ALLERGISCHE
HUIDREACTIES

Een huid met neiging tot allergie reageert heel intens op blootstelling aan bepaalde stoffen in onze omgeving, de zogenaamde allergenen. Deze allergenen kunnen zowat overal aangetroffen worden: pollen, geneesmiddelen, schoonmaakproducten en cosmetische producten…, en daar houdt het niet bij op!

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat kan ik doen tegen uitslag ten gevolge van een allergische reactie?

Verkoel en verzacht de huid met thermaal bronwater. Versterk daarna de huidbarrière met een hypoallergeen hydraterend verzorgingsproduct. De helpt je beschermen tegen contact met allergenen zoals pollen of wasmiddelen. Als je regelmatig last hebt van allergische reacties, is het raadzaam om een afspraak te maken met een allergoloog.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat betekent het als ik een gevoel van jeuk op mijn huid ervaar maar uitslag zie?

In dat geval heb je mogelijk een gevoelige huid. Er zijn bij een gevoelige huid vaak geen zichtbare tekenen. Mensen met een gevoelige huid hebben voortdurend of als reactie op inwendige of uitwendige uitlokkende factoren zoals UV, hormonale schommelingen, enz. een jeukend, trekkerig, prikkend, brandend of stekend gevoel.

Was this helpful?

1 quote-marks

Waardoor wordt huiduitslag veroorzaakt?

Huiduitslag kan worden veroorzaakt door verschillende medische aandoeningen, zoals virale infecties, allergieën en auto-immuunziekten. Als je een nieuwe uitslag ontdekt, is het belangrijk dat je je huisarts raadpleegt voor een professionele diagnose. In sommige gevallen kan huiduitslag worden veroorzaakt door reacties op additieven in cosmetische producten.

Was this helpful?

1 quote-marks

Kan je allergisch zijn aan je eigen huid?

Algemeen genomen is het onmogelijk dat je allergisch bent aan je eigen huid. De enige situatie waarin dit voorkomt, is bij zonneallergie, waarbij UV-licht een stof in de huid wijzigt waardoor er een allergische reactie optreedt.

Was this helpful?

WAAR

OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

FRUIT EN GROENTEN
BEVATTEN NOOIT ALLERGENEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Sommige fruit en groenten bevatten hoge concentraties salicylaat (verwant met aspirine). Wanneer mensen die hieraan gevoelig zijn salicylaatrijk voedsel nuttigen, kan dit allergische symptomen zoals koorts, astma, een neiging tot atopisch eczeem en huidreacties aanzienlijk verergeren.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

IN HET GEVAL VAN HUID MET NEIGING TOT ALLERGIE
WORDEN DOUCHES BEST VERMEDEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Was je je niet na een lange drukke dag, dan blijft je huid voor de hele nacht in contact met en onderhevig aan de effecten van allergenen en irriterende stoffen, zoals pollen en verontreinigende luchtdeeltjes. Deze kunnen schade toedienen aan de huidbarrière, met huidirritaties als gevolg.
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

ALCOHOLCONSUMPTIE KAN
HUIDALLERGIEËN VERERGEREN.

WAAR TRUE-ANSWER

Alcohol is een mogelijke oorzaak van huidallergie. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat alcoholconsumptie allergische reacties kan verergeren, of het nu gaat om astma, allergische rinitis of verschillende soorten huiduitslag. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de histamine- en sulfietmoleculen in alcoholische dranken.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

DIY-RECEPTEN ZIJN UIT DEN BOZE
BIJ GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Zelf huidverzorgingsproducten maken met wat je vindt in je keukenkastjes mag dan wel heel leuk zijn, het is ook het ideale recept om reacties uit te lokken bij allergie-gevoelige huid. Veel natuurlijke ingrediënten kunnen immers erg irriterend inwerken op de huid.
Ontdek meer

ALLES OVER
ALLERGISCHE HUIDREACTIES

Allergische reacties kunnen op alle lichaamsdelen voorkomen. We belichten in dit geval de allergische reacties die op de huid plaatsvinden. Onder de “veel voorkomende” huidreacties vinden we "contact dermatitis", oftewel contacteczeem. In dit geval komt het allergeen in direct contact met de huid (bv. een paar nikkel oorbellen), passeert de beschermende barrière van de huid en veroorzaakt een immuunreactie die resulteert in de allergische reactie. Typische symptomen van contacteczeem? Rode uitslag, jeuk, een branderig gevoel en schilfertjes. Het kan weken duren alvorens een allergische huidreactie weer verdwijnt. Geen reden tot paniek: sommige hypoallergene huidverzorgingsproducten uit de apothekerszaak zijn speciaal ontwikkeld voor om de huid met neiging tot allergie te verzorgen en verzachten.

DE IMPACT VAN ALLERGIEËN
OP DE HUID

Allergische reacties van de huid zijn niet beperkt tot contactdermatitis alleen. Met 80% van de allergieën die gevolgen hebben voor de huid*, is de huid zelfs de voornaamste verzamelplek van allergieën. Dit komt omdat - contacteczeem terzijde - huidallergieën ook veroorzaakt kunnen worden door de medicijnen die we innemen, het voedsel dat we eten (denk aan noten) of onze omgeving (denk aan pollen of "huidschilfers" van huisdieren). Welke zijn de typische effecten van allergieën op de huid? Er ontstaat vaak netelroos, uitslag en irritatie van de huid, die gepaard gaat met jeuk, een prikkerig of warm en branderig gevoel. Als je bovendien voortdurend je neus snuit, wordt die waarschijnlijk rood en geïrriteerd. Als jouw huidallergieën de kop opsteken, is je eerste aanspreekpunt de apotheek: Vrij verkrijgbare antihistaminen kunnen bij deze reacties helpen, en hypoallergene huidverzorging kan bepaalde ongemakken snel verlichten.

"In dit gedeelte belichten we het verschil tussen gevoelige huid, reactieve huid en huid met neiging tot allergische reacties. Hier volgen een aantal nuttige tips om allergische huidreacties tegen te gaan evenals een reeks huidverzorgingsproducten voor de huid met neiging tot allergische reacties."
*Profilering van allergische of intolerante huid. Frankrijk en Duitsland. A+A. Februari 2009

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.