WAT IS GLYCERINE EN
WAT ZIJN DE VOORDELEN
ERVAN VOOR DE HUID?

Duration Default Icon 2 min leestijd

Je hebt dit ingrediënt misschien nog niet opgemerkt, maar glycerine zit vast en zeker in een aantal van je huidverzorgingsproducten. Ook al realiseer je het je niet meteen, het is een efficiënt ingrediënt met een lange lijst van troeven. Eenmaal je die kent, zal je er op een andere manier naar kijken…

Wat is het?

Glycerine is een zoete, kleur- en geurloze vloeistof op kamertemperatuur, die kan worden bevroren tot een pasta en een extreem hoog kookpunt heeft. Het is ook een goede solvent: veel bestanddelen lossen beter op in glycerine dan in water of alcohol. Deze organische verbinding, die ook bekend staat als glycerol, wordt heel vaak gebruikt in zeep en geneesmiddelen.

Wat moet ik weten over glycerine?

Er zijn enkele belangrijke ‘H’s’ die glycerine zo interessant maken voor huidverzorging. Eerst en vooral is het een zogenaamde humectans, wat eigenlijk betekent dat het vocht in de huid brengt. Doordat glycerine het natuurlijke huidvocht vasthoudt, wordt het gebruikt in verzorgingsproducten voor een droge huid of voor een huid die schilferig en trekkerig is geworden door uitdrogende acnebehandelingen.

De tweede belangrijke ‘H’ aan glycerine is dat het hygroscopisch is. Dit is ook belangrijk voor de hydratatie, want het betekent dat glycerine water uit de lucht kan aantrekken. Glycerine behandelt een droge en schilferende huid door in enkele dagen tijd zijn eigen gewicht aan water te absorberen om de huid op die manier optimaal gehydrateerd te houden.

Waarvoor wordt glycerine nog gebruikt in huidverzorging?

Glycerine is van vele markten thuis. Behalve dat het uitstekend hydrateert, heeft het nog veel meer troeven voor de huid.
Ook restsporen van puistjes worden aangepakt door glycerine, dat bijdraagt tot een meer gelijkmatige teint en littekentjes mettertijd doet vervagen. Nog een eigenschap waar een huid met acne en onzuiverheden baat bij heeft, is het vermogen om dode huidcellen te elimineren. Glycerine verwijdert dode huidcellen door het eiwit-afbraakproces te bevorderen. Eiwitten houden de cellen samen en gaan vorming van nieuwe cellen tegen. Door een optimale omgeving voor huidvernieuwing te creëren, draagt glycerine bij tot een gezonde, smetteloze huid.

Misschien had je er voordien nog niet van gehoord, maar voortaan zal je vast wel uitkijken naar glycerine als je nog eens huidverzorgingsproducten gaat kopen!

Dit artikel is alleen bedoeld als algemene informatie. U dient advies in te winnen bij een professional voordat u aan een nieuw regime of een nieuwe gedragslijn begint.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.