

Veel gezichtsreinigers zijn te agressief voor de gevoelige huid…


Geef je de voorkeur aan een ander reinigingsproduct? Geen probleem! La Roche-Posay, de specialist voor de gevoelige huid, biedt diverse andere gezichtsreinigers voor de gevoelige huid:
  • Het micellaire water glijdt soepel over de huid, zonder vettige resten achter te laten. Zo kun je je make-up op milde wijze verwijderen en hoef je niet te wrijven. Bovendien hoef je de gel niet af te spoelen en voelt je gezicht na afloop fris aan.
Welke reiniger je ook kiest, maak je verzorgingsroutine voor de gevoelige huid compleet met de La Roche-Posay Thermaal bronwater mist die de huid hydrateert en kalmeert. En vergeet niet je huid na de reiniging in te smeren met een kalmerende crème voor de gevoelige huid, zoals TOLERIANE Sensitive.

PEELING VOOR
EEN GEVOELIGE HUID

Een peeling is essentieel voor een zuivere en stralende huid. Waarom? Omdat je er opgehoopte doffe huidcellen mee verwijdert. Maar voor een gevoelige of reactieve huid zijn de meeste peelings te agressief – chemische peelings, zoals peelings voor thuis, in het bijzonder. Als je het verkeerde product gebruikt, kan je huid in een mum van tijd rood worden en oncomfortabel aanvoelen. Gebruik daarom de ultrafijne scrub van La Roche-Posay als peeling voor de gevoelige huid. De zeer kleine deeltjes maken de gevoelige huid glad en laten haar stralen.

WAT IS DE BESTE REINIGER VOOR EEN ALLERGIEGEVOELIGE HUID?

We hebben het in dit artikel al uitgebreid gehad over het reinigen van gevoelige tot reactieve huidsoorten, maar wat is nou de ’beste reiniger voor een allergische huid? Eigenlijk hebben we het er al over gehad: micellair water. Micellair water is geschikt voor de gevoelige en allergische huid, mits het hypoallergeen is. De milde micellen in het water verwijderen make-upresten, vuil, allergenen en vervuiling, waarbij de lipiden (oftewel de hydrolipidelaag), die een “barrièrefunctie” hebben, intact blijven. Dit is belangrijk, omdat ze de allergische huid beschermen tegen allergenen van buitenaf.

Als je op zoek bent naar een reiniger die speciaal is ontwikkeld voor de allergiegevoelige huid en is goedgekeurd door de British Allergy Foundation, is de TOLERIANE Gezichtsreiniger de ideale keuze. Deze afveegbare melk reinigt de gevoelige, intolerante of allergiegevoelige huid op milde wijze, dag in dag uit. De melk is verrijkt met hydraterende glycerine en La Roche-Posay Thermaal bronwater om de geïrriteerde huid tijdens het reinigen direct te kalmeren. De volledige TOLERIANE-productlijn is meerdere malen dermatologisch getest om er zeker van te zijn dat de producten geschikt zijn voor gebruik op de meest gevoelige of allergische huid.

VERZORGING VAN DE DROGE HUID:
DE DROGE HUID REINIGEN

Een droge huid voelt na het reinigen vaak strak en oncomfortabel aan, vooral wanneer je zeep of andere reinigers met agressieve oppervlakteactieve stoffen gebruikt. Als je je droge huid wilt verzorgen, kun je haar het best wassen met een zeer milde, met lipiden verrijkte reiniger, melk, olie of een gel die speciaal is ontwikkeld voor de droge huid. Kies je voor de Micellaire gel, breng de gel dan met je vingertoppen over het hele gezicht aan en droog af met een watje. Herhaal dit totdat de huid helemaal schoon is. Maak je huidverzorgingsroutine af door wat La Roche-Posay Thermaal bronwater op de huid te sprayen en een rijke hydraterende crème voor de droge of gevoelige huid aan te brengen.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR DE GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Fysiologische reiniging is een lijn met sensoriële texturen geformuleerd met een perfecte pH-balans zodat er geen sprake kan zijn van een compromis tussen veiligheid en efficiëntie.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Één vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.