WELKE VOEDING
VEROORZAAKT ACNE?

Duration Default Icon 2 min leestijd

Zorgt slecht eten voor meer puistjes? Moet ik mijn dieet aanpassen om minder acne te krijgen? La Roche-Posay doorbreekt fabels over voeding en legt uit.

Zuivelproducten kunnen acne veroorzaken

WAAR

Verschillende studies geven verschillende resultaten maar toch is er enigszins bewijs dat een verhoogde inname van zuivel acne kan doen onstaan. Artsen weten niet exact waarom maar de werkhypothese luidt dat hormonen in melk wel eens de oorzaak kunnen zijn. Probeer wat minder zuivelproducten te eten (zonder daarin te overdrijven) en kijk hoe je huid daarop reageert. Vergeet niet dat je weiproteïneshakes kunt vergelijken met megageconcentreerde melk! Vermijd die om een opstoot te voorkomen.

Chocolade veroorzaakt puistjes

NIET WAAR

Iedereen is verschillend en weet je dat chocolade een opstoot veroorzaakt, vermijd die dan zoveel mogelijk. Het effect van chocolade op acne is echter nooit bewezen. Bovendien zit donkere chocolade boordevol huidvriendelijke antioxidanten!

Snoep en gebak kunnen een opstoot veroorzaken

WAAR

Recente studies hebben aangetoond dat voeding met een hoge Glycemische Index - die de bloedsuikerspiegel de hoogte injagen - acne kunnen doen verergeren. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar voor een mooie huid eet je best vezelrijke voeding zoals volle granen en peulvruchten in plaats van enkelvoudige suikers en witte bloem.

Veel water drinken spoelt acne weg

NIET WAAR

Veel water drinken is belangrijk voor een goeie algemene gezondheid en dus ook voor de huid, maar daarom heeft het nog geen zuiverend effect (was het maar zo eenvoudig!).

Visolie is goed voor de huid

WAAR

Vette vis bevat veel omega 3 vetzuren die ontstekingen in het hele lichaam helpen bestrijden, ook in het grootste orgaan, de huid. Probeer enkele keren per week zalm of tonijn te eten. Hou je niet van vis, dan zijn walnoten een goed alternatief.

Vitamines en minerale supplementen helpen tegen acne

NIET WAAR

De hoofdoorzaken van acne zijn van hormonale aard en houden geen verband met een tekort aan vitamines of mineralen. Een evenwichtige voeding met veel fruit en groenten voorziet de huid wel van de nodige voedingsstoffen om puistjes te genezen. Een "regenboog op je bord" is een goede vuistregel, want fruit en groenten zitten boordevol antioxidanten die ontstekingen van de huid helpen bestrijden.

Vette voeding zoals pizza en frietjes veroorzaakt acne

NIET WAAR

Een hardnekkige mythe over acne is dat vette voeding vette poriën geeft, maar er is geen direct verband tussen de twee. Voeding met veel verzadigde vetten kan leiden tot micro-ontstekingen in alle organen van het lichaam, ook de huid. Kortom, pizza en chips veroorzaken op zich geen acne maar een matig gebruik komt sowieso de gezondheid ten goede.

Alcohol kan opstoten veroorzaken

NIET WAAR

De invloed van alcohol op acne is niet bewezen. Wel kan roodheid is het gezicht hierdoor verergeren omdat alcohol de bloedvaten in de huid doet uitzetten en bovendien heeft het een dehydraterend effect, dus drink met mate.

Dit artikel is alleen bedoeld als algemene informatie. U dient advies in te winnen bij een professional voordat u aan een nieuw regime of een nieuwe gedragslijn begint.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.